Rīgas apkaimē jāveic satiksmes mierināšanas pasākumi 16

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.maijs 2021 7:47

Rīgas apkaimēs nepieciešams veikt satiksmes "mierināšanas" pasākumus, šodien pēc tikšanās ar Bieriņu apkaimes attīstības biedrības pārstāvjiem norādīja Rīgas domes Satiksmes komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV).

Viņa ieskatā apkaimes drošību būtiski varētu uzlabot, strādājot pie satiksmes "mierināšanas" pasākumiem, piemēram, vietām sašaurinot ielu krustojumus, ierīkojot ātrumvaļņus un uzstādot atbilstošas ceļa zīmes. 

Tāpat Bieriņu apkaimē esot jāturpina darbs pie esošās velonfrastruktūras uzlabošanas pasākumiem, lai tā varētu kļūt par velobraucējiem draudzīgāko Rīgas apkaimi.

Pēc biedrības ierosinājuma viņš iepazinies ar apkaimes "melnajiem punktiem" un pārrunājis, kā uzlabot iespējas droši nokļūt uz Rīgas Angļu ģimnāziju un citām izglītības iestādēm. 

"Viena no būtiskākajām problēmām ir tā, ka Bieriņu apkaime robežojas ar Mārupi un ielas tiek izmantotas tranzītam, neievērojot, ka tur ir dzīvojamā zonā un pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Tāpēc tagad strādāsim pie risinājumiem, kā vairākās vietās "mierināt" satiksmi," sola Pulks.

Veloaktīvists Viesturs Silenieks informējis, ka pie Rīgas Angļu ģimnāzijas ir izvietots visvairāk velo novietņu visā Rīgā, kas veicina bērnu un jauniešu pārvietošanos ar velosipēdiem, bet pie nepiemērotas infrastruktūras šie braucieni uz un no skolas nav droši.

Bieriņu apkaimes attīstības biedrības pārstāvjiem ir vairākas vīzijas, kā ceļu uz skolu padarīt drošāku, piemēram, veicot Zvārdes ielas rekonstrukciju, izbūvējot gājēju ietvi un velojoslu. 

Silenieks norādījis, ka būtiski ir ne tikai ieviest satiksmes organizācijas izmaiņas, kuras veicinātu drošu Bieriņu apkaimes veloinfrastruktūras attīstību, bet arī izglītot bērnus un jauniešu par noteikumiem, kas jāievēro, pārvietojoties ar velosipēdu. 

Biedrības pārstāvji ieskicēja savu vīziju par to, ka skolā varētu darboties velo darbnīca, kas veicinātu bērnu un jauniešu izglītošanu par šiem jautājumiem.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mierinātājs 12.maijs 2021 9:12
6 2 Atbildēt

Un kurš nomierinās O.Pulku, kas lobē pašpasludināto apkaimju autoritāšu intereses?

Tad kad dzīvojamo māju biedrības raksta domei par RNP bezpriģelu, O.Pulks un citi domnieki nekustina ne ausi. Tiklīdz kaut kāda lielo kapu biedrība(tāpati velobraucēju biedrība)/PIlsēta cilvēkiem un visādas apkaimju biedrības uzraksta vienu e-pastu par satiksmes mierināšanu, tā skrien kā driģenes saēdušies un plātās ar saviem varoņdarbiem!

O.Pulka zināšanai - man neatliks nekas cits, kā O.PUlkam ievilkt treknu mīnusi vēlēšanās, citādi jau nav iespējams nomierināt sakarsušās galvas!

WALA 12.maijs 2021 8:59
5 2 Atbildēt

Man atkal škiet ka "vecu āpšu" aka Pulka k-ga mierināšanas pasākumi būtu jāveic!

Brauktuves vari šaurināt cik gribi - no tā neviens lānāk braukt nesāks, sāksies tikai arvien sviestainākas apdzīšanas, kā šodien viens veca MB īpašniex uz Čaka - pa velo joslu apdzina mani un vēl 2 auto, pie kam priekšā Opelim ielīda nu tā ka, ka malziet un Opelis ieliktu šim pa pakaļas spārnu, tur pat CP jautājumi nerastos par to kurš vainīgs ... Kaut pie Zemitānu tilta tetovēto jaunēkli tāpat ~ 40 km/h es vienalga apdzinu.

P.S. Visi 3 auto tā mierīgi ar dudinājām uz ~ 40 km/h, lai priekšā esošais sarkanais paspēj pārslēgties uz zaļo ( ķērām zaļo vilni), bet "jaunēklim" škita ka 3 auto garumi pirms Opeļa ar meiču pie ruļļiem ir par "daudz brīvas vietas"

P.P.S. + man škiet ka tie Bieriņu aktīvistu centieni būtu jāliek pie "priekšvēlēšanu aģitācijas", jo gadiem tie āpši nav neko jēdzīgu tur izdarījuši ar visu to ka vieta kur un kā to darīt ir visu laiku bijusi, un lai aŗi es ļoti atbalstu salabot tās lietas kas tur ir greizas, mani kaitina kā "nekā nedarītāji" izliekas ka "glābj pasauli" un kaut kā "nejauši" sagadījies ka sakrīt ar vēlēšanām (gan ne Rīgas)...

Sorry bet neticu ka tiks darīti labi darbi, un esmu gandrīz gatvas saderēt ka tiks uztaisīts tikai lielāks sūds kā ir ...

Varbūt 12.maijs 2021 13:27
5 0 Atbildēt

Varbūt tomēr jāsakārto satiksme uz galvenās ielas, lai nerastos sastrēgumi un tranzītam nebūtu vajadzība izmantot citus ceļus?

Šobrīd piedāvātie risinājumi ir sacensties, kurš sačakarēs satiksmi vairāk, lai pa viņa ielu neviens nebrauktu...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti