Daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" kopvērtējums pēc trešā posma (26.08.2013.)

 
Nozare.lv | 27.augusts 2013 12:09

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" trešā posma uzvarētāju pirmdien kļuva pieredzējušais amerikānis Kriss Horners ("RadioShack Leopard"), pārņemot arī līderpozīciju kopvērtējumā.

Vuelta Espana 2013

41 gadu vecais Horners kļuvis par visu laiku vecāko riteņbraucēju, kurš ieguvis līderpozīciju kādā no trim lielajām "tūrēm", kā arī uzvarējis kādā no posmiem.

Aizvadītajā posmā Horners veica iespaidīgu izrāvienu pēdējā kalnu kāpumā, kurš sākās četrus kilometrus pirms finiša un 172,5 kilometrus garās distances noslēgumā tuvākos konkurentus apsteidza par trim sekundēm.

Otro un trešo vietu posmā izcīnīja mājinieku zvaigznes Alehandro Valverde ("Movistar") un Hoakims Rodrigess ("Katjuša"), iegūstot vērtīgas bonusa sekundes, kas vēlāk var palīdzēt par uzvaru kopvērtējumā.

Savukārt tikai 11.vietā finišēja itālis Vinčenco Nibali ("Astana"), kurš bija līderis pirms šī posma.

Kopvērtējumā tagad Horners par sešām sekundēm apsteidz Nibali, bet 14 sekundes viņam zaudē īrs Nikolass Ročs no "Saxo-Tinkoff" komandas, kurš bija labākais otrajā posmā.

Šā gada "Vuelta Espana", kas norisināsies 21 posmā līdz 15.septembrim, nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs.

Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā.

Velobrauciena "Vuelta Espana" kopvērtējums:

Vieta Riteņbraucējs Valsts Komanda Laiks
1 Kristofers Horners ASV RadioShack - Leopard Deviņas stundas, 37 minūtes un 40 sekundes
2 Vinčenco Nibali Itālija Astana +8 sekundes
3 Nikolass Ročs Īrija Saxo-Tinkoff +0:14
4 Haimars Suveldija Spānija RadioShack - Leopard +0:16
5 Roberts Kiserlovskis Horvātija RadioShack - Leopard +0:23
6 Alehandro Valverde Spānija Movistar +0:24
7 Rigoverto Urans Kolumbija Sky +0:25
8 Rafals Majka Polija Saxo-Tinkoff +0:38
9 Romāns Kreucigers Čehija Saxo-Tinkoff +0:45
10 Leopolds Konigs Čehija NetApp-Endura tāds pats laiks
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti