Sniega dēļ visā Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.decembris 2021 9:46

Šorīt sniega dēļ braukšana apgrūtināta pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem visā Latvijā, aģentūru LETA informēja valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 197 valsts AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

Strauji mainīgos un ārkārtējos laika apstākļos valsts autoceļu uzturēšana ziemā tiek veikta autoceļu prioritātes kārtībā.

Atkarībā no valsts autoceļu klasifikācijas un satiksmes intensitātes ceļi ir sadalīti vairākās ziemas uzturēšanas klasēs. A klasei lielākoties pieskaita valsts galvenos ceļus un tos jāattīra trīs stundu laikā pēc snigšanas.

Savukārt reģionālie un vietējas nozīmes ceļi ir zemākas klases. B uzturēšanas klase nosaka, ka tīrīšana ir jāveic astoņās stundās.

C uzturēšanas klase nosaka, ka ceļu attīrīšana no sniega jāveic 24 stundu laikā, bet D klases autoceļi ir jātīra divas reizes sezonā.

Kā ziņots, šodien Otrajos Ziemassvētkos Latvijā gaidāmi mainīgi laika apstākļi - no rīta būs mākoņains, pa dienu daudzviet spīdēs saule, bet pievakarē debesis atkal apmāksies un snigs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

 
Visi komentāri
 
Rajons 26.decembris 2021 16:14
0 0 Atbildēt

Nu ja tu turpini braukāt pa latviju ar vieglo mašīnu nevis džipu.tad apgrūtināta braukšana ir visu gadu.un dēļ tā,ka zemie autiņi nevar pabraukt,veidojas korķi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti