Sniegs un apledojums lielā daļā valsts teritorijas apgrūtina braukšanas apstākļus 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.decembris 2023 8:44

Sniegs un apledojums lielā daļā valsts teritorijas apgrūtina braukšanas apstākļus, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 98 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir pa Tallinas šoseju visā posmā, Vidzemes šoseju visā posmā, Valmieras šoseju posmā no Rīgas līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļu posmā visā Baltezers-Saulkalne posmā, Rīgas apvedceļa visā Salaspils-Babīte posmā, Daugavpils šoseju visā posmā, Bauskas šoseju visā posmā, Jelgavas šoseju visā posmā, Liepājas šoseju posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, Ventspils šoseju posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti arī pa autoceļu Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža visā posmā, šoseju Grebņeva-Medumi visā posmā, Daugavpils apvedceļu visā posmā, Rēzeknes apvedceļu visā posmā un valsts reģionālo autoceļu Tīnūži-Koknese visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijas teritorijā, izņemot Liepājas un Skrundas apkārtni..

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem ikviens var ziņot LVC pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

 
Visi komentāri
 
es 10.decembris 2023 9:24
6 0 Atbildēt

Pofig! Galvenais ir ieskriet kādā stāvošā vai braucošā objektā un skaļi kliegt, ka visi citi vainīgi!

Vernons 10.decembris 2023 15:37
0 0 Atbildēt

Kamēr visi brauc ar vienādu ātrumu problēmu nav. Problēma rodas ar Ātruma samazināšanu bez informācijas! Katram nākamam izvēle arvien mazāka!

ZZZZ 10.decembris 2023 19:10
0 0 Atbildēt

Pag man jāpārbauda segums. Teica Bradypus, core uc un ar nenoteiktu amplitūdu sāka spaidīt, tikai vien viņiem zināmus pedāļus.

es 10.decembris 2023 19:13
1 0 Atbildēt

Segumu labāk ar gāzi pārbaudīt. Bet tā, lai agresīvo nepiešuj.

ak 12.decembris 2023 11:13
0 0 Atbildēt

Agresīvo var piešūt tikai RWD autiņiem, jo, ja Tu spolēsi ar priekšpiedziņas, diezi vai kāds piešūs agresīvo ziemā.

core 10.decembris 2023 19:20
2 0 Atbildēt

Ļoti slikti, ka tev nav zināms, kas tie par pedāļiem, bet labi ka pateici, tas daudz ko izskaidro.

Sergejs 11.decembris 2023 11:39
1 0 Atbildēt

Droša distance. Paguglē, noderēs dzīvē kad tev priekšā braucošais automobīlis strauji nobremzēs (iespējams automātiski) dēļ uz ceļa izskrējuša/radušās (nokrita kaut kas no priekšā braucoša) kērmeņa. 

 Un iedod galu galā savu e-pastu vai wacapu lai varam tev nosūtīt ziņu kad kāds taisās bremzēt. Visiem citiem parasti pietiek ar stopsignāliem, vienīgi ja sēdi 5m no smagā aizmugures pie 90km/h tad ne tos signālus ne to kas tam smagajam 200m priekšā darās neredzēsi un tad jā, priekšā braucošais negarantēja...

Vernons 18.decembris 2023 22:35
0 0 Atbildēt

Vai Tu esi atcēlis apdzīšanas iespēju? Un ko darīt ar to, kurš pēkšņi griež pa kreisi, neieslēdzot virzienrādi, neskatoties spogulī un ignorē apdzinēju?

650 10.decembris 2023 22:34
2 0 Atbildēt

Apsstākļi ira galēji Apgrūtinati.Tie (lielākajā savā daļā) ira galīgi Grūti.Un neviens Lohs vairs nezin, kā diez sazin varētu tos Atvieglināt. Jā.

ak 12.decembris 2023 11:15
0 0 Atbildēt

Es zinu, kā var atvieglināt. Vaig pāŗcelt Loh'us ar visiem auto uz Spāniju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Toyota ar diviem jaunumiem Auto China 2024 1

Pekinas autoizstādē Toyota ieradusies ar diviem jaunumiem, kas uz konveijera stāsies jau šogad. Lasīt vairāk

 

Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati. Lasīt vairāk

 

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan 3

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO) 5

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti