Kas notiek, ja "Mitsubishi" atslēdz pilnpiedziņu (+ video) 21

 
iAuto | 16.janvāris 2015 16:34

Video autors komentārā ierakstījis, ka braucot ar ātrumu 70 km/h pa slidenu ceļu, pa priekšu braucošais "Mitsubishi" nolēmis atslēgt vienu no tiltiem. Lūk, kas no tā iznāk!

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 16.janvāris 2015 16:57
24 0 Atbildēt

Tas notiek vienmēr kad atslēdz smadzenes! Neatkarīgi no tā vai tas bija Micubisi vai Mersubisi!

Opelbists 16.janvāris 2015 21:58
1 0 Atbildēt

Man vispār nav smadzeņu,tikai rūsa...

zz 16.janvāris 2015 22:16
8 1 Atbildēt

nedomāju ka te ir kāds sakars ar piedziņu... uz taisna ceļa šādi sanest - izskatās, ka vadītājs pats būtu stūri noraustījis (kaut, ko manījis vai mobīlais izkrita no rokas facebūku updeitojot, vai dēļ bedrēm)... es gan pēc video nevaru noteikt - kas tas pa Pajeru un vai vispār Pajers - moška Outlanders, bet Pajero Sport - tam pilnpiedziņa ir tikai bezceļam domāta un uz ceļu lietot to nedrīkst (tehnisku iemeslu dēl - nav vidus diferenciālis, kas izlīdzina slodzi, kas uzskrājās starp asīm, jo katrs ritenis tomēr brauc savu ceļa garumu - pat "taisni" braucot)

janis 17.janvāris 2015 12:55
0 1 Atbildēt

tā slodzes uzkrāšanās starp tiltiem izpaudīsies tikai kā priekšas "ārā stumšana" ļoti asos pagrieizienos, daudziem vecajiem džipiem kas man bijauši piem opel forntera A utt. priekšas tilts ir pieslēdzams bet nav starpasu diferenciāļa, pieredze rāda, ka ziemā pa ledu braucot labāk tomēr ir braukt ar ieslēgtiem tiltiem, nevis tikai ar pakaļu, jo tad vinš slīd vairāk kā nolāpīts bmw...

solaris 17.janvāris 2015 0:11
8 1 Atbildēt

Pa to laiku, kamēr meklēja pilnpiedziņas atslēgšanas pogu, nejauši sagrieza stūri. Kad iemauca krūmos, tad jau vajag atrast, ko vainot. Vainīga tātad mašīna. Pats jau nekad nebūs vainīgs. Pat ja taisnā ceļa posmā iemauc krūmos.

Realmaven 17.janvāris 2015 1:44
0 0 Atbildēt

un kas tadu stulbu virsrakstu ielika? Es protams nesmu vadijis auto kuram var atslegt vienu no tiltiem, bet jebkura gadijumaa video redzams ka prieksha aiziet pa kreisi nejau pakala pa labi... taa kaa man saprashanas nav kuru tiltu var atslegt kuru ne, jebkura gadijumaa pat tad ja pakalejais tilts butu drbiba tad jasasviezh pakalu nejau priekshu... bet ja prieksha velkoshaa tad jebkura gadijumaa prieksha taa pekshnji neaizietu uz saniem. Vaditajs pats spaidot kko bus paravis stuuri pa kreisi un tad atjedzoties raavis pa labi nu un reultaats... nekada sakara ar tiltu atslegshanu, pasha stulbums.

G 17.janvāris 2015 1:47
1 1 Atbildēt

Man pirms pāris dienām autiņš (BMW) sāka pa ceļu griezties uz riņķi. Braucu taisni, 50 km/h, ne stūri kustināju, ne pedāļus spaidīju. Taisns ceļš,mierīgi ripinu, zinot, ka ir slidens, pēkšņi aizmugure sāk slīdēt pa labi uz sāniem un tad jau pasaule griežas riņķī… Par laimi auto apstājās pus metru no grāvja ceļa pretējā pusē, un pretimbraucošie auto veļ bija kādus 100 m no manis, varēja apbraukt.

LMT 17.janvāris 2015 13:51
1 1 Atbildēt

Nejēga! Kam Tev stūre un gāze?

Drifts 17.janvāris 2015 11:55
0 1 Atbildēt

Tā ir ka nemacās braukt sāniski. Butu kādreiz licis freezē saprastu kas ir kas.

Crankshaft 17.janvāris 2015 14:57
0 1 Atbildēt

Hvz patiešām, kas tas par Micubaši, bet atminējos gadījumu

pirms gadiem, kad ziemā pēkšņi vajadzēja braukt uz fazendu Kurzemē un auto bija iedots meitai. Toreiz visā Latvija puteņoja jau otro dienu, pirms tam bija atkusnis un visa Rīga bija kalta ledū ar sniegu pa virsu. Uz ātro palienēju no čoma JeepWrangler'u un metos "uz zemēm". jau Rīgā braucu un nevaru saprast - kas notiek, dīdās tas Wranglers kā padauza pa bulvāri, nespēj vien viņu ķert. Un tikai jau braucot ārā no Rīgas apķēru, ka nav 4H ieslēgts, ir tikai RWD, kas kombinācijā ar īso bāzi un nemērā platajām

kaut arī M+S riepām padarīja to rīku nu galīgi nebaudāmu :-)

Ierubīšana 4H pozīcijā noņēma kaites kā ar roku, kaut gan kārtējo reizi pierādījās, ka platas riepas ziemā nav vajadzīgas galīgi, pieputinātajos Liepājas šosejas gabalos bija problēmas ar noturēšanu taisnvirzienā ...

zz 18.janvāris 2015 11:24
3 0 Atbildēt

es tā čoma vietā tev vairs nevienu auto nedotu... Wrangleram 4x4 ir bez vidus differa - tobeš tu lauz razdatku pa ceļu braucot ar ieslēgtu 4H (ja vien ceļš tiešām nav balts no sniega vai tīrs ledus - kur riteņi var viegli izspolēt tādejādi izlīdzinot slodzi razdatkā)... ne velti tavs čoms bija atstājis un pats ikdienā brauc ar 2H!

fausts 17.janvāris 2015 18:37
3 0 Atbildēt

Nu nezinu,es savam micukam arī gan atslēdzu,gan pieslēdzu,bet pa grāvjiem nav nācies gulēt!Ja atslēdz,tad nevajag gāzēt un stūri muļļāt!Izskatās,ka vakar nopircis,bet šodien jau Šūmahers!

... 18.janvāris 2015 4:12
0 0 Atbildēt

No kura laika mitsubisi var atslēgt tiltus???

Tikai diferenciāļa bloķēšanu var atslēgt un ne braucot.

zz 18.janvāris 2015 11:35
1 0 Atbildēt

visiem Pajeriem ir 2H - 4H - 4HLC - 4HLLC... - jau no kāda 96- gada un tiem no 2000. gada standartā... ja vien tas nav Pajero Sport - kur ir 2H - 4H - 4L (ar Sporta "4H" pa ceļu vispār nedrīkst braukt)... tā kā lai nu kāds Pajers tas bija 2H tam ir bijis pieejams!

Pļāpa 18.janvāris 2015 18:08
2 0 Atbildēt

Nesaprotu kapēc autors domā, ka tā var notikt tikai ar viena tilta piedziņu. Tas man liekas ir viens no mītiem, kas daudzus noved grāvī - ka ar pilnpiedziņu tač nekas tāds nevar notikt!!! Man liekas šitam dampim nav starpasu differenciālis un normāli pa šoseju ar visiem velkošajiem arī neviens nebrauc. Bet tajā brīdī, kad vaģila pārstāja darboties ar stūri un gāzi, un nospieda bremzes - ir skaidrs, ka cīņa par trajektroiju ir zaudēta un gaida tikai grrāvis.

neautors 18.janvāris 2015 21:21
0 0 Atbildēt

Autors nedomaa - autors apstaajaas lai paliidzeetu un saadu skaidrojumu saneema no avareejusaa sofera.

www 18.janvāris 2015 21:47
1 0 Atbildēt

man jau liekas ka tur nekas netika ne atslēgts ne ieslēgts,

cilvēkam vienkārši gadijās

Crankshaft 19.janvāris 2015 7:33
0 0 Atbildēt

zz

es tā čoma vietā tev vairs nevienu auto nedotu... Wrangleram 4x4 ir bez vidus differa - tobeš tu lauz razdatku pa ceļu braucot ar ieslēgtu 4H (ja vien ceļš tiešām nav balts no sniega vai tīrs ledus - kur riteņi var viegli izspolēt tādejādi izlīdzinot slodzi razdatkā)... ne velti tavs čoms bija atstājis un pats ikdienā brauc ar 2H!

====================

To gadu (vismaz) Jeepiem Kanādā (no turienes viņš nāca)

bija pieejama komplektācija ar centrālo diferenciāli, visticamāk no Cherokee - dzinējs un pārējie transmisijas

pribambasi ta tādi paši.Īsais razdatkas pārnesums saucās

4LL (Low/Lock) ar bloķētu centrālo diferenciāli. Pirms tam biju braukājis ar to dzelzi tikai vasarā, dabiski 2H režīmā, un tā viņš bija garāžā palicis stāvam, kā nekā tas bija pirmais sniegs togad, toties putenis tāds, ka zeme un debesis griezās kopā.:-) Tā ka par to došanu un nedošanu esi uzmanīgāks - ikdienā es ar to auto nemēdzu braukt, tikai atklāti ektra gadījumos. :-)

Tālis 19.janvāris 2015 14:21
2 0 Atbildēt

Sliktiem dejotājiem vainīgs cēļu uzturētājs.

Autoskolās sagatavo un tiesības tagad izsniedz "Mērkaķiem ar granātu".

Sabiedrība kļust ar vien slimāka un bezatbildīgāka.

Visiem šādiem vadītājiem ir jāiet pie psihiatra un ieroči kamēr ārstējas jātņem.

Loctite 19.janvāris 2015 23:14
0 0 Atbildēt

Tā razdatka uz 4.0L motoru tāda pati kā Hammeram, manam metās Lock iekšā netīšām tad līkumos stūma priekšu ārā. Arī par Mitsubishi man, protams, kas jāpasaka- tiem ir SuperSelect razdatka iespiežot kloķi ieslēdzas pazeminātie.

a 20.janvāris 2015 0:34
0 2 Atbildēt

kads te sakars ar piedzinj. ja ir lohs tad ir lohs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti