Rīgā sniegs neesot radījis būtiskas problēmas satiksmei 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.februāris 2023 11:19

Stiprā snigšana naktī un piektdienas rītā neesot radījusi būtiskas problēmas satiksmei, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Piektdienas rītā turpināti ielu un ietvju uzturēšanas darbi, kuros iesaistītas 99 tehnikas vienības. Savukārt Vecrīgā ietvju tīrīšana notiekot ar rokām.

Satiksme Rīgas ielās šorīt esot lēnāka nekā ierasts, bet situācija pašvaldības amatpersonu ieskatā esot apmierinoša, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" ziņo, ka šobrīd autobusi un trolejbusi brauc ar kavējumiem līdz 10 minūtēm, savukārt tramvajiem kavējumu nav.

Ilgstošas snigšanas laikā tiek nodrošināta ielu caurbraucamība, izmantojot gaisa temperatūrai atbilstošu kaisāmo materiālu. Snigšanai beidzoties, maģistrālo ielu brauktuves attīra no sniega trīs stundu laikā. Apkaimju ielas ar mazāk intensīvu satiksmi attīra pēc nepieciešamības, un uz tām ir pieļaujama neliela sniega kārta, norāda Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā, kur ietves šoziem kopj pašvaldība, ietvju mehanizētās tīrīšanas darbi sākti plkst.5.
 

 
Visi komentāri
 
Janka 24.februāris 2023 13:00
0 2 Atbildēt

Atkal čīkstēsu, ka nav labi, bet šo veco sāls izmantošanu ir JAIZBEIDZ! Nav pie katras sniegpārslas kaislīgi jākaisa tā kad ceļš ir balts nevis no sniega bet sāls.... Un pat -5c ceļi pludo it kā būtu rudens....

Sasālīts sorīt bij tā ka uz ceļa bija izkauseta pretīgi šķidra pļura uz kuras viegli akvaplanē! Ir jaunas labas brendu ziemas riepas un tapat mainot joslas uz jūrmalenes vajadzeja nomesties uz 70 savādak esp mirgoja.... Nespēju iedomāties ja brauc ar kādām pāris gadu lietotām '5mm ziemenēm' ...

Šogad Mārupes pašvaldība ir pierādījums visiem, ka sals bezjēga nav jāber pirmajā sniega minūtē!

Jo Mārupē ar sāli šogad neaizraujas, no rītiem ir smuki sniegoti un SAUSI ceļi. Jā, šad tad jūtami apledojuši, bet TĀ IR ZIEMA! Kur pašam vispirms ir jagāda par labām riepām, nevis jabrauc ar 4.5mm jo likums atļauj.. Respektīvi pa zinoši slideniem apstākļiem tu arī ar to uzreiz reiķinies ka slīdēs un dabiski brauc uzmanīgāk!)

tādejādi es pat teiktu Mārupē šogad ceļi ir drošāki ne kā tā sals-smilts-sniega pļura Rīgā kura ir neprognozējama cik viņa tur uz ceļa ir un kad autiņš uzplanēs!

Jo vienā vietā brauc droši, no tā atslābinies jo tak viss ir okei un bam... Un tad salocīti bleķi, diena pagalam, jāčīkst beztabū ka ceļi ziemā 'slīd' u.t.t.

vietējais 24.februāris 2023 18:38
0 0 Atbildēt

Ja Rīgā sniegu nešķīdinātu ar sāli, tad visas ietves būtu sniega kupenās, jo fiziski nav kur viņu izšķūrēt.

0pis 25.februāris 2023 14:09
0 0 Atbildēt

Rīgā tak visi brauc ar krosoveriem, klīrensa pietiek lai izbrauktu cauri tiem 3cm sniega šļuras. No virsraksta rodas iespaids ka sasniega 60cm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 5

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti