Autotransportam slēgtajai Tērbatas ielai noteiks dzīvojamās zonas statusu 4

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Nozare.lv | 15.jūlijs 2020 11:31

No 15.jūlija plkst.21.45, kad autosatiksmei tiks slēgt Tērbatas iela, tai tiks noteikts dzīvojamās zonas statuss, otrdien mediju pasākumā pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.

Dzīvojamās zonas statuss nozīmē, ka transportlīdzekļiem, kas pa ielu drīkstēs pārvietoties, tas jādara ar ātrumu, kas nepārsniedz 20 kilometrus stundā. Pa ielu varēs pārvietoties operatīvais un preču piegādes transports, kā arī iedzīvotāji, kas dzīvo Tērbatas ielā. Vienlaikus pašvaldība aicina preču un citas piegādes attiecīgajā dienā veikt līdz plkst.10.

Transporta piekļuve katram ielas kvartālam tiks nodrošināta tikai no vienas puses, uzsvēra Reveliņa, aicinot iepazīties ar satiksmes izmaiņu shēmu pašvaldības mājaslapā.

 Tāpat transportlīdzekļi joprojām drīkstēs šķērsot ielu krustojumos. Satiksmes departamenta pārstāve uzsvēra, ka ceļu satiksmes noteikumus arī gājēju ielā neviens nav atcēlis, tāpēc gājējiem šķērsot krustojumus atļauts tikai pie zaļā luksofora signāla.

Sabiedriskā transporta kustība mēnesi Tērbatas ielā būs slēgta, un pasažieri aicināti izmantot transportu, kas kursē pa Brīvības, Krišjāņa Barona, Avotu, Satekles, Valmieras un Ernesta Birznieka-Upīša ielām. Savukārt tie autovadītāji, kuriem ir abonementi pašvaldības stāvvietu izmantošanai gar Tērbatas ielu, savus transportlīdzekļus varēs novietot perpendikulāro ielu stāvvietās.

Jau ziņots, ka Rīgā no 15.jūlija līdz 16.augustam transportlīdzekļu satiksmei tiks slēgta teju visa Tērbatas iela, atvēlot to gājējiem un tirgotājiem, kā arī kultūras pasākumiem.

Pašvaldībā skaidroja, ka Tērbatas ielas garumā tiks iekārtotas zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem, bet nedēļas nogalēs - piedzīvot kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem. Turklāt visas ielas garumā tiks nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve.

Satiksme Tērbatas ielā tiks slēgta 15.jūlija plkst.21.45 posmā no Elizabetes ielas līdz Matīsa ielai, kā arī no Matīsa ielas līdz iebrauktuvei Vidzemes tirgū. Izņēmums būs attiecināts uz operatīvo un preču piegādes transportu, kā arī iedzīvotāju piekļuvi iekšpagalmiem. Transportlīdzekļi joprojām drīkstēs šķērsot ielu krustojumos.

Autovadītāji, kuri ir iegādājušies pašvaldības maksas stāvvietu mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu pašvaldības maksas stāvvietās.

Tirdzniecībai un gājējiem iela tiks nodota no 17.jūlija.

Pilsētas pašvaldība aicina esošos Tērbatas ielas uzņēmējus un citus tirgotājus piedalīties ielas aktivizācijā, lai kopīgiem spēkiem mazinātu pēckrīzes ekonomiskās un sociālās sekas un radītu drošu un atvērtu vidi pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Gan uz pašas ielas, gan Vidzemes tirgū plānots izveidot jaunas ielu tirdzniecības vietas.

SIA "Rīgas satiksme" uzdots slēgt 1.trolejbusa maršrutu, bet 316. ekspresbusa maršrutu virzienā uz Baznīcas ielu nodrošināt pa maršrutu līdz Merķeļa ielai un tālāk pa Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Dzirnavu ielu un tālāk pa pamatmaršrutu.

Izglītības, kultūras un sporta departamentam sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju uzdots sagatavot kultūras programmu.

Tikmēr Mājokļu un vides departamentam uzdots izvietot papildu atkritumu tvertnes, sanitāros konteinerus, roku dezinfekcijas punktus un citus drošības elementus, kas saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Arī citām pašvaldības iestādēm un departamentiem būs jāveic dažādi darbi, lai nodrošinātu ielas slēgšanu, tirgotājiem nepieciešamos materiālus, drošu pasākumu norisi, tīrību.
 

 
Visi komentāri
 
uupis 15.jūlijs 2020 13:46
4 0 Atbildēt

Satiksmes departamenta pārstāvei jāmācās satiksmes noteikumi!

650 15.jūlijs 2020 21:50
0 0 Atbildēt

Neko nevar skaidri zināt , atliek vienīgi ..... (ar īso "e"..)

Visu ciet 16.jūlijs 2020 7:33
1 0 Atbildēt

Tapat jau Riga mirusi pilseta, pareizi darits.

reku 18.jūlijs 2020 10:18
0 0 Atbildēt

Redz ko nozīmē ja uz tās ielas dzīvo īstie cilvēki.Moška drīz ar Brīvības ielu aizslēgs jo traucē kādam deputātam gulēt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti