Kravas vilcējs paliek bez bremzēm (+ video) 24

 
iAuto | 7.novembris 2014 16:44

"Freightliner" kravas vilcējs paliek bez bremzēm un, nespējot apstāties, saduras ar trim citiem transportlīdzekļiem (skatīt no 2:50).

 
Visi komentāri
 
Vernons 7.novembris 2014 22:34
12 21 Atbildēt

Ja smagā vadītājs mērķtiecīgi nebūtu atslēdzis avārijas bremžu sistēmu nekas tamlīdzīgs nenotiktu! Gaisam pazūdot, auto sen būtu apstājies!

K1 8.novembris 2014 23:13
10 3 Atbildēt

Nu sakiet lūdzu kur tik debili cilvēki rodas ???

Tu taču esi absal'ta blondīne !!

dd 9.novembris 2014 17:42
1 0 Atbildēt

Vēl jau ir variants, ka kluči un diski ir tā nodiluši vai pārkarsuši, ka vienkārši nestājas ne ar kādām bremzēm.

... 7.novembris 2014 22:58
0 0 Atbildēt

Tur maliekas ka kada blondine pie stures bija Džipa un nodeva pa cisiņiem un nepiefiksēja ! , un šeit ir iznākums ka dod pa cisiņiem nenormāli !

a 8.novembris 2014 10:45
0 0 Atbildēt

kāpēc tik laba sistēma jāatslēdz?

Tālbraucējs 8.novembris 2014 16:36
25 3 Atbildēt

Nekā tamlīdzīga, šoferis nevar mērķtiecīgi atslēgt nevienas bremzes, ne hidrauliskās ne pneimatiskās!Šofera vaina ir tāda ka viņš nenoreaģēja noraut rocenes džoistiku ja nenostrādā bremzes pedālis. Un tas var notikt vienā gadījumā - nolūzt bremzes pedāļa stiepnis vai stiepņa auss, pedālis iekrīt grīdā un bremžu nav. Visos citos gadījumos, ja plīst gaisa cauruļvadi vai šlūtenas, samazinoties spiedienam līdz noteiktai robežai notiek automātiska mašīnas nobremzēšana. Vēl viens variants ir kad zem bremžu pedāļa apakšā paripo nepiederošs priekšmets un pedālis noķīlējas un to nevar nospiest. Arī tad var mierīgi nobremzēt ar rokas bremzes džoistiku.

Ar hidraulisko bremžu sistēmu ir citādi - plīstot caurulei vai šļūtenei bremžu šķidrums iztek un bremžu nav.Bet mūsdienu mašīnām ir dalītā bremžu sistēma un šādā gadījuma bremzes pazūd tikai diviem pa diognāli izvietotiem riteņiem vai vienai no asīm. Bez tam arī var nobremzēt ar roceni kura ir mehāniskā. Un praksē nekad negadās ka mašīnai sabojājas uzreiz gan darba bremzes gan rokas(avārijas) bremzes.Trešais( avārijas) bremzēšanas veids ir bremzēt ar dzinēju, pārslēdzot ātrumus pakāpeniski uz leju līdz pirmajam ātrumam un izslēdzot dzinēju.Diemžēl šis veids prasa ļoti garu bremzēšanas ceļu un to var veikt bez avārijas tikai ja nav priekšā nekādu šķēršļu.

Mans šofera darba stāžs ir 43 gadi un labi zinu ko rakstu.

Vernons 8.novembris 2014 20:40
5 14 Atbildēt

Un kas notiek, ja energo akumulātoriem izskrūvē skrūves un mehāniski saspiež atsperes?

Kas notiek ar roceni?

Redzi,kamēr līdz tādam muļķībām neesi nonācis, vai auto uzbūvi neesi apguvis visās niansēs, grūti saprast, ka tā var strādāt. Izrādās Krievijā var! Gaiss pa gaisu un bremzes tu tū!

Palaidniex 9.novembris 2014 10:29
6 1 Atbildēt

Un kāds ir motīvs nodarboties ar tādu pašdarbību?

Palaidniex 9.novembris 2014 10:38
8 1 Atbildēt

Dēļ tā, lai sūdīga kompresora dēļ nav tik ilgi jāgaida lai var sākt braukt? Lai nav tik ilgi jāgaida kad bremzes atlaiž?

Palaidniex 9.novembris 2014 20:20
5 0 Atbildēt

interesanti gan - vai sataisīt kompresoru nav prātīgāk un apmēram ne pārāk daudz vairāk laik- un darbietilpīgi, kā sačakarēt bremžu sistēmu?

Krotow 11.novembris 2014 10:25
2 0 Atbildēt

Var, taču nav pa lēto un na#ig un vispār boss jau sen zvana un prasa, kur ir krava. Tā arī močī, uzliekot lielo brūno savai un citu drošībai.

Vernons 10.novembris 2014 8:31
3 12 Atbildēt

Tas energo akumulātors ir 10 reizes dārgāks par parastu bremžu kameru, bet tur bremžu kamera ir apvienota ar šo atsperi vienā agregātā, kuru braucot saspiestā stāvoklī tur gaiss. Manžetes savu laiku nokalpojušas, remontēt vai nopirkt jaunu dārgi un tad skrūvē ārā skrūves un saspiež šo atsperi, kuras spiediena spēks ir piecas tonnas! Un tā moderna auto bremžu sistēmu pārvērš par ļoti primitīvu, sekas mēs redzējam.

Ja kāds domā, kad Latvijā tādi nebrauc, tad gauži maldās! Velk līdz pedējam un tad uz tehnisko apskati maina. Nedod dies pāriet pušu gaisa truba un bremžu vairs nava!

Ludo 10.novembris 2014 13:51
2 0 Atbildēt

Beidzot kāds pasaka kā ir, citādi visu laiku brīnos, kas tiem krieviem par smagajiem auto, kam pazūd bremzes, jo zinu par pneimatisko bremžu uzbūvi, un tās biežāk nostrādā kad nevajag (krītot spiedienam), un teorētiski bremzes pazust nevar vispār. Tagad skaidrs, ka tā var būt vienīgi pedāļa vaina.

arī... 15.novembris 2014 12:07
0 0 Atbildēt

Tā ir krievija- tai mašīnai iespējams jau bremžu nebija pusotra gada... tagad vienkārši beidzās ari piekabei...

sencis 8.novembris 2014 20:39
2 0 Atbildēt

Mani tas galiigi nesatrauc--tas notiek wannku zemee !

šoferis 9.novembris 2014 8:44
1 0 Atbildēt

Domāju ka tur ar bremzēm vispār nav sakara,vadītājs pilnā ātrumā iebrauca tilta remontā.Brauc un lasa avīzi.

EEE 9.novembris 2014 9:40
1 1 Atbildēt

Tam džekam tiešām izskatās ka patraucēja vieglais- nobremzēja. Šoferis bija paredzējis ar kādu ātrumu visi priekš braucošie laiž un īpaši nebremzēja, kad pēkši vieglā šof. samulst un nobremzē. Iznākums- kerdikt!!!

Vernons 10.novembris 2014 8:37
2 16 Atbildēt

"Priekšā braucošam bremzējot" pastiprinātā režīmā jāmāca palūkoties spoguļos un pirms bremzēšanas ieslēgt savlaicīgus brīdinājuma signālus un ieņemt atbilstošu stāvokli uz brauktuves, lai pats bremzētājs spētu izdzīvot!

Jāpiestrādā pie drošības garantijām braucot ar savu auto! Un tad nebūs nekāds kerdikt!!!

Palaidniex 10.novembris 2014 12:55
5 0 Atbildēt

Ak, tu gudrinieciņ... Izrādās, ka tavā grreizajā prātiņā ir sekojoša situācij - ja kāds aiz muguras pats ir nozadzis sev distanci, tad nevis ir jāizvairās no avārijas, kurā pats ietrieksies ar haubi, bet slaukot nost visu no ceļa jāglābj ar distances nesaturēšanu slima neievērotāja transporta līzeklis???

Vernons 10.novembris 2014 13:40
0 4 Atbildēt

Ja kāds "slims", kā Tu saki, nāk no kalna lejā ātrāk nekā kalnā ar uzbraukt, tad vācies malā, lai Tevi tik tiešām nenoslauka vārda tiešā nozīmē! Tu ar savu "distanci" vari iet un ieskrieties, kāmēr auto skolā nesāks mācīt Noteikumus un braukšanu reāli sasaistītu ar dzīvi nekas nemainīsies! Kāmēr vieglā vadītājam reāli studa pie stūres smagajam pa poligonu nebūs jābrauc, nekas arī nemainīsies attieksmē!

Tīringijas kalnos ar smago no kalna lejā braucu ar pirmo pārnesumu un vidēju gāzi, jo otrais pārnesums vienkārši nenotur auto lielā krituma dēļ! Neesi Tu braucis un tādēļ nevari zināt, kas ir kas.

:) 10.novembris 2014 15:21
6 0 Atbildēt

Kaut kāda nesakritība paustajos viedokļos no vienas personas puses.

Ja jau viens, nav ņēmis vērā sava transporta līdzekļa tehniskās īpatnības, vispārējo tā tehnisko stāvokli, ceļa apstākļus un ar šo rada bīstamību, tad kā par šo var atbildēt cits!!! No ceļa jāaizvācas "slimajiem"! Kāpēc tikai apzinīgam vadītājam ir jāpilda CSN prasības, bet "slimajiem" nē!?

PS. Kad sāksi braukt saistībā ar spēkā esošajiem CSN, viss būs kārtībā. Pamēģini, tas nav nemaz tik grūti, apmēram tāpat, kā pirkstu pakratīt streikotājiem.

Palaidniex 10.novembris 2014 17:23
6 0 Atbildēt

Parādi Latvijā Tīringijas kalnus! Un kāpēc katrs pats neņem vērā sava transporta īpatnības? Kāpēc par to jāatbild citiem?

Nākot no kalna lejā ir tiesības braukt pie sarkanā un slaucīt visus nost no ceļa? Kas tie par jaunumiem???

Vernons 11.novembris 2014 8:24
0 5 Atbildēt

Paskaties Krievijā safilmēto, varbūt sāksi uzdot cita rakstura jautājumus!

Palaidniex 11.novembris 2014 9:10
2 0 Atbildēt

Vernon - nu tad dodies uz to Krieviju!

Jo šeit, lai vai kā gribētos, tomēr nav nedz Krievija, nedz turienes kultūra, nedz tur pieļaujamā uzvedība uz ceļa...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti