Starptautiskajās MTB sacensībās Mārupē triumfē Sorokins un Rožlapa

 
Nozare.lv | 26.augusts 2013 10:38

Šogad vienīgajās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības Latvijā Mārupē svētdien triumfēja Dmitrijs Sorokins un Dana Rožlapa, aģentūru LETA informēja SIA "Alpha Baltic" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Daina Saliņa.

Sorokins, kurš pārstāv "Rietumu-Delfin" vienību, izcīnīja panākumu 92 kilometrus garajā sporta distancē - viņš distanci spēja veikt divās stundās, 28 minūtēs un 27 sekundēs. Savukārt otro vietu ieguva Matīss Preimanis no "Trek DPA" komandas , kurš uzvarētājam zaudēja gandrīz četras minūtes, bet trešais bija igaunis Marku Ainsalu ("Nissan Thule").

Tikmēr viens no galvenajiem favorītiem Štefens Tūms no Vācijas ierindojās 11.vietā. "Šīs sacensības man bija diezgan grūtas, īpaši pēc vakardienas kalnainajām un sešu stundu garajām "Grand Raid" sacensībām Šveicē. Latvijas sacensības bija ar daudzām tehniskām niansēm, turklāt vietējie sportisti šajā trasē parādīja vislabāko sniegumu, nepārtraukti veidojot uzbrukuma taktikas. Kad neitralizējām vienu uzbrukumu, Latvijas braucēji veidoja atkal nākamo. Pirmais aplis bija īpaši grūts un man bija jānopūlas, lai paliktu pirmajā trīsdesmitniekā."

Savukārt sieviešu konkurencē pie pārliecinošas uzvaras tika Rožlapa ("MySport-STEVENS"), distanci veicot divās stundās, 58 minūtēs un 17 sekundēs. Otrā palika Ungārijas pārstāve Estere Dosa no "Vitalitas SE", kura no līderes atpalika vairāk nekā trīs minūtes. Trešajā vietā ierindojās vēl viena Latvijas pārstāve Lija Laizāne no RRS/JK.
"Šīs bija man piemērotas sacensības, jo reljefs bija diezgan līdzens. Savu atrāvienu no konkurentēm veicu pēc ūdens šķēršļa, kas bija aptuveni 20 kilometrus pēc starta. Lai arī zināju, ka priekšā gaida gara distance, tomēr es mēģināju izvirzīties līderpozīcijā. Šis mans taktiskais solis izrādījās pareizs un sieviešu konkurencē izcīnīju pirmo vietu," pēc sacensībām pauda Rožlapa.

Savukārt 47 km garajā tautas distancē labāko rezultātu vīriešu konkurencē uzrādīja Raivis Zīmelis no "MySport", bet sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Dace Hartmane.

MTB maratona 92 kilometrus garā distance tika iekļauta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kalendārā, līdz ar to tās šogad bija Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Distancei UCI piešķīrusi augstāko starptautisko kategoriju - XCMS.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti