Izdemolētas 15 autobusu pieturvietas pie valsts autoceļiem (+ FOTO) 20

 

Foto: LVC

LVC | 27.oktobris 2022 9:06

Pie valsts autoceļiem Dobeles un Tukuma novadā šonedēļ konstatēti līdzīgi vandālisma un zādzību gadījumi, kuros bojāti soliņi 15 autobusu pieturvietās. Soliņiem ir izzāģētas un nozagtas kopā 69 koka latas, un vandāļu nodarītie zaudējumi ir 1157,17 eiro (ar PVN).

VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) Zemgales reģionālā nodaļa ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par valsts autoceļam nodarītajiem zaudējumiem un ar lūgumu izmeklēt pieturvietu soliņu bojāšanas gadījumu.

Apzagtās pieturas atrodas uz Liepājas šosejas (A9), kā arī reģionālajiem autoceļiem Jelgava (Tušķi)–Tukums (P98) un Dobele–Jaunbērze (P102). Dobeles novadā aprīkojums vienā vai abās brauktuves pusēs bojāts deviņās pieturās: "Lejasstrazdu pagrieziens", "Līvbērzes stacija", "Aņģi", "Kāļi", "Rasas", "Vēdzeles", bet Tukuma novadā  sešās: "Pikšas", "Bražas", "Apšupes ferma", "Atmodas", "Pagrieziens uz Džūksti".

Katru gadu uz Latvijas valsts autoceļiem tiek nozagts vai sabojāts sabiedriskā transporta pieturvietu un cits autoceļu aprīkojums, ceļazīmes, drošības barjeras, luksofori, apgaismojums.  Zādzību un vandālisma sekas ir ne vien materiālie zaudējumi, kas ik gadu ir vairāki simti tūkstošu eiro, un mazākas ērtības, bet pats svarīgākais – tādā veidā bieži tiek apdraudēta autoceļu lietotāju drošība.

Aicinām autovadītājus būt vērīgiem un informēt Valsts policiju, ja tiek pamanīta zādzība vai apzināts ceļu aprīkojuma bojājums, kā arī informēt VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

 

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
MMX 27.oktobris 2022 9:55
12 1 Atbildēt

Da labi, malku viņiem vajag - braukāt apkārt tērējot degvielu un zāgējot pieturu soliņus, nopietni? Ja iet līdz zagšanai, tad var jebkurā lielākā mežā piebraukt pie baļķu kaudzes un piezāģēt pilnu piekabīti, nevis nobraukt hvz cik kilometrus lai nozāģētu pāris dēļu galus. Kārtējie pīkstētāji, kas pahazuhas pēc iztērēs laiku un enerģiju lai sapistu kaut ko citiem, nevis darīs kaut ko lietderīgu priekš sevis. Sūda komunisti bļ*d.

A 27.oktobris 2022 10:57
4 1 Atbildēt

Sūdu smērēšana ir garīgās kaites pazīme, nevis huligānisms.

MMX 27.oktobris 2022 13:35
4 0 Atbildēt

Tā pati tauta, kas nekad nav politikā? Ir tāds vietējā mēroga teiciens, ka stulbai tautai pat gudra valdība nepalīdzēs. Var protams visu vienmēr nostumt uz Sorosu, Putinu un vēl sazin kādiem ļaunajiem tēliem, bet praksē tā kā būtu laiks atzīt, ka esam sap*sušies meistarībā, jo pilsonim vidējam nav ne jausmas kas vispār ir valsts un kādas ir tās funkcijas. Tāpēc arī mums tautā ir tik populāri visādi stingrās rokas tēli, kā Putins un Lukašenko, jo minētie kungi pilnīgi atceļ pilsoņa nepieciešamību domāt un jebkādu atbildību par notiekošo. Pie stingrās rokas pilsonis atbild tikai vadoņa vai viņa bajāru priekšā, savukārt demokrātijā pilsonim būtu jāatbild sabiedrības priekšā, bet pilsonis jau negrib pats savā galvā spriest par to vai tas ko viņš dara ir slikti vai nē, viņam vajag lai milicis ar steku norāda pareizo virzienu.

Šis pats gadījums ar tām pieturām - džeki gribēja pievērst uzmanību tam, ka problēmas sarūpēt malku, pievērsa. Tas ka šo pašu džeku nodokļu nauda aizies lai salabotu šos soliņus + līdzpilsoņiem būs jāpastāv kājās pieturā nevienu jau neuztrauc. Galvenais parādīt Kariņam, ka izdzīvot nevar un ar auto jābraukā (nevis jāstaigā) apkārt un ar motorzāģi (nevis fuksīti vai cirvi) jādemolē soliņi. Mums te sabiedrībai vispirms par kopējām vērtībām un tīru cilvēcību savā starpā jātiek skaidrībā un tad var par lielākām lietām domāt, nevis gaidīt kārtējos laimes lāčus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 8

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Ko dara poļi, kad uz automaģistrāles sastrēgums? (+ VIDEO) 10

Autovadītājs ir "šokā" redzot, kā rīkojas vairums autovadītāju Polijā, uz A2 maģistrāles brīdī, kad tur izveidojas sastrēgums. Lasīt vairāk

 

TOP 3 finālistu auto "Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balva" nominācijā (+ VIDEO)

Ik gadu “Latvijas Gada auto” konkursā tiek pasniegta arī dizaina balva, kad ārpus praktiskajām un tehniskajām īpašībām, tiek vērtēts auto izskats. “Latvijas Gada auto 2024” dizaina balvu ieguva Peugeot 508. Šīs nominācijas pirmajā trijniekā iekļuva Peugeot 408 un arī Hyundai Ioniq 6. Kādi ir žūrijas iespaidi? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti