Uz apsnigušajiem ceļiem visā Latvijā strādā vairāk nekā 180 ziemas tehnikas vienības 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.decembris 2021 13:03

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban uz valsts autoceļiem visā Latvijā strādā vairāk nekā 180 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, aģentūrai LETA pavēstīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Autobraucējiem jārēķinās, ka satiksme visas dienas garumā būs stipri palēnināta, un jāplāno papildu laiku ceļā.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi izveidojušies uz Tallinas šosejas (A1) posmā no Tūjas pagrieziena līdz Igaunijas robežai, apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz visiem valsts galvenajiem, reģionālajiem autoceļiem.

Grūti izbraucami patlaban ir vietējās nozīmes autoceļi, kur ir maza satiksmes intensitāte un kuru tīrīšana notiek tikai pēc tam, kad ir notīrīti visi pārējie valsts ceļi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka dienas laikā virs Rīgas līča turpinās veidoties gubu mākoņi, un intensīvu snigšana daudzviet turpināsies, autovadītājiem jārēķinās, ka redzamība uz ceļa var būt mazāka par 500 metriem. Biezā sniega sega var veicināt arī koku lūšanu.

"Latvijas valsts ceļi" aicina autovadītājus rēķināties, ka sniega kārta un apledojums var atkārtoti veidoties uz ceļa arī pēc ziemas uzturēšanas dienesta darba. Tāpat tiek atgādināts, ka šādos apstākļos jābūt īpaši piesardzīgiem, jāizvēlas autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un distance, un jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām. Ceļu tīrīšana notiek prioritārā secībā, un ceļus ar mazākusatiksmes intensitāti iztīra vēlāk.
 

 
Visi komentāri
 
ezis71 3.decembris 2021 21:12
0 0 Atbildēt

180,tad citur 226.Cipari mainās kā biržā.

650 4.decembris 2021 21:18
0 0 Atbildēt

Man neinteresē, cik strādā vienību un cik no tām pilotē (vai norīko) Lohi.Nav ko te plātīties ar abstraktiem cipariem.Labāk būtu uzzināt cik un kas konkrēti un cik laicīgi bija notīrīts.

Kā piem tika "tīrīts" 5dien ,kad no rīta uz ulmandzelzceļa pārvada fūres griezās šķērsām un apdraudēja visu iespējamo apkārtējo.Kurš diez tas Vadošais Kretīns tur visu nakti aiz-rīdamies to suudu "tīrīja"? Ja pat trijos dienā tur joprojām izskatījās pēc kaujasslaika! Kurš diez saņēma kaut mazāko aizrādījumu?

Vai turpat lidostass rajonā (pa dienu, intensīvas kustības laikā!) uz uļamnna gves vispār visu 3joslu platumā tas asstfalts nebija redzams.Tikai pļura, tikai acīmredzams beramais suuds un kārtējā teātra izrāde, kad pļuras nošķūrēšanas vietā tā tur pļurojas visu dienu un nefiga nekas nav nokusis.Lohi visu dienu brauc pa šim suudaini sabārstītajām ziepēm, kur nu kā kuram paveicas.Un tas ir pie mīnus viena grāda- jautājuma kas būtu pie -8..

Acīmredzams Lohu bizness- tiklīdz uzsnieg,tā neviens notīrīt nespēj un visiem rodas sešsimt iemesli muldēt.

Pļurkt 5.decembris 2021 9:22
0 0 Atbildēt

Kāds vēl notīrīts??????

4 gadījumos no 5 kaisītājs nobrauca ar paceltu lāpstu = tikai uzkaisīja sāli un sniega vaļņiem, radot pamatīgu šļuru!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti