Velobrauciena "Vuelta Espana" rezultāti un kopvērtējums pēc piektā posma

 
Nozare.lv | 29.augusts 2013 9:42

Austrālijas riteņbraucējs Maikls Metjūss ("Orica GreenEDGE") trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" piektajā posmā, taču sacensību kopvērtējuma līderis palicis nemainīgs.

Vuelta Espana 2013 Foto: Publicitātes foto

Šoreiz sportistiem vajadzēja veikt nedaudz vairāk kā 168 kilometrus garu posmu, kur sportistiem bija jāveic vairāki grūti kāpumi.

Šī posma uzvarētājs tika noskaidrots pēdējos metros, kad starp pirmā trijnieka sportistiem izvērtēs sīvs sprinta finišs. Tajā par aptuveni viena velosipēda tiesu uzvarēja Metjūss, kurš distanci veica četrās stundās, 28 minūtēs un 23 sekundēs, un aiz viņa uzreiz finišēja argentīnietis Maksimiljano Ričeze no "Lamre - Merida" komandas un beļģis Džiani Mērsmans ("Omega Pharma-Quick Step").

Tikmēr velobrauciena līdera godu saglabājis itālis Vinčenco Nibali ("Astana"), kurš piektajā posmā ierindojās 35.pozīcijā. Itālijas sportists par nieka trim sekundēm apsteidz pieredzējušo amerikāni Krisu Horneru ("RadioShack Leopard"), bet joprojām astoņas sekundes zaudē īrs Nikolass Ročs ("Saxo-Tinkoff").

Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā.

"Vuelta Espana" noslēgsies 15.septembrī, kad braucēji būs veikuši pēdējo, 21.posmu.

Vieta Riteņbraucējs Valsts Komanda Laiks
1 Vinčenco Nibali Itālija Astana 18 stundas, 43 minūtes un 52 sekundes
2 Kristofers Horners ASV RadioShack - Leopard +trīs sekundes
3 Nikolass Ročs Īrija Saxo-Tinkoff +0:08
4 Haimars Suveldija Spānija RadioShack - Leopard +0:16
5 Alehandro Valverde Spānija Movistar +0:21
6 Roberts Kiserlovskis Horvātija RadioShack - Leopard +0:26
7 Rigoverto Urans Kolumbija Sky +0:28
8 Daniels Moreno Spānija Katjuša +0:31
9 Rafals Majka Polija Saxo-Tinkoff +0:38
10 Romāns Kreucigers Čehija Saxo-Tinkoff +0:42
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti