Visus apdzīt nepaguva (+ video) 27

 
iAuto | 14.augusts 2014 16:54

Video ievietotājs epizodi apraksta sekojoši: "VW Passat" ignorējot nepārtraukto līniju lielā ātrumā cenšas tikt garām vairākiem automobiļiem pēc kārtas. Saprotot, ka visus apdzīt nepagūs, viņš nolemj ienirt spraugā aiz pēdējā transportlīdzekļa, taču ātrums ir pārāk liels.

Lielākais vinnētājs epizodē ir velosipēdists, kas laikam varēs svinēt savu otro dzimšanas dienu.

 
Visi komentāri
 
LMT 14.augusts 2014 17:08
2 7 Atbildēt

Ko tas mūdzis tur vilkās aiz velo un citiem bojā dienu!!!

Palaidniex 14.augusts 2014 17:15
5 2 Atbildēt

pie acu ārsta biji? :D Tieši tā arī vilkās, ne pietuvojās ne apsteidza, ieturēja vienmērīgi nemainīgu distance... :D

Tiesa noteikumos nekas nav rakstīts par to no cik skaitās vilkties...

Bet ša atnāks Vernons un paziņos ka pie visa vainīgs "pa priekšu braucošais" velosipēdists, gan pie "pakaļā licēja" ātruma, pie vēlmes šķersot nepārtraukto un pie nesaturēšanas auto vadīšanā kā tādā...

Kanibaals 14.augusts 2014 17:42
7 2 Atbildēt

Vernor kāpēc priekšējais negarantēja drošību? Pie tam vēl nelietis velosipēdists atradās ne tajā laikā un vietā.

Kanibaals 14.augusts 2014 17:45
1 3 Atbildēt

>ignorējot nepārtraukto līniju

Nav teikts, ka ignorēja, video beigās ir redzams, ka līnija pirms līkuma ir pārtraukta. Apdzenot, ja nepieciešams atgriezties savā joslā pēc CSN drīkst līniju šķērsot. Cita lieta, ka nepārredzamā līkumā nedrīkst apdzīt.

opis 14.augusts 2014 19:41
0 0 Atbildēt

tev ar galvu viss kārtībā????

Vernons 15.augusts 2014 8:31
2 6 Atbildēt

Velosipēdists nevienam netraucēja!

Pa ceļu vajag braukt un aizbraukt, ne viss muļķoties, "savā joslā", ko gribu to daru. Par nepārtrauktās līnijas šķērsošanu iestājas Nāves sods un tā ir jārespektē vēl vairāk nekā ātrums! Vainīgs ir skrējējs, jo apzaga citus laikā un telpā!

Priekšā esošam "lēnajam braucējam" bija jākontrolē sava braucamā aizmugure un pēkšņi, strauji, jānobrauc uz nomales, atbrīvojot ceļu idiotam. Dažas dienas atpakaļ es aizbēgu no viena tāda diža skrējēja, kurš veica dubulto apdzīšanu un nepalika vieta, lai atgriestos savā joslā, pie kam es nebraucu lēni!

Tautas kontrole 15.augusts 2014 8:45
8 1 Atbildēt

Vernon, Tu esi galīgi sapinies ar savu "pa priekšu braucošajam" - lai "tauta" Tev ticētu,Tev jāizdzēšs iepriekšējie komenti. Vienā brīdī Tu saki, ka vajag

"raut pa labi," otrā noliedz. Nav laika visu pārlasīt, taču, manuprāt, priekšā braucošajam ir salīodzinoši maz iespēju (un arī pienākumu) kontrolēt to, ko dara citi aizmugurē.

Lasi pats: Par avarijas izraisītāju var uzskatīt arī pēdējā brīdī strauji PA LABI raujošo!

Vernons 15.augusts 2014 13:33
0 5 Atbildēt

Vai filmētājs neredzēja pretī lidojošo? Redzēja! Bet ātrumu nesamazināja un pa labi nepaņēma!

Tas, kurš vilkās pa ceļu aiz velosipēdista, ir "svētā govs"! Nē!

Tātad viens var atļauties lēni braukt, otrs pārkāpt ātrumu un ignorēt horizontālo apzīmējumu, apdzīt nevietā un nelaikā, bet trešajam vienkārši paveicās, kad šo skrējēju nesaņēma purnā!

Es sevi nolieku katra satiksmes dalībnieka vietā un izejot no šīm pozicijām, sakaņā ar loģiku un CSN prasībām izdaru secinājumus.

"Lasi pats: Par avarijas izraisītāju var uzskatīt arī pēdējā brīdī strauji PA LABI raujošo!"

Par šo paskaidrošu sekojoši, es vadu auto pēc iespējas tuvāk labajai malai un ja vajag arī gar asfalta malu, baltā līnija ir starp riteņiem. Nevajag ar savu auto aizsegt aizmugurē esošam skatu, bet viens otrs uzskata ka ass līnija ir ar medu smērēta un brauc cieši gar ass līniju, jo, kā viens te minēja, es savā joslā varu darīt ko gribu! Nu lūk šis, daru ko gribu, saņēma sitienu pa pēcpusi un droši vien komplektā invalīdu ratiņus!

Bet CSN 10. punktā rakstīts: "Katram ir jārīkojas "TĀ"!" Īsti nepasakot arī "KĀ"!

Mums vienkārši zināšanu līmenis, domāšana un pieredze krasi atšķiras.

Palaidniex 15.augusts 2014 13:44
7 1 Atbildēt

Vernon - nebūtu viena lidotāja ar nesaturēšanu nevienam nekur nevajadzētu vākties, bremzēties stūrēties bīdīties.

Piekrītu ka jādara viss, KAS IR SPĒKOS UN SAPRĀTĪGI PRASĀMS, lai nenotiktu CSN, bet, šķiet, Tu esi gatavs kā reizi uzrīkot juridiski pareizu CSN tā vietā lai no tā izvairītos.

Šajā gadījumā visi brauca normāli izņēmot vienu āzi - gan velosipēdists atradās tur kur viņš drīkst atrasties, gan tas kas dabūja pa pakaļu būtu apsteidzis velosipēdistu, tikai vienam, kuram visvairāk vajadzēja sanāca, kas sanāca...

Nekāda sakara ar pa priekšu braucošajiem NAV, nav viņu pienākums nemitīgi blenzt spoguļos gaidot kārtējo armagedonkomētu un piemirst par situāciju sev priekšā...

Tautas kontrole 15.augusts 2014 14:00
4 1 Atbildēt

lūk, tam es piekrītu, bet ne jau Vernonam, kurš nenoliedzami ir gudrs, taču negrib atzīt savu aplamo teoriju "par priekšā braucošā atbildību" - šajā gadījumā vainīgs ir tikai lidotājs un neviens cits. Citādi sanāk, ka vecāmāte jāgriež riņķī, lai sēž aizmugurē un visu laiku blenž pa pakaļējo logu. Un miera izlīgumam - domāju, ka problēmu atrisinās nākotnes tehnoloģijas, kas vienu brīdinās par strauji tuvojošos transportlīdzekli, otram - laicīgi iedarbinās bremzes

Vernons 15.augusts 2014 14:10
1 5 Atbildēt

Papildinam CSN 10. punktu ar šo rindkopu: "Priekšā esošam satiksmes dalībniekam (vienalga kādam) ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, ir jāgarantē drošība"!

Un viss, pēkšņi, ceļu satiksmes Noteikumos nostājas savās vietās. Izskatās ka no tā visvairāk baidās policija un CSDD! Nu apdrošinātājiem vajadzētu saprast, kad kaut kas nav kārtībā, bet tur arī strādā "vecā ekspertu gvarde", kar savu muļķību, nepakam, neatzīs!

Palaidniex 15.augusts 2014 14:33
6 1 Atbildēt

Un jautājums kurš skaitās "priekšā braucējs"???

1. Velopisēdists? Ko diez viņš pārkāpa un kā un ko un kam tam bija jāgarantē???

2. Tas, kam ielika pakaļā? kur viņam bija likties? Cik viņam bija daudz laika pamanīd debloīdu un ņēmot vērā pa priekšu braucošo mazaisargāto satiksmes dalībnieku bija kur dēties?

3. Tie, kuri uz ielas (spriežot pēc apraksta situācija norisinās apdzīvotā vietā) kuri "nelietīgi atļāvās" cik necik ievērto maksimālo braukšanas ātrumu un nelietīgi eskalēja , dramatizēja situāciju garantējot NEdrošību lidonim?

4. FIlmētājs, kuram pretī lec stulbenis, kurš jau pagriezis stūri pa labi un nemaz nemēģina pašļūkt garām tam ,kura pakaļā ienesās?

Kurš no viņiem ir visvainīgākais "priekšā braucējs", kuram bija iespēja, laiks un "pienākums" novērst megaskrējēja vairākos pārkāpumus un greizos lēmumus?

Vernons 15.augusts 2014 14:05
1 5 Atbildēt

Es Tev piekrītu! Bet skumji, kad mans darba kolēģis saņēma sava auto aizmugurē dzērāja vadītu auto, kurš pie stūres vienkārši aizmiga. Sekas - kolēģis ir uz ratiņiem. Dzīves pieredze saka priekšā - "sargā savu pakaļu"!

Vienmēr gadās kāds, kuram vajag vairāk par citiem. Piemēram Satekles - Valmieras iela, kur no otrās joslas, visiem un par katru cenu, jāielien kādam priekšā. Jo par savu pakaļu taču nav jānes atbildība! Tāda ir policijas un vairākuma nostāja! Bet vai tāds ir CSN uzstādījums?

Palaidniex 15.augusts 2014 14:25
3 1 Atbildēt

Ir cilvēki, kas izdzīvo neatveroties parašūtam..

Un - tāpēc visiem jālec bez parašūta?

Ne visu, kas tev notiek aizmugurē pvar pamanīt, var noprognozēt un var novērst. Novērst pamanīt un prognozēt virzienā kurā brauc ir čuim vieglāk.

Un varbūt tomēr 10. punktu traktēsim tā - Katrs braucējs ir atbildīks par adekvātu situācijas attīstību un nesarežģīšanu virzienā kurā dodies?

Ja nezini peldvietas dibenu - nevajag neapdomīgi lekt tajā uz galvas. Peldvietas dibenam vai tur noslīkušajam baļķim nav jāuzņēmas atbildība par tavu neapdomību, nesaturēšanu, steigu un bravura!

Vernons 15.augusts 2014 15:18
1 6 Atbildēt

Es sava braucamā aizmuguri kontrolēju vairāk nekā priekšu!

Tu vadi, juridiski pareizi, savu braucamo pa savu joslu ar ātrumu nepārsniedzot ierobežojumus un tad pēkšņi kāds iebrauc, ielido Tavā joslā, vai vienkārši šķērso ceļu. Ja Tu neesi šādiem pasākumiem gatavs, tad labāk pie stūres nesēdies. Nelikumīga darbība Tevis vadīta auto priekšā ir "priekšā esošā atbildība" un nelīdzēs nekāda "distances ievērošana"! CSN 119. p. "priekšā braucošam bremzējot", kopš kura laika šis pilsonis ir "svētā govs"(?).

Vernons 15.augusts 2014 15:08
1 5 Atbildēt

Kāpēc CSN 119. p. pirmā trešdaļa ir vissvarīgākā?

Kāpēc CSN 70., 73. un 77. punkti ir miruši?

Kāpēc un kādēļ CSN 73. p. ir uzrakstīts tieši šādi?

Kāpēc STOP signāls nav brīdinājuma signāls?

Kāpēc CSN 113. punkts ir jāpilda tikai auto vadītājam?

Kāpēc CSN 19. p. kļuva aktuāls tikai pēdējā laikā?

Kāpēc kādam nav jārada apstākļi, lai aizmugurē braucošais spētu pamanīt?

Es uzskatu ka 1987. gadā padomju savienībā vienkārši tika izdarīta diversija, ceļu satiksmes Noteikumos noteikti.

Palaidniex 15.augusts 2014 16:07
4 0 Atbildēt

Neviena CSN punkta daļa nav savrīģāka par otru csn puntu daļu

Visi CSN punkti ir vienlīdz svarīgi...

Modelējam situāciju, tas kuram ielika pakaļā baigi kontrolēja to, kas notiek aiz muguras...

A) variants uzkāpj ar abām kājām uz bremzēm, lidonis palido garām, bet dabon pakaļā to, kas brauca pa joslu aiz viņa? Kas tagad? Nepamatotio bremzēja? Vai pa joslu aiz muguras braucošais neieturēja distanci? Tipa šitie abi sadala lidoņā vainu... KOLOSĀLI!

B) Nesamazinot ātrumu notriec velosipēdistu, lai tik lidonis ar pasraķu tiek garām... Kolosāli -= Versija uzņēmties vainu un notriekt mazāk aizsargātu braucēju dēļ nesaturoša kretīna ir labākais risinājums! BRAVO!

Uz ceļa drīkst atrasties arī neprofesionāli vadītāji, bez pieredzes ekstremāklās situācijās un ar vakar iegūtām tiesībām! Pieprasīt līdz tūkstošdaļām izsvērtus manevrus no 3-5 braucējiem, lai nenotiktu CSN - lai tik viens kretīns neaptiršas - maigi sakot ir utopiskais kretīnisms.

Abos risinājumos ir vai nu garantēt "miermīlīgu" un likumpaklausīgu satiksmes dalībnieku savstarpējs CSNg, vai arī reklamētas tiesības uz kretīnisku braukšanu, jo visiem ir jāpavācās malā kad džigits brauc...

Pļurkt 15.augusts 2014 15:14
0 2 Atbildēt

Šitādiem "instruktorīšiem" kā Tu es uzmīžu no piektā stāva!

Neko Tu nejēdz un negribi jēgt!

Šitādu stulbeņu dēļ nav ko brīnīties, ka jaunie braucēji ir tādi kā sapīpējušies un faktiski neko nejēdz un nav spējīgi novērtēt elementāras situācijas uz ceļa vai ielas!

KO jaunais autobraucējs var iemācīties, ja pasniedzējs pats neko nejēdz!

Vernons 15.augusts 2014 15:20
1 0 Atbildēt

Kurš ir instruktors?

lūk 15.augusts 2014 8:54
9 0 Atbildēt

bremzētās kolonnās braukt ir visbīstamāk, kad priekšējais nelaiž vai aiz tā braucošie neiet garām, visdrošākā satiksme ir izretināta, nevis sablīvēta, satiksme

Vernons 15.augusts 2014 14:13
1 0 Atbildēt

Tas kurš pārkāpj ātruma limitu, konkrētā ceļa posmā, ir zaglis un slepkava ar iepriekšēju nodomu. Tu jau vari lidot, bet ir vietas kur Tev, man un ikvienam no mums ir jāatgriežas CSN rāmjos un jāsamazina ātrums!

Pļurkt 15.augusts 2014 15:11
1 1 Atbildēt

Tak te vienkāši čals sajauca bremžu pedāli ar gāzes pedāli un iemauca priekšā brauciošajam pakaļa!

Šis nav pirmais tāds redzētais.

Krotow 15.augusts 2014 19:59
0 0 Atbildēt

Neko viņš nesajauca - apdzenot kolonnu (tas redzams 0:13), laicīgi nesabremzējās un ielika priekšējam astē. Pats vien ir vainīgs, jo līkumā redzēja, ka pretīm brauc, taču nu tā niezēja apdzīt, ka kāja smaga palika. Tiesības nost un lai pārliek, ja vajag.

video beigās... 16.augusts 2014 2:27
0 0 Atbildēt

pašās video beigās parādās vēlviens tāds pats "besmadzeņu lidotājs" :(

drunk_sausage 19.augusts 2014 18:20
1 0 Atbildēt

Izskatās, ka Vernons ir kāds pajols, kas savulaik nopietni uzvilkts uz liestes par distances neievērošanu ar nopietnām sekām - un tagad cepas visos forumos, kur kaut kas līdzīgs tiek apspriests.

Ričijs 6.oktobris 2014 16:30
1 0 Atbildēt

Nabaga riteņbraucējs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti