Sarkandaugavā ieviesīs 30 kilometru stundā ātruma ierobežojuma zonu 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 30.marts 2023 10:25

Šonedēļ Sarkandaugavā tiks ieviesta 30 kilometru stundā (km/h) ātruma ierobežojuma zonu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Lelde Rudzika.

Ātruma ierobežojuma zonu ieviesīs teritorijā starp Tilta ielu, dzelzceļu, Duntes ielu un Ozolu ielu, turklāt arī ielu iekļaus ātruma ierobežojuma zonā. Zīmju uzstādīšana tiks sākta ceturtdien, 30.martā. Pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt vērīgiem un respektēt minētās satiksmes organizācijas izmaiņas.

Ātruma ierobežojuma 30 km/h zonas ievieš, ņemot vērā vairākus satiksmes drošību ietekmējošus faktorus. Piemēram, ielu pārblīvētība ar stāvošu transportu, brauktuvju un ietvju platums, izglītības iestāžu esamība, krustojumu un līkumu pārredzamība, transportlīdzekļu, gājēju un velosipēdistu intensitāte, kā arī citi aspekti, pauž pašvaldībā.

Ātruma ierobežojuma 30 km/h zonas Rīgā pakāpeniski ievieš no 2020.gada, kad šādu zonu ierīkoja Āgenskalna apkaimē. Grīziņkalnā un divās vietās pilsētas centrā ātruma ierobežojuma zonu ieviesa 2021.gadā, savukārt Čiekurkalna apkaimē tas tika izdarīts pērn. Šogad ierobežojumi jau ieviesti Upesciema ielas posmā no Rīgas robežas līdz Berģu ielai, kā arī teritorijā starp Buļļu ielu, Saulgožu ielu ieskaitot, Slokas un Dzirciema ielu. Arī turpmāk pašvaldība ieviesīs ātruma ierobežojuma zonas.
 

 
Visi komentāri
 
James Bong 30.marts 2023 11:21
4 2 Atbildēt

Pridurki labāk būtu nomarkejusi joslas šajā vietā uz foto virzienā no dzelzceļa: labā josla- pietura un pagrieziens pa labi, kreisā taisni. Ātrums tur tapat nekad nav lielāks par 30.  Kārtējā ierēdņu svaidīšanas ar naudu.

Ierēdnis 30.marts 2023 11:53
1 2 Atbildēt

Dažas (30) zīmes neko daudz neizmaksā, bet ieguvums būs lielāks.

vietējais 30.marts 2023 11:31
4 0 Atbildēt

Labāk būtu kravas transportu no turienes izvākuši!

Opis 30.marts 2023 12:48
6 0 Atbildēt

Stāvot korķī pirms dzelzceļa diez ko ātri nepaskriesi! Kā viņi plāno to satiksmi paātrināt līdz tiem 30km/h?

Ome 30.marts 2023 16:19
2 1 Atbildēt

Vecs un glupps! Liks zīmi "maksimālais ātrums 30" nevis minimālais. Ēd to zupu un ej pabarot sivēnu, nav ko dirnēt pie dattora!

boliks 30.marts 2023 15:33
1 0 Atbildēt

Dzelzceļa pārbrauktuves krustojums ar Rimi uzceļšanu ir tikai sačakarējis visu situāciju, vai pārvads situāciju atrisinās redzēsim.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti