Pasaules čempionāta posmā Norvēģijā Nikita Lijcs kopvērtējumā iegūst pirmo vietu

 

Foto: Publicitātes attēls

JŪRMALA RACING TEAM | 12.jūlijs 2016 18:45

Piektdien un sestdien Norvēģijā, Tvedestrandē, notika šī gada pirmais pasaules čempionāta posms ātrumlaivām F4 klasēs un trešais posms F2 .

Piektdien un sestdien Norvēģijā, Tvedestrandē, notika šī gada pirmais pasaules čempionāta posms ātrumlaivām F4 klasēs un trešais posms F2 . F4 klasē startēja 11 laivas, Latviju pārstāvēja "Jurmala Racing Team" pilots Ņikita Lijcs. Tika gaidītas aptuveni 25 laivas, bet, iespējams, divu pirmo pasaules čempionāta posmu atcelšanas dēļ sportisti mainījuši plānus un devušies uz citām sacensībām, vai pat jau gatavojas nākamajai sezonai.

Piektdien, 8.jūlijā notika pirmie braucieni. No rīta brīvajos treniņos Ņikitas laiva saskārās ar tehniskām problēmām. Komandas mehāniķi visu treniņa laiku meklēja, kas par vainu, tāpēc nebija laika pierast pie trases un veikt laivas regulējumus sacensību trasei. Tomēr laiva tika sagatavota startam - kā sacīja Nikita, "problēmu neatradām, tāpēc nomainījām visas detaļas, kur varēja būt kāda ķibele" - un Ņikita devās uz kvalifikāciju, kur izcīnīja trešo starta vietu - aiz somiem Juho Mati Maninnen un Kalle Viipo.

Startējot no trešās vietas, Nikita Lijcs finišēja otrajā vietā. Pirmais - soms Juho Mati Maninne, trešais - Morgans Jernfasts no Zviedrijas.

Sestdien, 9. jūlijā, bija brīvie treniņi, un tad tika izmēģinātās visas desmit dzenskrūves, kas bija paņemtas līdz, kamēr izdevās atrast īsto dzenskrūvi šai trasei. Ar to laiva gāja tik ātri, ka Nikita ar katru apli uzrādīja arvien labāku rezultātu. Laikapstākļi visu laiku mainījās, bija stiprs vējš un lieli viļņi. Pateicoties veiksmīgajai dzenskrūves izvēlei, kā arī Nikitas izvēlētajam visai agresīvajam braukšanas stilam. Pirmajā kvalifikācijas braucienā Nikita ieņēma 1. vietu, pēc vēja maiņas 3. braucienā uzrādīja trešo laiku. Tas arī palika gala rezultāts kvalifikācijā.

Startējot no trešās vietas, jau pēc pus apļa Nikita izvirzījās vadībā un ar pārliecinošu pārsvaru finišēja pirmajā vietā.

Nikita ir apmierināts ar posmā paveikto: "Tagad zinām, kur reāli esam, kādi ir konkurenti. Ir atrasts pareizais starts, kas ir jau puse no rezultāta."

Ņikita Lijcs izsaka pateicību savai komandai, mehāniķiem un atbalstītajiem - laikrakstam "Jūrmalas Vārds", Jūrmalas pilsētas domei un SIA "Sali Būvtrans". Nākamais pasaules posms ātrumlaivām notiks Somijā, Imatrā, 6.-7. augustā.
Jau šīs nedēļas nogalē notiks Latvijas čempionāta posms Alūksnē.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti