"Omega Pharma Quick Step" un "Specialized" uzvar pasaules riteņbraukšanas čempionāta komandu braucienos

 
Nozare.lv | 22.septembris 2013 20:08

Pasaules riteņbraukšanas čempionāta komandu braucienā svētdien vīru konkurencē uzvaru svinēja "Omega Pharma Quick Step", bet dāmām labākās bija "Specialized" vienības sportistes.

Vīru konkurencē 56,8 kilometrus garā distance izvērtās dramatiska, jo finišā uzvarētāji vien par 0,81 sekundi apsteidza "Orica GreenEdge" komandu.

Pazīstamākie "Omega Pharma Quick Step" komandas braucēji ir francūzis Silvēns Šavanels, vācietis Tonijs Martins un polis Mihals Kvjatkovskis.

Foto: uci.ch

Savukārt trešo vietu izcīnīja "Sky" komandas sportisti.

11.vietu pasaules čempionātā izcīnīja Krievijas komanda "Katjuša", kurā šosezon startē arī latvietis Gatis Smukulis. Tomēr, kā zināms, Smukulis pasaules čempionātā nepiedalīsies slimības dēļ.

Tikmēr 42,8 kilometru distancē dāmām panākumu svinēja ASV komanda "Specialized", kas labākā bija arī pirms gada.

71 sekundi uzvarētājām zaudēja "Rabo" komanda ar daudzkārtējo pasaules čempioni Marianu Vosu sastāvā, bet trešā bija "Orica - AIS" vienība.

Pasaules čempionāts Itālijā ilgs arī visu nākamo nedēļu. No Latvijas sportistiem elites grupā vīriem startēs Aleksejs Saramotins ("IAM Cycling"), Andris Smirnovs no "Rietumu-Delfin" un Viesturs Lukševics no "Amore&Vita".

Pasaules čempionāta U-23 vecuma grupā kandidātu sarakstā iekļauti pieci riteņbraucēji no "Rietumu -Delfin", "Alpha Baltic"/"Unitymarathon.com" un "Bontrager" komandām. Individuālajā braucienā, kur distance ies pa līdzenumu, valsts godu aizstāvēs Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējs Andžs Flaksis, kā arī alūksnietis Andris Vosekalns. Tikmēr grupas braucienam, kur jau distance vairāk piemērota riteņbraucējiem, kas spēj sekmīgi pārvarēt nopietnus kāpumus, gatavojas Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Toms Skujiņš, kā arī Flaksis, Krists Neilands, Emīls Liepiņš un Vosekalns.

Pēc ilgāka pārtraukuma Latviju visaugstākā mēroga sacensībās pārstāv arī elites dāma. Vairākus gadus sekmīgi startējot dažāda mēroga sacensībās Norvēģijā un Latvijā, šī gada pasaules čempionātā debitēs Vita Heine. Savukārt junioru grupā startēs trīs latvieši - Andrejs Podāns, Kārlis Jirgensons un Raivis Sarkans.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 21

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti