Dāmas vainīgas! (+ video) 44

 
iAutolv | 6.jūlijs 2015 16:34

Video autors uzskata, ka sadursmē vainojamas sievietes, kas brauca oranžajā automobilī. Jūs tam piekrītat?

 
Visi komentāri
 
eseris 6.jūlijs 2015 17:11
12 0 Atbildēt

no kuras joslas tad šādi pagriezieni veicami ?!

kaspis 6.jūlijs 2015 17:12
26 0 Atbildēt

autoram nepaveicās - jā, oranžais pilnīgā nagļakā, nobremzējis pirmās divas joslas, uz dullo metās pāri trešajai, pāri nepārtrauktajai līnijai, nu un loģiski ka saņēma sitienu sānos... Tā ka uz video aprakstā uzdoto jautājumu es atbildētu apstiprinoši. Vai filmētājs varēja izvairīties? Iespējams, bet tad šoferītim bija jābūt ar bagātīgu pieredzi un kārtīgu čuju.

Burbergs 6.jūlijs 2015 18:54
5 1 Atbildēt

Man vakar bijusī kursante pateicās par to, ka esot viņai "izglābis dzīvību". Ķegumā gājusi pa galveno, pirms krustojuma ar mazāksvarīgo, kā mācīts, KATRAM GADĪJUMAM veltījusi skatienu uz sāniem - bet tur nesies džips. Paspējusi nobremzēt pēdējā brīdī, pēc sekundes daļas būtu bijis bums.

Pirms manis bija gājusi pie cita instruktora, kurš neko tādu nebija mācījis.

---

Teiktais domāts kā replika par "bagātīgo pieredzi": ja (dotajā video) skatītos ne tikai taisni sev priekšā, bet arī, kas notiek apkārt, avārijas nebūtu. Andzins1111 pareizi raksta.

P.S. Meitēnam tiesības otro mēnesi.

mārča 6.jūlijs 2015 20:12
4 0 Atbildēt

Varbūt labāk tomēr, ka avārija bija? Ir stulbi, ja visiem jāstāv un jāgaida uz vienu bezkauņu. Šādos gadījumos ir jābrauc uz priekšu un jāmeklē cita iespēja, nevis jācērt pāri visam joslām

kaspis 6.jūlijs 2015 20:25
14 1 Atbildēt

nu bet būsim reāli - tomēr liela daļa šoferu vienkārši tupa mauc vienmēr un visur, neskatoties ne uz ko. Tas čujs, ka vajadzētu tomēr kādreiz arī piebremzēt, gribi negribi, atnāk tik ar gadiem.

Vernons 7.jūlijs 2015 9:15
0 9 Atbildēt

Čujs, ņuhs un poņa būtu jāmāca jau auto skolā.

Bet es neatbalstu uz Krasta un Mūkusalas ielas izveidotās apgriezšanās vietas. Tās visas ir jālikvidē!

CSN jāsāk mācit ar 119. punktu un visu pārējo jāpakārto secīgi, tad katrs "priekšā esošais" sapratīs ka viņu nesasitīs un nenositīs! Nebūs iespējams Palaidniekam un viņam līdzīgiem kultivēt dubulto morāli!

Aigarcix 7.jūlijs 2015 20:39
0 0 Atbildēt

Ne tikai tur,uz Ziepniekkalna štrāses ar,tāpat kā daudzviet,bet tās jau nianses.Bet tas filmētājs ir losis,visus šitos var labi pamanīt ja nemauc autopilotā un var mēģināt nelaist,bet ar domu ,ka pašam ir iespējas rezerves variantam,ja ne,neredzu jēgu dauzīt autiņu,principa pēc.

Konuss 7.jūlijs 2015 23:24
1 0 Atbildēt

Tie Tavi noteikumi katru reizi jāsāk mācīt ar citu punktu?

Vernons 8.jūlijs 2015 8:11
0 1 Atbildēt

Jāsāk mācīt ar 119.! Bet CSN satāv no viena 10.! Paļāvības princips 6.! Bet neviens nevar atsaukties uz Noteikumu nezināšanu 4.! Saistoši un interesanti.

Palaidniex 8.jūlijs 2015 8:19
1 0 Atbildēt

Nuja - visiem ir tiesības paļauties, ka aiz muguras braucošais vernons pie stūres neguļ, skatās uz situāciju sev priekšā un uztur atbilstošu distanci, lai nebūtu bums priekšējam bremzējot! Te - neko pielikt ne ko atņemt...

BRAVO VERNON!

Vernons 8.jūlijs 2015 9:58
0 1 Atbildēt

"Priekšā braucošam bremzējot", spogulī nav jāskatās, virzienrādītāji nav jāslēdz, nu jā STOP signāls jau nav brīdinājuma signāls, to parāda ar augšup paceltu roku! Var arī strauji nobremzēt, jo tam tur aizmugure gan distance ir "jātur" vienmēr! Pat apdzīt nedrīkst! Respektīvi CSN nav saistoši! Nu tā kaut kā Palaidnieks diemžēl domā!

Palaidniex 8.jūlijs 2015 10:58
1 0 Atbildēt

Vernon - iebraukt lēnāk braucošā vai stāvošā priekšmetā nav gluži tas pats, kas saņemt purnā atpakaļgaitā braucošo, kurš neskatās spoguļos...

Bremžuguņi tikai tev izrādās ir tādi kā nevajadzīģi dekori, kuri iedegas pilnīgā randomā bez jēgas un nodzies vai neiedegas arī tīri savā nodabā...

Vēlreiz atkārtoju - pievērs uzmanību priekšā braucošo bremžuguņiem un distances izmaiņām, ieturot 119. punktā atrakstīto distance pārsteigumu nebūš.

Ja tu domā par tiem, kutri apdzina un nogrieza ceļu (tas ir speciāla avāriju izraisīšana) - uz to attiecas pavisam citi punkti, bet ja tā ar tevi notiek bieži - kaut kas saknē ar tavu karmu nav labi... Tā ir zīme, ka kaut ko dari savā dzīē radikāli nepareizi

Vernons 8.jūlijs 2015 11:20
0 0 Atbildēt

Par to pēdējo sadaļu - apdzina, nogrieza! To Tu policijai iestāsti, kura fiksē un soda sekas! Par cēloni, ko minēji ir jāpapūlas sarakstīt! Izdari to, lai nav tukša muldēšana no Tavas puses!

Palaidniex 8.jūlijs 2015 12:05
0 0 Atbildēt

ja man lien iekšā priekšā un redzu, ka no tā neizvairīies es mierīgi, bez stress a atlaižu akseleratora pedāli, vai pat piebremzēju.

Tā kā es skatos uz priekšu un tālu uz priekšu, es reizēm zinu, ka būs kārtīgi jābremzē, jo vieta, kur nekaunīgi ielien priekšā rāvējs - drīz liks viņam arī kārtīgi bremzēt.

Šādi es izvairos no nevajadzīga bums, kuru pēc tam vajag pierādī vai kā citādi lāpīt... Mana, kā aizmugurē braucoša un TĀLU UZPRIEKŠU situāciju vērojoša vadītāja izpratnē like saskaņā ar 119. punktu palielināt vai vismaz noturēt drošu distanci, līdz pa priekšu braucējam vai tam, kas ielīdis bezkaunīgi priekšā. Un to vbar izpildī tikai lūkojoties uz priekšu, nevis kādam kaut ko aiz muguras garantējot, jo kemēr blenzīšu spogulī, kaut ko palaidīšu garām...

Ja tev bieži lien priekšā tikai lai pārmācītu, problēma būs vien jāmeklē spogulī!

Vernons 8.jūlijs 2015 12:20
0 0 Atbildēt

Tevi apsteidz pa labo joslu, kur Tu esi pārkārtojies jau 100 velkot un josla, kura ir bīva, tas pats apsteidzējs super strauji nobremzē! Tu tam pakaļā un Tev sānos ieskrien dzērājs!

Definē, kā to sauc! Un ko kurš pārkāpa?

Vai 119. punkts būs adekvāti pareizs tam kuram nozaga distanci?

kaspis 8.jūlijs 2015 12:36
0 0 Atbildēt

Vernon, tīri intereses pēc - kāda tad bija savulaik tā sadaļa par brīdinājuma signāliem? Kas bija definēts, ko vajadzēja zināt? Un kāda ir Tava vīzija par to, KĀ vajadzētu būt?

Vernons 8.jūlijs 2015 13:25
0 0 Atbildēt

Tas kas bija tā ir vakardiena. brīdinājuma signāli bija: Virzienrādītājs, STOP signāls, skaņas signāls, atpakaļgaitas signāls, avārijas signalizācija, tuvās tālās gaismas pārslēgšana, uzmanības pievēršanai, un skaņas signāls. Tas bija rakstīts CSN grāmatā. Vēl bija tabula par ātruma un bremzēšanas ceļu atšķirību!

Šodiena ir aizvakardienas līmenī, bet jābūt sadaļai "Brīdinājuma signāli un to lietošana"! Brīdinājuma signāliem brīdinājuma zīmes statusu laikā un telpā. 5 sekundes vai vismaz 50 metrus pirms pilsētā un 8 sekundes vai 200 metrus citur.

Pagājušā gadsimta šešdesmitajos gados, kad vēl nebija radaru, Rīgā auto inspektors ar hronometru rokā šo normu fiksēja un brīdinajuma talonā izknieba caurumu. Tā bija.

CSN vajag pildīt tā kā tie ir rakstīti: 70., 73., 77., tas atdzīvina 113. punktu, priekšā radušos šķērsli, kurš samazina ātrumu. 119. punktā minētas trīs personas "priekšā braucošais bremzējot", "distances vērotājs" un atbildība ar blakus braucošo, intervāls.

Auto bija jāvada stingri pa joslām un tuvāk labai malai, ārpus pilsētas noteikti.

Laiki mainās, tehnika un uzstādījumi var mainīties, bet ne par sliktu satiksmes drošībai.

CSN, jau kā tādi, šodien neatbilst šo pašu Noteikumu 10. punktam! Tā jau ir kriminālatbildība CSDD kā tādai!

Palaidniex 8.jūlijs 2015 13:37
1 0 Atbildēt

No visa uzskatītā neredzu faktisku jēgu.Goda vārds!

Noteikumi arī pašreizējā redakcijā ir izprotami un izpildāmi bez šīs te jezgas, ko te piesauc.

Piešķir atpakaļgaitai un brremžugunīm kaut trīszvaigžņu ordeņa kavaliera statusu - praksē izpratni par to, ko šīs spuldzītes nozīmē tas NEMAINĪS!

Arī patreiz auto ir jāvada pa joslām, arī ārpus pilsētas jābrauc gar ceļa labo malu...

Brīdinājumu signālu rādīšana 5 sekundes pirms pēkšņa šķēršļa un traucējuma??? Varbūt vēl vajag sasaukt ANO ārkārtas drošības padomi par to - drīkst bremzēt vai nē? Cik sekundes pēc (vai jau pirms) pēkšņā šķēršļa pamanīšanas ir tikai jāsignalizē ar trīšzvaigžņu ordeņa kavaliera statusa aprīkoto bremžlampiņu, iekams iedarbināt darba bremzes? Vēl arī jāsasauc darba grupa ar nemazāk kā 5 specialistiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem par to, cik strauji drīkstēs veikt negative paātrinājumu?

Vernon - nepaliec nu smieklīgs. VIsiem viss ir saprotams arī esošajā redakcijā. Bezkaunīgākajai daļai vadīāju tas praksē neko nemainīš un jaunajiem topošajiem ārī nē. Jo vienkāršāk ir rakstīi noteikumi, jo vienkāršāk tie ir izpildāmi. Mums jau tā pietrūkst miliču, kuri strādā uz ceļiem, kur nu vēl tādu, kuri kontrolētu ko vairāk par ātrumu un sarkano gaismu...

Vernons 8.jūlijs 2015 13:50
0 1 Atbildēt

119. punkts no CSN ir jāizsvītro un brīdinājuma signāli būs obligāti!

Palaidniex 8.jūlijs 2015 14:10
1 0 Atbildēt

manispēc bremžuguņi vispār var nebūt - braukšu ar lielāku distanci un tāpat pagūšu apstāties. Lēnāk braucošu vai stāvošu auto tomēr kaut kā atšķirīvā no tevius, esmu iemācījies atšķirt, identificēt...

Šobrīd ir kāds strēķis cilvēku, kam vienkārši bail braukt, bet to vienalga spītīgi dara un savas prasmes neuzlabo un bailes nemazina. Tie regulāri, tur kāju uz bremžu pedāļa - bremžugunis deg, bet darba bremzes faktiski nestrādā...

Un kā pārējiem autovadītājiem to tulkot un kā atšķirt vai tas mūdzis tikai signalizē, ka viņam ir tāda lampiņa, bremzē vai bremzē strauji?

Starp citu - autosportisti F1 kaut kā iztiek vispār bez bremžuguņiem un pagriezienu rādītājiem ... Un tas viss pie BAISIEM ātrumiem...

p.s. Bet tā pakaļā līšana, laikam tev ir vitāli svarīga, nu nevari nesēdēt uz bampera un koplietošanas satiksmē visiem nevari sevi neuzspiest ar savu ātrumu...

Vernons 8.jūlijs 2015 14:18
0 1 Atbildēt

Tu tā īsti arī nesaproti problēmu, bet par F1 esam vienojušies.

Policija ir pieķērusies virzienrādītāju neslēdzējiem, bet nav normas nav pārkāpuma!

Runa nav par mani un manu rīcību, bet par veselu paaudzi, kura ir Tev līdzīga un domā kā Tu. Smagu darbu strādāt negrib, bet čakarēt smagos unautobusus gan. Es te visam esmu pa vidu.

kaspis 8.jūlijs 2015 14:30
0 0 Atbildēt

Vernon - nav TIK ļoti viss melns kā mālē. Joka pēc pagūglē ESS (www.youtube.com/watch?v=w51m4I6a040) sistēmas, kuras, iespējams, no kura tur gada būs obligātas visiem jaunajiem auto. Ja atceramies senāku pagātni, tad kādreiz nebija arī trešās bremžu lampas loga augšpusē, tā ka dzelži arī progresē laikam līdzi. Protams, to ka autoskolas sagatavo nevis šoferus, bet eksāmenu nolicējus, varu tikai piekrist. Diemžēl tādu tendenci diktē patērētāju sabiedrības noteikumi visās dzīves jomās.

Palaidniex 8.jūlijs 2015 14:30
0 0 Atbildēt

Kārtējo reizi pipe, ja?

Kur tu rāvi ka es un gandrīz visi čakarē smagos un autobusus? Ir pierādījumi, vai atkal vētrainā fantāzija?

Tik pat labi man ir krītui ir pierādījumi par to, ka kravinieki pa šoseju pārvietojas tuvāk simtam, nekā "ierobežotajiem" 80, autobusi arī tieši tā pat, reizēm velk uz 110, kaut "ierobēžoti" uz 100, bet atļauts tikai 90...

Arī mani ir stūmuši autobusi pāri salu tiltam uz 50, pie atļautajiem 30 un vajag spoguļos pabildēt sašutušo šoferi, kuram grafiks ir svarīgāks par CSN, risku, pieklājību utt. Kas izrādās ved malku pēc grafika, nevis cilvēkus...

Tākā nevajag sabiezināt krāsu, kā arī der kārtīgi paskaitīt melnās savis "tavējo" rindās, pirms nosauc visus vieglo auto braucējus par nieliešiem, kas tikai maisās "profesionāļiem" pa kājām...

Un vēl - lēnāk brauksi - tālāk tiksi!

Aģents x 10.jūlijs 2015 20:57
0 0 Atbildēt

Tāpēc es, apmeklējot CSDD Rīgā, vienmēr aizgāžu līdz Mūkusalas aplim... Nezinu, man nepatīk tās vietas, kas tur ir. Bez tam no vienas sanāk raut pāri abām joslām teju vienlaicīgi, lai, iekļaujoties satiksmē, paspētu nogriezties... Pāris reizes no sākuma tur griezu riņķī, bet tagad jau gadus 6-7 braucu līdz aplim.

nu-nu 6.jūlijs 2015 17:24
2 6 Atbildēt

avārijas varēja nebūt - autors pat negrasījās bremzēt un izdarīja to pēdējā momentā, kad bija jau par vēlu.

zzz 6.jūlijs 2015 19:34
8 2 Atbildēt

avārija varēja nebūt, ja aita nebūtu pie stūres oranžajam lūznim

andzins1111 6.jūlijs 2015 17:51
22 3 Atbildēt

Nu dāmas vainīgas, bet šādi mizot garām, kad visa plūsma sambremzē, ir klaja uzprasīšanās uz problēmām. :)

Burbergs 6.jūlijs 2015 18:58
4 3 Atbildēt

100% taisnība.

Kurš gudrītis mīnuso???

Vernons 7.jūlijs 2015 9:30
0 30 Atbildēt

Nepārdzīvo! Lielam vairākumam vispār nav saprašana par drošību uz ceļa. Bet pēc kādas smagas avārijas, paguļot slimnīcā, arī mēdz atnākt un atvainoties. Arī tā mēdz gadīties.

Nevainīgs 7.jūlijs 2015 14:45
0 0 Atbildēt

Kas man daļas gar plūsmas sabremzēšanu ? Braucu sev pa kreiso malējo un viss !!!

starp citu 7.jūlijs 2015 15:01
0 0 Atbildēt

kad tad ir atļauts iebraukt kreisajā malējā joslā, ja ir trīs joslas ??!

un 7.jūlijs 2015 16:34
0 0 Atbildēt

kad tad nav ?

Aģents x 10.jūlijs 2015 21:10
0 0 Atbildēt

Tad, kad viena vai vairākas malējās joslas ir pilnas, tad var pa kreiso braukt. Tikai jārēķinās ar to, ka kāds gribēs griezt pa kreisi. Normāli cilvēki to dara no kreisās, bet ir indivīdi, kas domā citādāk. Nu un dēļ tiem citādāk domājošajiem arī sanāk tādas problēmas, kā redzams video...

Burbergs 7.jūlijs 2015 20:47
1 0 Atbildēt

Skaties, ka tas "viss" kādreiz nav ar skumju pieskaņu.

Tev to vajag?

rt 6.jūlijs 2015 18:39
4 0 Atbildēt

Vecenes vainīgas

zxgd 6.jūlijs 2015 19:11
1 1 Atbildēt

Izvairities vareja. Vajadzeja bremzet nevis signalizet

xxx 6.jūlijs 2015 19:32
4 0 Atbildēt

nu bet protams, ka bāba vainīga! Viņa grieza pa kreisi šķērsojot veselu joslu, bet mašīna, kas izārdija pakaļu brauca atbilstoši uz asfalta uzkrāsotajai bultai - braukt taisni!

atis 6.jūlijs 2015 20:02
0 2 Atbildēt

(adbilde domata eserim) kastu lasara no kuras planetas tu esi protams tada satiksme no kreisas

guru 6.jūlijs 2015 20:14
1 0 Atbildēt

oranzai automasinai vajadzeja savlaicigi parkartoties tad nebutu tads negadijums,fuij...

... 6.jūlijs 2015 20:17
0 1 Atbildēt

nevis dāmas bet BMW vainīgs!!!

Es pats 6.jūlijs 2015 21:17
0 0 Atbildēt

tas kurš kā parasti agresīvai un pameta nozieguma vietu? :)

Pļurkt 7.jūlijs 2015 9:50
0 0 Atbildēt

Maucējam nebija laika apkārt skatīties, jo vajadzēja pīpināt!

Gluži kā automobilizācijas ēras pašā sākumā - priekšroka bija tam kas pirmais uzpīpina!

Bet esmu braucis kā pasažieris kādam kaitinoši "uzmanīgajam" - Daugavpilī braucot pa galveno ielu pie katras šķērsielas nobremzēja palūkoja uz abām pusēm un turpināja braukt uzsākot faktiski no 0 km/st. Ieskaitot tad kad dega ZAĻĀ gaisma!!!

Neticami???? Bet fakts. Kopš tās reizes es neieredzu tādus kaitinoši uzmanīgos, jo tādiem 3 stundu ir par maz lai nobrauktu pa štrāsi 100 km, un protams bremzē visu kustību.

Demo 7.jūlijs 2015 10:10
3 1 Atbildēt

Situāciju varēja paredzēt, jo abas malējās joslas (2-3) jau bremzēja laikus vai bija pilnībā apstājušās un pat videoreģistrātorā redzams, ka Bmw ir apstājies starp joslām un sāk veikt manevru ar mērķi - apgriezšanās braukšanai pretējā virzienā.

Tas, ka Bmw ir vainīgs, protams, bet es neuzskatu, ka video autors ir pieredzējis vadītājs.

Vernons 8.jūlijs 2015 8:17
0 0 Atbildēt

Ātrumu starpības atšķiršanās blakus joslās ap 20 km/h jau ir bīstama! Jo tie, kas uzskata ka tikai citiem ir jaievēro distance, ielīdīs ikviena spraugā!

Jūs izlasiet CSN 27. punktu, par aizliegumu gājējiem šķērsot šādu ceļu, bet ar auto, redz, drīkst šķērsām pa trijām joslām!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti