Viens griežas, otrs apdzen (+ video) 20

 
iAuto | 28.augusts 2014 16:54

Divu satiksmes dalībnieku neplānota tikšanās.

 
Visi komentāri
 
Vernons 28.augusts 2014 17:36
5 14 Atbildēt

Kāpēc neplānota? Viss iet pēc plāna! Dubultā morāle rullē! Ja kāds ir atkāpies no Noteikumu prasībām, pat tik cik melns aiz naga, sadursme ir neizbēgama!

xxl 28.augusts 2014 22:01
12 2 Atbildēt

Apskati vērīgāk! Tur bija nepārtrauktā līnija, taču krustojumā raustīta!!!

ceļastabs 3.septembris 2014 21:58
0 0 Atbildēt

ar neapbruņotu aci redzams, ka apdzinējs jau sen šķērsojis nepārtraukto marķējumu, trajektorija, ka viņš paspētu legāli pārkārtoties šādam manevram ir bonda cienīga :D

aansis 29.augusts 2014 13:58
0 0 Atbildēt

Kā saprotu, tad Vernona autobusa pasažieri vienmēr gaida, kamēr šoferis neatkāpjas no Noteikumu parasībā "ne tik cik melns aiz naga" un gaida, kamēr kamēr atbrauks ceļu dienests un uzstādīs pareizā virzienā 908. vai 909. c/z.

Paldies taisnības cīnītājiem - laikam ir savu panākuši, pēdējā laikā pa retam gadās redzēt remonta posmus, kur visas minētās zīmes atļauj braukšanu. Diemžēl tajos gadījumos, kas ir vairākumā, visi vadītāji rupji ignorē Noteikumu prasības un brauc garām zīmei, kas neatļauj remontbedres bedres apbraukšanu pa ceļa pusi. Vienīgi dīvaini, ka šo vadītāju rupjie masveida pārkāpumi tomēr nerada tikpat lielu sadursju virkni...

Vernons 29.augusts 2014 14:27
0 0 Atbildēt

Ir iespēja atkal tikties ar maniem autobusu vadītājiem! Viena jau bija. Daudzi izsakās vēl asāk par mani! Vidējais vecums ir virs 50 gadiem! Un izskatās kad jaunie nemaz tā neraujas strādāt uz autobusa!

Sakarā ar ceļu remontiem atnāk apkārtraksts un maršruta izmaiņas, jo satiksmes autobuss brauc arī zem ķieģeļa! Pat policijai dažkārt tas ir pārsteigums. Un tie "labdarības" gājieni, priekšējam garām un zem sarkanā, arī tiek izskausti!

Krotow 28.augusts 2014 22:14
4 2 Atbildēt

Mātuškā viss kā parasti. Tur nepārtrauktā līnija ir domāta lohiem, kuri cenšas ievērot kaut kādus satiksmes noteikumus.

Crankshaft 29.augusts 2014 7:35
3 1 Atbildēt

Šeit Krotowam laikam taisnība gan - tamais baltais pepelacs,

atrodoties tur, kur atradās, 99.9% sāka apdzinienu pāri

nepārtrauktajai līnijai. No viņa pozīcijas uz ceļa gan 100%

bija jāredz pagrieziena signālu tumšajam auto un jāiedarbina "prāta loceklis" - kas te tagad notiek un kas te tagad jādara? Ja loceklim ir iedzimta paralīze, tad nu notiek tā, kā notika, tiesa, tumšā auto vadības sviru pavēlnieks arī varēja vairāk uzmanības veltīt kreisās puses spogulim...

es 29.augusts 2014 8:40
5 2 Atbildēt

Ja melnais auto būtu strauji bremzējis pirms pagrieziena veikšanas, avārija varēja nenotikt. Tāpēc neklausiet Vernonu, ja redzat sūdu, tad bremzējiet cik spēka!

Vernons 29.augusts 2014 12:59
1 14 Atbildēt

Priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību ir jāgarantē drošība! Pirmkārt sev, otrkārt citiem!

Melnais auto neprot izteiksmīgi braukt! Neatradās cieši blakus ass līnijai! Ieslēgto virziena rādītāju, iespējams arī ļoti savlaicīgu, aizsedza kravas furgoniņš. Kravas furgona rīcība neatbilst loģikai, viņš nevada auto pēc iespējas tuvāk labai malai un neatsedz skatu aizmugurē braucošiem!

Neietu garām neviens skrējējs, ja virziena rādītāju ieslēgtu pie brīdinājuma zīmes "Krustojums ar mazāk svarīgu ceļu"!

Krustojumos, ārpus apdzīvotām vietām, jau sen apdzīt aizliegts! To aizliedz nepārtrauktā līnija! Pilsētās tas pats!

Ātrumu šiet neapspriedīsim. Bet lai vai kā, bija signāli vai nebija, par šāda manevra drošību atbild priekšā esošais!

Es personīgi, uz savu lauku sētu, kreiso veicu no ceļa labās nomales, palaižu garām abos virzienos un tad kad neviens vairs "nelido", jo man gribas vēl dzīvot! Starp citu Zviedrijā, Ungārijā un arī pie mums Slokā, kreisais pagrieziens uz Kauguriem, ir novākts pa labi. Par ātruma samazināšanas joslām, tad ceļu projektētāji par tādām neko nev dzirdējuši. Pie Lāču maizes, Kanciema krustojums uz Liepājas šosejas līniju zīmētāji pat līnijas stulbi savilkuši, lai neviens neizmantotu asfaltu un iespēju laicīgi novāktie no joslas! Tas pats Ķemeru krustā uz Ventspils šosejas. Izlasiet CSN 10. punktu. Kā jārīkojas citām personām?

Palaidniex 29.augusts 2014 13:52
7 0 Atbildēt

vai no visa šitā pentera es pareizi sapratu, ka sxludini sekojošu domu - CSN ivērotāji ir maitas ka neievēro noteikumus pietiekami afišēti, bet tiem, kam viss piedrāzt drīkst turpināt būt visu piedrāzt?

Vernons 29.augusts 2014 14:29
1 9 Atbildēt

Izskatās kad arī Tu neesi īsti klausījies auto skolā, kad runa bija par manevru veikšanu, stāvokli uz ceļa un brīdinājuma signāliem!

Mnde 29.augusts 2014 15:12
0 0 Atbildēt

Bet vai tas attaisno veikt nepārskatīs manevrus?

ceļastabs 3.septembris 2014 22:02
0 0 Atbildēt

vernon- kāds ir tavs autostāžs ? un ar kuru piegājienu ieguvi vadīšanas apliecību ?

Vernons 5.septembris 2014 15:46
0 0 Atbildēt

Ar pirmo un ar Zil - 157!

Konuss 29.augusts 2014 14:03
10 0 Atbildēt

Tad pēc Taviem uzskatiem sanāk, ka vainīgs ir tas, kurš veica šajā epizodē atļautu manevru, nevis tas, kurš ļoti rupji pārkāpa noteikumus?

Ok, var protams dažas skabargas atrast - pārāk vēlu ieslēgts pagrieziena signāls, taču to mēs neredzam, jo skatu aizsedz baltais furgons, kā arī apdzinējs varēja neredzēt, kas notiek priekšā, jo arī filmētāja automašīna atradās pie ass līnijas. Taču neatļauta manevra veicējs bija baltais apdzinējs, līdz ar to avārijas izraisīšanā tie lauri pienāktos viņam. Turklāt šajā epizodē baltajam apdzinējam bija laba iespēja mēģināt izvairīties no sadursmes griežot pa labi, nevis kreisi.

Vernons 29.augusts 2014 14:18
2 13 Atbildēt

Kur Tu rāvi kad es attaisnoju balto skrējēju? Baltais pārkāpa ātrumu, tāizskatās. Baltais ignorēja nepartraukto līniju, jau dubultnoziegums. Melnajam bija, ir un būs tiesības paļauties, ka arī citi (baltais) šos Noteikumus ievēros! Bet daži uzskata ātruma samazinājumu, vai atmest "gāzes"pedāli zem sava goda.

Es aprakstīju raksturīgas kļūdas, kuras tika pieļautas šeit un vispār. Baltais būtu braucis nedaudz ātrāk un melnā vadītājs būtu nonācis "citos medību laukos", tikai tādēļ vien, kad neskatās spoguļos. Bet, ko tu spogulī vari ieraudzīt, kad Tava pozīcija uz ceļa ir nepareiza un aizmugurē braucošais aizsedz Tavu skatu!

Nevajag apdzīt krustojumos un šādi pekstiņi nebūs! Nepārtrauktās līnijas vispār neviens neņem galvā!

Palaidniex 29.augusts 2014 14:21
9 1 Atbildēt

Lasu un brīnos, ka pats sevi arī esi pieminējis: "Bet daži uzskata ātruma samazinājumu, vai atmest "gāzes"pedāli zem sava goda."

Tev tak jebkurš ātruma samazinājums, kuru veic priekšā brucējs būš nesankcionēts un noziedzīgs... Un par visu vainu būs jāuzņemās priekšā braucējam...

Vernons 29.augusts 2014 14:35
5 12 Atbildēt

Neizskatās kad Tu vispār būtu lasījis CSN un gājis auto skolā! Un daudz Tu par mani zini? Zināšanu līmenis un pieredzes "bagāža" mums ir dažāda. Un par auto uzbūvi vispār nerunāsim, tur Tu esi apaļš nulle. Ar tādu domāšanu un rīcību "priekšā braucējs" pie šādas situācijas var zaudēt dzīvību! Bet Tev taču pajāt, jo Tu esi priekšā!

Palaidniex 29.augusts 2014 14:42
16 3 Atbildēt

pieredze vecīt nav tieši saistīta ar dzimšanas datumu pasē.

Palasi visu CSN saturu un sapratīsi, ka ātruma palielināšana un nevajadzīga sava ātruma uzspiešana pa priekšu braucošiem ir noziedzīga.

Neesi pārliecināts - samazini ātrumu, bīštami - samazini ātrumu, neredzi - samazini ātrumu

KillerMiller 4.septembris 2014 13:44
3 0 Atbildēt

Ja apdzinējs savu manevru būtu veicis kā pienākas viduslīnijas tuvumā, vai bremzējis nevis griezis pa kreisi, nekādas sadursmes nebūtu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti