Ķirsis: Uz Brasas tilta jau tiek montētas tramvaja sliedes un vadi 10

 
Nozare.lv | 5.jūnijs 2023 19:55

Uz Brasas tilta jau tiek montētas tramvaja sliedes un vadi, aģentūru LETA pēc Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas izbraukuma sēdes uz Brasas tiltu informēja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš atzina, ka divu nedēļu laikā darbu virzība ir strauji progresējusi un nostiprinās pārliecība, ka 20.jūnijā uz Mežaparku un atpakaļ uz pilsētas centru jau kursēs 11.tramvajs. Dziesmusvētku laikā gan varēs nodrošināt tikai reverso tramvaja kustību pa vienām sliedēm, taču tilta nodošana ekspluatācijā plānota šā gada beigās.

Patlaban šajā objektā esot pietiekami daudz darbaspēka, ko nevarot teikt par citiem būvniecības objektiem Rīgā, piebilda Ķirsis.

Kā vēstīts, reversās tramvaja kustības nodrošināšana pa vienām sliedēm, bijis vienīgais risinājums, kā pagūt tramvaju satiksmi atjaunot līdz Dziesmusvētkiem.

Brasas tilts sastāvot no divām paralēlām daļām. Būtu loģiski, ja abi tilta laidumi tiktu būvēti vienlaikus, bet tad tramvaju kustību līdz svētkiem nepagūtu atjaunot. Tādēļ, tika panākta vienošanās ar būvniekiem par vienas tilta puses izbūvi, lai atjaunotu tramvaju satiksmi.

Gājēju kustība pār tiltu netiks atjaunota, bet varēs notikt pa pagaidu pārbrauktuvi. Tas saistīts ar drošības apsvērumiem, jo šajā laikā turpināsies būvdarbi.

Kā ziņots, Brasas tilta pārbūvei plānots pabeigt 2023.gada būvsezonā, taču tramvaju kustību pāri tiltam plānots atvērt līdz Dziesmusvētkiem.

Brasas tilta pārbūvi veic piegādātāju apvienību "CP - Rīgas tilti", kurā apvienojušies AS "Ceļu pārvalde" un SIA "Rīgas tilti", būvuzraudzību nodrošina piegādātāju apvienība "KBL&ISL".

Kā aģentūru LETA informēja domē, tilta aptuvenās izmaksas ir 15 miljoni eiro.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ahmeds 6.jūnijs 2023 9:05
5 0 Atbildēt

“Rīdziniekiem priekšā ir jauns darba cēliens… pārmaiņas… vairāk pozitīvu emociju.”

Šīs emocijas ir tik pozītīvas, ka tikai Rīgā zīdaiņi sāk runāt knapi piedzimot, pie tam uzreiz “trīstāvīgi” lamājoties.

BMW 6.jūnijs 2023 10:17
4 0 Atbildēt

Ja (Ķ) burtu aizstāj ar (D) burtu, tad viss teiktais vairāk atbilst dzīves patiesībai!

imzz 6.jūnijs 2023 13:10
2 0 Atbildēt

Tāpēc, ka RD ierēdņiem domāšanai paredzētais ķirbītis nebija ieslēgts turborežīmā un neviens neiedomājās, ka tilts var būt tik sliktā stāvoklī, ka jābūvē jauns;

Līdz ar to līgums bija par rekonstrukciju, nevis jauna būvēšanu. Tāpēc vecais līgums vairs nederēja, tā kā vajadzēja jaunu konkursu. Tas nozīmē, ka jālauž līgums ar veco izpildītāju. Bet par līguma laušanu paredzēti līgumsodi. Tad uz kādu laiku iestājās stupors, jo RD domāja, ka no sūda tomēr varēs uztaisīt konfekti. Beigās kaut kā nomierināja leišus, pārtaisīja firmas, pārslēdza līgumus un darbi atkal atsākās.

Ja līguma priekšmets būtu "Brasas tilta rekonstrukcija vai jana tilta būvniecība rekonstrukcijas neiespējamības gadījumā" , tad viss būtu kārtībā no paša sākuma, bet tas jau nu Einšteiniem no RD nevarēja ienākt prātā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti