Neilands uzvar SEB MTB noslēdzošajā posmā; igaunis Prūss triumfē kopvērtējumā

 
Nozare.lv | 22.septembris 2013 20:05

Par SEB MTB riteņbraukšanas seriāla noslēdzošā, sestā, posma uzvarētāju svētdien kļuva "Rietumu-Delfin" komandas riteņbraucējs Krists Neilands, bet uzvaru kopvērtējumā svinēja cits šīs vienības sportists Pēters Prūss no Igaunijas, informē "Igo Japiņa sporta aģentūras" pārstāvis Toms Markss.

Foto: Publicitātes attēls

Prestižajā "Skandi motors" distancē sacensības izvērtās ļoti spraigas un aizraujošas. Distances 13. kilometrā no līderu grupas atrāvās Neilands, kurš uz Tukumu ieradās pa taisno no pasaules čempionāta mājvietas Itālijā, kur kuldīdznieks nākamnedēļ startēs grupas braucienā. Viņš visai ātri ieguva vairāk nekā minūtes pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Matīsu Preimani, Dmitriju Sorokinu un Arni Pētersonu.

Savukārt neveiksmes vajāja Igaunijas riteņbraucējus - kritienu piedzīvoja Raido Kodanjporks, bet tehniskas problēmas pievīla Kasparu Austu un kopvērtējuma līderi Prūsu.

Distances beigās Neilands savu pārsvaru tikai palielināja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, finišā par divām minūtēm apsteidzot Pētersonu, bet vēl vairāk nekā divas minūtēs zaudēja Sorokins.

"Salīdzinoši ātri atrāvos no sekotājiem. Jāsaka paldies komandas biedriem, kuri man šodien palīdzēja. Aptuveni desmit kilometrus pirms finiša nedaudz sāku lūzt, tomēr spēju to pārvarēt un izcīnīt uzvaru," pēc finiša stāstīja Neilands. "Jau rīt dodos atpakaļ uz Itāliju, lai piektdien startētu pasaules čempionātā."

Par 2013.gada SEB MTB kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Prūss, kurš spēja nosargāt pārsvaru pār savu tautieti Kodanjporku. Tikmēr trešo vietu izrāva Sorokins.

Sieviešu konkurencē kārtējo reizi savu pārākumu apliecināja Latvijas čempione Dana Rožlapa, kura triumfēja arī sezonas kopvērtējumā. Komandu vērtējumā uzvaru svinēja "Rietumu-Delfin", kuras pārstāvji palika nepārspēti arī kopvērtējumā, otrajā un trešajā vietā atstājot ZZK un "Trek-DPA" komandas.

Tikmēr "Virši A" tautas klases distancē beigu daļā nelielu pārsvaru izdevās iegūt "Trek DPA"/"Sport2000" riteņbraucējam Oskaram Muižniekam, finišā apsteidzot Jāni Ozolu un Zigmāru Zučiku. Kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva Ozols, otrais palika Muižnieks, bet trešā vieta Jānim Bērziņam.

Dāmu vērtējumā, Tukumā, nestartējot čempionei Dacei Hartmanei, uzvaru izcīnīja Ieva Strēle, apsteidzot Patrisu Himensu un Zandu Staģi. Komandu vērtējumā absolūts triumfs "Trek DPA"/"Sport2000" vīriem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 16

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti