Tallinas šosejas posmā pie Ādažiem paredzētas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas 27

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 10.septembris 2020 10:49

Satiksmes drošības uzlabošanai 13 kilometrus garā Tallinas šosejas posmā pie Ādažiem paredzētas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" informācija.

Tallinas šosejas posmā no divlīmeņu krustojuma ar Vidzemes šoseju līdz Pulksteņezeram katru gadu notiek vairāki ceļu satiksmes negadījumi, tai skaitā ar bojāgājušajiem, šajā posmā ir vairāki tā saucamie "melnie punkti". Lielākā daļa ceļu satiksmes negadījumu ar bojāgājušajiem šajā posmā notiek frontālu sadursmju dēļ. Lai uzlabotu satiksmes drošību un mazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, ir izstrādāts satiksmes organizācijas izmaiņu projekts, ko plānots realizēt līdz šī gada beigām.

LVC Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns informēja, ka šajos 13 kilometros ir seši tā dēvētie melnie punkti. Salīdzinājumam kopā uz 1650 kilometriem valsts galveno autoceļu ir 48 melnie punkti. Pēdējos gados satiksmes intensitāte šajā posmā pieaugusi līdz vairāk nekā 27 000 automašīnām diennaktī, lai gan ceļš projektēts ar caurlaidību līdz 20 000 automašīnām diennaktī.

Zaļaiskalns norādīja, ka pērn šajā posmā notikuši 42 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bijuši pieci bojāgājušie, no tiem četri - frontālās sadursmēs. "Galvenais satiksmes organizācijas izmaiņu mērķis ir novērst frontālo sadursmju iespēju apdzīšanas manevra laikā, vai veicot kreisos pagriezienus," uzsvēra Zaļaiskalns.

Satiksmes organizācijas izmaiņu projekta autoru SIA "Projekts 3" projektētājs Ilmārs Gorda informēja, ka šajā posmā caurlaides spējas ir izsmeltas, tāpēc būtu nepieciešams četru joslu ceļš un divlīmeņu satiksmes pārvadi, īpaši krustojumā ar pagriezienu uz Carnikavu.

Gorda norādīja, ka līdz šī gada beigām projekts satiksmes drošības uzlabošanai visā posmā paredz sadalošās joslas izveidi ar ribjoslām un norobežojošajiem stabiņiem, lielas daļas patlaban atļauto kreiso pagriezienu likvidāciju vietās ar mazāku satiksmes intensitāti, kā arī kreisā pagrieziena iekļaušanās joslu veidošanu vietās ar lielāku satiksmes intensitāti.

Tallinas šosejas pirmajā posmā no Siguldas šosejas līdz Baltezeram paredzēts izveidot 1,7 metrus platu sadalošo joslu ar horizontālajiem apzīmējumiem un ribjoslām, kā arī norobežojošo stabiņu uzstādīšanu ik pēc 20 metriem, lai novērstu apdzīšanas iespējas. Krustojumos tiks veidotas pretvirzienu drošības saliņas ar norobežojošiem stabiņiem ik pēc 2,5 metriem. Tāpat šajā posmā tiks aizliegti divi kreisie pagriezieni, braucot Ainažu virzienā.

Otrajā šosejas posmā - Baltezera zonā - paredzēts pārveidot Alderu ceļa pieslēgumu, izveidojot kreiso uzbraukšanas joslu brauktuves vidū. Tāpat Baltezera zonā paredzēta divus metrus plata sadalošā josla ar ribjoslām. Tas ļaus saglabāt kreisos pagriezienus uz īpašumiem Baltezerā, ļaujot automašīnai ceļa vidū nogaidīt, palaižot garām pretimbraucošos. Baltezera zonā ar 3,5 metrus platām sadalošajām saliņām tiks uzlabota arī gājēju pāreju drošība.

Trešajā Tallinas šosejas posmā no Baltezera Ainažu puses līdz Muižas ielai Ādažos tiks slēgti kreisie pagriezieni septiņās vietās, paredzot izmantot satiksmes pārvadu Draudzības ielā vai citas apgriešanās iespējas. Muižas ielas krustojumā tiks slēgts kreisais pagrieziens Rīgas virzienā, paredzot izmantot satiksmes pārvadu Draudzības ielā un nokļūšanu līdz tam pa Rīgas ielu.

Ceturtajā posmā no Muižas ielas līdz Pulksteņezeram būtiskākās izmaiņas paredzētas autoceļa Rīga-Carnikava-Ādaži pieslēguma zonā. Paredzēta ieskrējien josla Rīgas virzienā esošās autobusu pieturas vietā, iekļaušanās josla virzienā uz Ainažiem un kreisā nobraukšanas josla virzienā uz Carnikavu tikai kravas automašīnām. Vieglās automašīnas tiks virzītas uz Carnikavas pagriezienu pie Gaujas tilta, kur tām būs atļauts veikt kreiso pagriezienu.

Sākot no pagrieziena uz Carnikavu 1,5 kilometru garumā virzienā uz Ainažiem ieplānotas divas braukšanas joslas Ainažu virzienā un viena josla Rīgas virzienā. Tāpat tiks slēgts kreisais pagrieziens virzienā uz Ainažiem pieslēgumā pirms Gaujas tilta. Tiks ierīkota arī kreisās nobraukšanas josla virzienā uz Kadagu (Iļķenes ceļš).

"Šī nav ceļa pārbūve, tas ir ceļa marķējuma projekts. Caurlaides spēju tas nepalielinās, bet uzlabos satiksmes drošību, samazinot konflikta punktus. Caurlaides spēju varēs uzlabot tikai četru joslu ceļš ar divlīmeņu pārvadiem," skaidroja Gorda.

Viņš piebilda, ka šajā 13 kilometrus garajā Tallinas šosejas posmā paredzētas arī ātruma režīma izmaiņas. Pamatā ārpus apdzīvotām vietām būs atļauts ātrums 70 kilometri stundā, bet dažās vietās - 80 kilometri stundā.

 
Visi komentāri
 
Bils 10.septembris 2020 11:06
6 0 Atbildēt

Ko lai saka, nepareizs projekts jau sākotnēji un ātrgaitas šoseja tagad pārvēršas par lēngaitas šosi, kur kāds ja vilksies uz 70, būs aiz viņa n-to km rinda...

anonimikis 10.septembris 2020 11:15
0 0 Atbildēt

Laika mašīnas nevienam nav, lai labotu projektu jau sākotnēji.

AnsisR 10.septembris 2020 13:04
1 0 Atbildēt

Tur būšot ierobežojums 70km/h

Šumba 10.septembris 2020 20:53
0 0 Atbildēt

Par to nepareizo projektu pasaki paldies buldozeram!!!

Bils 10.septembris 2020 23:42
2 0 Atbildēt

Šovakar Zebra, Pauls tīri labi un skaidri visu aprakstīja.

Vells nav tik mells, kā to mālē

Antons 10.septembris 2020 11:17
3 1 Atbildēt

Nesaprotu, kāpēc jau Baltezerā nav 4 joslas - platums ir kā jebkurai Rīgas ielai

wons 10.septembris 2020 11:39
0 0 Atbildēt

Kas tad braucot no Rīgas vairs nevarēšu nogriezties pa kreisi uz Carnikavu, kur tagad kreisais, bet būs jābrauc līdz Gaujas tiltam?

un 10.septembris 2020 13:41
0 0 Atbildēt

kas tur liels? Nedzīs jau apkārt +10km

... 10.septembris 2020 17:16
0 0 Atbildēt

10 ne 10, bet tiem kam jābrauc nevis uz Carnikavu, bt uz Eimuriem vai Birzniekiem kādi 5 km līkums sanāk. Un galvenais, ka nekas drošāks arī nav - viena kreisā pagrieziena vietā divi...

taaneko 10.septembris 2020 11:53
1 0 Atbildēt

Kārtējo reizi notiek pieskaņošanās nemākulīgajiem un tizlajiem autovadītājiem.

WALA 10.septembris 2020 12:24
1 0 Atbildēt

Nav gluži taisnība, ka tikai nemakulīgajiem, tas ir tiem gadijumiem, kad nepieredzejuši, lēnāki un neuzmanigāki sastopas ar tadiem pašiem, vai tadiem kas ir zemu lidojuši un pārlieku optimistiski, bet iepriekš "nesisti" ...

Apvedceļš 10.septembris 2020 12:42
4 1 Atbildēt

Ir jātaisa apvedceļš, lai šoseja neiet cauri Baltezeram un Ādažiem, pretējā gadījumā tā nav šoseja, bet parasta pilsēta siela! Un pa ielām tranzītu nedzen!

Kļūdas jau ir pieļautas projektējot tirdzniecības centrus un benzīntankus, nu nevar katrai būdai taisīt pieslēgumu šosejai.Vācijā būtu viena vieta pa kuru no šosejas iebrauc ādažos un viena vieta kur izbrauc uz šoseju no ādažiem un pa vidu viaduksts, lai tiek uz pretējo pusi.

anoagask 10.septembris 2020 14:55
4 0 Atbildēt

ādažiem ir apvadceļš, ko LVC pamuļķi ir piebūvējuši pilnu ar pieslēgumiem, kā dēļ tur ir 70

Palaidniex 11.septembris 2020 10:45
0 0 Atbildēt

Pie mums 10 gadus pie stūres bija Saskanīgi gods kāst Rīgu.

Baltezeram JAU SEN ir paredzēts "apvedceļš", jeb tā saucamais ziemeļu koridors. ~pie Viensīcas Port hotel tam būtu jāgriež iekšā mežā, starp Baltezera kokaudzētavu un Baltezera kapiem, gar Bukultiem, tad uz ziemeļiem no vecā TEC dzelzceļa tilta pāri Juglai, un ar pieslēgumu Ezermalas ielai. Bet nē - BIja jāšauj salūts, jāpērk nanoūdens utt.

Ādažos viadukts ir būvēts ar parēķinu, ka zem tā var palaist 4 joslu ceļu. Tādu var bez īpašām problēmām (ok, tas nav lēti) to var izbūvēt līz tiltam pār gauju, jo tad šaurākā vieta ir tieši tas un tas būu jāpārbūvē...

Baltezers 10.septembris 2020 12:46
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka Baltezerā dzīvo cilvēki un viņi brauc iekšā un ārā no saviem pagalmiem! Jau tagad izgriezties ir gandrīz nereāli, bet ar 2 pilnvērtīgām joslām būtu nāves smaka!

savulaik 10.septembris 2020 13:44
0 0 Atbildēt

peļāva lielu kļūdu ar Baltezeru un Saulkrastiem, apbūvējot ceļu garumā kā krievu sādžu. Tas bija OK kad pa ceļu dienā nobrauca 5 pajūgi, tad ar 10 auto arī nebija traki bet kad satiksme kļuva intensīva tad savulaik ekskluzīvais Baltezers kļuva par vienu lielu moteli. Saulkrastos beidzot ir izdarīts tā kā tam jābūt - tranzīts ļieti neliels, pateicoties apvedceļam. Savulaik, atpūšoties Saulkrastos, māja visu dienu un nakti drebēja no garāmbraucošo fūru un busu svara.

650 12.septembris 2020 1:42
0 0 Atbildēt

Kas ta tur jums ir taj B-ezerā,tip kaut kādi Baltie tur dzīvo? Šosseja ir domāta priekš caurbraucējiem.Vajg Jums izbraukt- brauciet pār to savu lohdīķi ar prāmi un tad caur/gar Mendemciemu, tur tagd ir ok.

Volx 10.septembris 2020 13:19
5 1 Atbildēt

Nespeciālistam nav saprotams par kādiem ceļiem šeit ir runa. OK var izdomāt, kā Tallinas šoseja būs Via Baltic virziens no Rīgas uz ziemeļiem, bet kas ir Vidzemes šoseja un kur tā varētu saskarties ar Via Baltic pie Ādažiem? Pēc tam vēl parādās Siguldas šoseja.......... katram ceļam ir savi apzīmējumi(A1, B3 utml.) nevajag dzejot un pīties. Leitis, piemēram, kas mēģina šādā rakstā iebraukt ir vispār pazudis tulkojumā.

Freijers 10.septembris 2020 14:21
3 0 Atbildēt

Nelabprāt tur braucu un priecājos, ka dāča Saulkrastos pārdota jau, murgs tur bija jau izsenis, šis tikai uz papīra kko risinās, reāli jau zināms diemžēl - vilkšanās kopš nogriezies no Vidzemes šosejas un tā līdz pašam tiltam, vai pat drīzāk Lilastei, nav tā pat šoseja tajā vietā, drīzāk viena iela ar sabuvētām hatām un veikaliem/DUSiem. Reizēm pat labāk caur Carnikavai izbraukt, nav diži varbūt ātrāk, bet tāda auto masa arī nav. Domāju tas posms antiTOP3 Pierīgas ceļiem būtu točna.

Sigulis 10.septembris 2020 17:51
1 0 Atbildēt

Uz Carnikavu tikai pie Gaujas tilta? Tad jau tie kas nāk no Carnikavas puses pa kreisi vispār vairs ārā netiks!

Kārlis 11.septembris 2020 6:09
0 0 Atbildēt

Tur, par laimi, kreisā vairs nebūs. Toties kreisais pie Ādažiem būs ar ieskrējiena joslu. Attiecīgi kļūs drošāka izgriešana no Carnikavas virzienā uz Saulkrastiem. Jo kreisais uz Carnikavu un kreisais no Carnikavas būs dažādos krustos, lai vadītājiem vieglāk pārredzēt ceļu.

650 12.septembris 2020 1:47
0 0 Atbildēt

Kādu tev kreisi ?? Atceries Mendeļciemu! Nieka 4km attālumā jums ir apgriešanās vieta!

dubis 11.septembris 2020 1:44
1 0 Atbildēt

Man tāda ķecerīga domā šeit, kā ar 2+1 visu 13km garumā. Mainīgs protams - 2+1, 1+2. Un vietās kur ir tā viena josla, kreisos nafig. Nu tā kā tiek paredzēts no P1 līdz Gaujas tiltam. Vai tad citur platums nesanāktu atbilstošs. Plus nebūtu jāvelkās aiz -20 no atļautā pie radara.

anoagask 11.septembris 2020 9:23
0 0 Atbildēt

No vidzemes šosejas līdz gaujas tiltam visu laiku ir pieslēgumi. 1+2 nevar būt kreiso pagriezienu

dubis 11.septembris 2020 16:18
0 1 Atbildēt

Atstāt tikai labos, lai tuvākajā krustā met riņķī. Tas būtu variants kā labāk tranzītam, tagad uztaisīts kā drošāk, bet ne ērtāk un ātrāk, komfortablāku.

Vietējais 12.septembris 2020 0:11
2 0 Atbildēt

Kā parasti- izvēlamies nevis risināt problēmu, bet aizliegt darbību.. Tizla padomju laiku domāšana. Šoseju var sakārtot ar tādiem pašiem ceļu marķējumiem, tikai vidējā josla ik pēc vairākiem km maina braukšanas virzienu. Kā kaimiņu Igaunijā, bļin! Darbojas perfekti- negribi skriet, brauc pa labo joslu un viss bumbās, savukārt dzinējiem ik pa brīdim vidējā josla brīva apdzīšanai. Maiņas brīdī ceļu apzīmējumu saliņas ar stabiņiem utt. Visi apmierināti un drošībā- varētu uzsaukt satiksmes organizatoram ekskursiju uz kaimiņzemi, ja no tā būtu jēga.

Autovadītājs 14.septembris 2020 9:34
0 0 Atbildēt

Neloģiski dimājiši cilvēki, kas šo ir izdomājuši! Būs vēl bīstamāka šoseja. Policija nedara savu darbu, tā ir lielākā problēma uz Latvijas ceļiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti