"Mācībnieks" bremzē nevietā un izraisa nelielu sadursmi (+ video) 41

 
iAuto | 4.februāris 2016 16:46

Iespējams iemesli bija citi, taču, šķiet, ka mācību auto sabijās no automašīnas, kas apstājās, lai izlaistu pasažieri - nevajadzīgi bremzēja un neiedomājās, ka aizmugurē braucošais kravas auto tik strauji apstāties nespēs (skatīt no 0:30).

 
Visi komentāri
 
mnde 4.februāris 2016 17:27
7 0 Atbildēt

Divi dorņi - viens kurš nevar nornāli nobraukt maliņā (kā to izdarīja filmētājs), otrs, kurš ar pārāk lielu ātrumu starpību bezrūpīgi seko mācībniekam...

Trīs torņi 4.februāris 2016 17:35
0 4 Atbildēt

Vari izskaidrot, kādēļ 'bremzēja mācībnieks?

kaspis 4.februāris 2016 18:06
17 0 Atbildēt

jebkuram idiņam jau autoskolā paskaidro ka TRAFARĒTS mācību auto VAR uz ceļa uzvesties ne tā kā vairums pieredzējušo šoferu to sagaida - tieši tāpēc ir ieteikums no tāda turēties nedaudz tālāk, atstāt vietu arī nesaprotamiem manevriem. Vismaz mani nekad mūžā neviens mācību auto nav pārsteidzis ka būtu jābremzē pa mēmajiem...Pašam tak jādomā līdzi kas tev priekšā brauc un kā.

Piekasīgais 5.februāris 2016 0:38
19 2 Atbildēt

"Mācībnieks" tieši izdarīja visu pareizi - apstāties savā joslā ir normāla rīcība, kad tev priekšā viens taisa jocīgus manevrus ar ieslēgtām avārijas gaisām. Kas tad "mācībniekam" bija jādara - neskatoties spoguļos un nerādot pagriezienu - jālec kreisajā joslā?

Sadursmes iemesls ir distances, ātruma neievērošana neatbilstoši saviem gabarītiem, svaram, bremžu un riepu stāvoklim, ne pie tās intensīvākās un ātrākās satiksmes - cik tur vidējais ātrums tajā plūsmā bija - ap 30 km/h, tikai pilnīgs ambālis tādos apstākļos var ieskriet kādam pakaļā.

Crankshaft 5.februāris 2016 7:45
2 0 Atbildēt

kaspis

jebkuram idiņam jau autoskolā paskaidro ka TRAFARĒTS mācību auto VAR uz ceļa uzvesties ne tā kā vairums pieredzējušo šoferu to sagaida - tieši tāpēc ir ieteikums no tāda turēties nedaudz tālāk, atstāt vietu arī nesaprotamiem manevriem.

=====================

Tā ir gan. Padomjlaikos arī kursu audzēkņiem tika likts

uzsvars uz šo momentu, kaut 1970. gadu sākumā auto uz

ielām bija neizmērojami mazāk. Un vēl atceros, pasniedzējs

tādā konfidenciālā tonī (lai neizklausās pretvalstiski) lika

likt aiz auss, ka ļoti jāuzpasējas no padarmijas auto, tur

pie stūres mēdzot atrasties visādi "čaiņiki", kādi, starp citu

drīz būšot mēs paši. :-)))))))))))))))) Būtībā viņam bija taisnība, jo vēlākos gados vairākkārt nācās risināt padarmijas šofferīša radītās problēmas...

kaspis 5.februāris 2016 9:56
1 0 Atbildēt

tā bija arī pirms 11 gadiem. Varbūt man paveicās ar samērā labu instruktoru (iemācīja lietas, ko vēl šodien atzīstu par labām esam) vai arī teorijā mums tiešām ko mācīja nevis vajadzēja atsēdēt noteiktās stundas, bet to ka no trafarētajiem M jāuzmanās, zināju jau pats tādā vēl braucot (un dažādi neloģiski izpildoties).

scope 5.februāris 2016 12:55
0 0 Atbildēt

Mums līdzīgi arī par auto ar ārzemju numuriem mācīja - tie var būt vēl neprognozējamāki par "M".

Vernons 5.februāris 2016 8:28
1 57 Atbildēt

Jums visiem turpmāk būs jāstudē arī "Ceļu satiksmes likums"! No CSN izmestie punkti, kas noteic kārtību un secību, kā darbosies Noteikumi un kā katram uz ceļa ir jārīkojas ir šī likuma 19. pantā!

Katru no mums piesiet pie aizmugurēja bampera, ar stūri rokā, un tad "Kamaz 5511" turpat uz vietas arī piebeigs!

"Priekšā braucošam bremzējot" nepietiek ar "vienvirziena" domāšanu! CSN rakstīti tomēr savādāk!

Vernons 5.februāris 2016 8:59
1 4 Atbildēt

"Vienvirziena" domātāji aktīvi sevi pieteikuši!

kaspis 5.februāris 2016 9:53
15 0 Atbildēt

ja jau esi tik gudrs, tad piedāvā alternatīvu, kā bija rīkoties mācībniekam. Nepinot iekšā to pasažieru laidēju, nepinot ieksā vāciju, setras, jūrmalas vai bauskas šosejas, saspiestus pneimoakumulatorus, pa logu izbāztu roku, to visu lūdzu atstāj citai reizei. Kā bija jābremzē mācībniekam, lai tas "profesionālis" ar kamazu viņu netaranētu?

mnde 5.februāris 2016 9:58
10 0 Atbildēt

Es bebrīnītos uzzinot, ka vernonu māte dzemdēja kopā ar jaunākā modeļa setru...

bomba 5.februāris 2016 10:33
9 0 Atbildēt

Laikam Vernons gribēja piedāvāt mācībniekam raut uz joslu pa kreisi, uzrīkot tur avāriju ar pa to vai pa pretējo joslu braucošo un tad nospārdīt ar kājām par savlaicīgu signālu nerādīšanu (pat kvartāla garumā signāla rādīšana ir nepietiekama tak) vai ķermeņa daļu neizkāršanu pa logu un kā tur negarantēšanu jau tad purnā/pakaļā braucējiem... :D

Piekasīgais 5.februāris 2016 10:50
10 0 Atbildēt

Ir labāka ideja - vernonu pie kamaza priekšējā bampera piesiet!

uahaha 5.februāris 2016 10:56
9 0 Atbildēt

tūliņ dzirdēsi, ka mamm viņu esot piedzemdējusi pie setras priekšbampera... Un šitais viņam nepatīkot, tāpēc esot jāmaina lietu kārtība, citādi nevar droši maukt neskatoties pat kurp...

Vernons 5.februāris 2016 11:05
2 16 Atbildēt

Vai šeit ir bērnu dārzs?

Vernons 5.februāris 2016 11:04
1 30 Atbildēt

Visu savu mūžu sēžu piesiets pie priekšējā stikla! Arī Kamazam sēdēju aiz priekšējā stikla!

Kā man Jums paskaidrot, ambiciozi vai TĀ, KĀ to paredz CSN!

Nevaru iepriecināt. Cēloni, kurš aizbrauca, tiks notiesāts, bet sekas tiks attaisnotas, varbūt.

Vērtīgāk būtu, ja kāds no Jums tomēr sarakstītu, ko kurš pārkāpa un kādu ķēdes reakciju izraisīja.

mnde komentārs ir vienkāršs un korekts!

mnde 5.februāris 2016 11:28
25 0 Atbildēt

vernon, to DAUNI pie kamaza stūres vajag uz akmenslauztuvēm, jo VAI TIEŠĀM neskatās uz ceļu? Neredz TRAFARĒTU MĀCĪBNIEKU un pāri TAM notiekošo???

Un kur jāskrien, jo, spriežot pēc redzētā, izskatās, ka ātrumu starpība kamazam ar mācībnieku bija pārāk liela vēl pirms mācībnieks uzsāka bremzēšanu!

Nu noparkojās viens kā dornis, mācībnieks, dēļ pieredzes trūkuma par gabarītiem, godīgi saglabājot joslu apstājās - atrada viņā līmenim DROŠU RISINĀJUMU viņa pieredzes/līmeņa problēmsituācijai!

Bet tevis iedrošinātais un paša pieredzes iemidzinātais "kurinātājs" ar kamazu uzrīkoja avāriju uz līdzenas vietas??? Cik aklam jābūt, lai saprastu, ka tas "profesionālis" ir slānāms ar sūdainu mietu, ja tik elementārā situācijā, ar kurui tika galā pat mācībnieks savas pieredzes/prasmju ietvaros, šitā iekristu???

Tev patiešām viss ir labi??? KĀ, KĀAĀĀĀ un kāpēc šitādā situācijā "profesionālis" var atļauties šitā aptaisīties? Kā vārdā? Kas attaisno tā mudaka ar kamazu rīcību?

Vernons 5.februāris 2016 11:33
0 19 Atbildēt

Ir jau vēl viens klupšanas akmens, pats Kamazs. Tam bremzes "jāpieceļ", vai katru dienu. Pēc šāda rakstura sadursmes jāpārbauda bremžu darbība. Bet to, diemžēl, neviens nedara. izņemot gadījumus, kad ir kādam iestājusies Nāve.

Ar štrutīgām bremzēm nevajag braukt ārā no garāžas.

kaspis 5.februāris 2016 12:19
19 0 Atbildēt

aleluja! tomēr kāds grēka grauds tika atrasts visādi citādi baltā un pūkainā kamaza rīcībā...

mnde 5.februāris 2016 12:32
19 0 Atbildēt

un tātad - vai kamazs ar bojātām bremzēm izvilka nevainīgo "kurinātāju" uz ielas, vai tomēr tā ir "profesionālā vadītāja" lēmums - nepiedalīies satiksmē, ja jau bremzes ir salauztas?

? 5.februāris 2016 12:57
0 0 Atbildēt

Un kā tad ar to "murmuli", kurš pēkšņi gandrīz turpat joslas vidū ''apstājas, lai izlaistu pasažieri''? Ar to ''pasažieru izlaišanu" kā aptrakuši! Jebkurā vietā, jebkurā satiksmes intensitātē, nerēķinoties ne ar ko un ne ar vienu!

mnde 5.februāris 2016 13:21
9 0 Atbildēt

Tā supervaroņa vainu tak neviens nemēģina noliegt, tik vernons sacepies, ka nabaga kamazistu bojātās bremzes nelietīgi izvilka uz ielas, lai ietestu pakaļā pašam ļaunākajam mācībniekam, kurš ar ļāunu nolūku bremzēja...

Vernons 5.februāris 2016 13:33
1 25 Atbildēt

Tevi uz akmeņlauztuvēm!

Vernons 5.februāris 2016 13:31
0 30 Atbildēt

Tu esi šeit vienīgais, kuram ir skaidrs, ko "priekšā esošam" nedrīkst darīt! Bet vainīgais aizbrauca un sekas palika. Vainīgo nesoda, bet sekas gan.

Bonuss.

mnde 5.februāris 2016 13:57
24 0 Atbildēt

vecais, tev patiešām slikti ar pielekšanu?

Nu uzliksi sodu par nepareizu apstāšanos, tālāk? Tik pat labi čalim noiplīsa auto, kamēr ripoja ieslēdza pagriezienu ar noķīlējušu stūri nobrauca, cik vien var malā, ieslēdza avārijas ugunis, taisijās kāpt pēc trijstūra... Palika slikti ar veselību, DAJEBKĀDS iemesls neadekvātam apstāšanās manevram - PILNĪGI PAJĀT KĀPĒC PA PRIEKŠU BRAUCOŠAIS STĀJĀS!

Aiz muguras braucēja uzdevums ir VADĪT savu transportlīdzekli TĀ (normāli cilvēki zina kā, proti - izvērtēt situāciju, ieturēt ātrumu, distanci, intervālus utt.) lai neuzstumtos pa priekšu braucējam virsū! ELEMENTĀRI!

Un tagad pat ssmieklīgākais - mācībnieks savas izpratnes, pieredzes, spēju un rīcības ietvaros spēja atrisināt šo elementāro vienādojumu - nenotika BUMS!

Bet lūk profesionālis, cilvēks, kam ar pakaļu jāut sūdi - tupa aptirsās ieliekot pakaļā kam - auto brauktprasmju skolniekam!!!! NOŽĒLOJAMI - profs ietriecas pakaļā braukšanas studenta vadītam autoi, kaut sēž augstāk, redz tālāk un situācija uz ceļa jālasa daudz labāk, jājūt gan sava auto gabarīi, gan ātrums, gan spēja manevrēt/stāies...

TEV PATIEŠĀM AR UZTVERI VISS IR LABI???

kamazam uz līdzenas vietas aptaisīies

Vernons 5.februāris 2016 14:12
0 37 Atbildēt

Dziedāsi Tu pavisam citu dziesmu, kad tāda, pavisam nevainīga Tavā izpratnē, izgājiena smagi avarēsi.

Tādi kā Tu CSN ir nolīdzinājuši līdz plikai distancei. Un nebrīnies ka uz ceļiem TĀ notiek, jo Tu to atbalsti.

Vēlu Tev, patiesi, veiksmi izdzīvot.

mnde 5.februāris 2016 14:30
11 0 Atbildēt

Es jau zinu, ka mani vairāk apdraud nevis paša lēmumi, bet tādi kretīni kā tu aiz muguras! Vai tie ir jāsaprot kā aizkaitinātā marasmatķa draudi?

Un tas jau paliek noziedzīgi, ka mana drošība nevis ir manās rokās, bet tādu noziedznieku rokās kā tu! Kuri neapjēdz paši ko vada un cik bīstami satiksmei tie ir!

Un visam pamatā ir kaut kādu tādu pašu noziedzīgu mūjābeļu sastādītie satiksmes grafiki, kuri kā izrādās ir svarīgāki par satiksmes drošību un citu veselību un dzīvībām!

Vernons 5.februāris 2016 15:34
0 0 Atbildēt
mnde 5.februāris 2016 15:54
14 0 Atbildēt

Viena nervozi braucoša grāvī iekritusi setra ar 48 iesniegumiem OCTA par ārstēšanās izmaksām palielina šo cenu baisi.

Tā teikt iemāci savējiem nebraukt pie sarkanā, nepārsniegt ātrumu pilsētā un atlaist gāzi, nevis juridiski strīdīgi uzrīkot avārijas...

k442 5.februāris 2016 14:08
2 0 Atbildēt

Man jau nu gan izskatās, ka "pa mēmajiem" nolika instruktors, nevis kursants, kurš, pēc instruktora ieskata, taisījās turpināt braukšanu ar apšaubāmi mazu intervālu (tieši tādu situāciju redzēju pirms pāris nedēļām Liepājā, kad ielu platums bija būtiski samazinājies sastumto sniega vaļņu dēļ). Cik nu var redzēt video, "M" auto bija iespējas pavirzīties pa kreisi kādu pusmetru, tad par kādu riepas tiesu auto varbūt gan būtu pretējā virziena joslā, taču, ņemot vērā redzamo ielas platumu, kurš bija vairāk nekā pietiekams, tāda trajektorijas maiņa pilnīgi nevienam netraucētu un nekādu reālu bīstamību neradītu. "KAMAZistam" konkrētajā situācijā, iespējams, būtu pamats raidīt pārmetumus mācībnieka virzienā par strauju bremzēšanu bez vajadzības, kaut gan distanci būtu derējis turēt bišķi lielāku.

khmm 5.februāris 2016 14:19
15 0 Atbildēt

kurš bremzēja - nav vairs svarīgi, iespējams, ka pats kursants, iespējams instruktors...

"profesionāļu" un vernona galvenais klupšanas akmens - domāšana citu vietā, un savu lēmumu pieņemšanu nevis uz notikumiem, bet uz saviemn pieņēmumiem par to kā citi rīkosies vai kā pats būtu rīkojies citu vietā. Kad pieņēmumi izrādās ir nepareizi - tad vainīgs, nezkāpēc ir nevis pats pieņēmumu autors, bet lūk citi, kuri uzdrīkstējās/atļāvās rīkoties savādāk...

Un viss tāpēc, ka kaut kur baidās nenokavēt, tamdēļ jāsažmiedz distance un nemitīgi kaut kur jāslien, jābāžās, jāelso pakausī... Kaut nekur ātrāk tikt nevar tāpat, drīzāk var ieberzties un papildus pakāst krietnu kaudzi laika

šoferis 5.februāris 2016 15:26
2 0 Atbildēt

pilnīgi piekrītu - esmu braucis gan ar viegloi, gan ar smago, tādēļ saku - dzīvē vienmēr ir savādāk un šajā gadījumā varēja un vajadzēja iztikt bez avārijas. Protams, ja strikti ievēro CSN, tad kursants vai instruktors, kas nobremzēja un nepacentās apbraukt, izdarīja pareizi, tikai - vēlreiz atkārtoju - ikdienā tāda pieeja neder!

šoferis 5.februāris 2016 16:14
0 0 Atbildēt

Bija domāts - piekrītu "K422"

dArtanjans 5.februāris 2016 15:04
37 1 Atbildēt

Cienījamais Vernona kungs!Beidz te vienreiz zarnas vēdināt un labāk ej pamāci savus Setru braucējus,kas ir nepārtrauktā līnija,atļautais braukšanas ātrums un citas CSN ierakstītās stulbības.Man bija reāla iespēja vienu Tavu Setru ar visiem x pasažieriem nosūtīt uz kuitiem,jo tas idiots,kurš gaidīja,ka es viņam ko garantēšu,brutāli vilka pāri nepārtrauktajai apdzenot 3 vieglos,vēl man meta ar uguņiem(tipa papi...sies malā).Savā mūļķa prātiņā saplusoju,nomīnusoju un rāvu malā.Frontālā štoperī man būtu āmen,un baram RS pasažieru arī,jo jeb kurš transporta līdzeklis bez priekšējā tilta ir nevadāma komēta.Ļoti žēl,ka tieši tajā reizē braucu bez videoreģistrātora,un griezties atpakaļ,lai ievilktu Tavam uber krutajam garantētājam starp ragiem,nu nebija laika.Notikums bija uz Rīga-Liepāja šosejas pie autobusa pieturas Ilmāja.Tādēļ nebrīnies,ka sāks Tavas Setras atgrizties ar zilacainiem draiveriem,jeb gulēs grāvī ar40-50 nevainīgiem upuriem un uz ceļa stāvēs juridiski pareizi sasists Jeep,par ko bleķos RS.Lai Tev viegla vēdera izeja!

Vernons 5.februāris 2016 15:24
1 26 Atbildēt

Autobusu vadīja Tev līdzīgs!

Vieta ir, laiku, datumu un virzienu.

Tas dzelzs gabals sver padsmit tonnas!

dArtanjans 5.februāris 2016 15:34
30 0 Atbildēt

Satiksmes noteikumi ir rakstīti VISIEM,ne tikai vieglo,smago un citu tehnikas sasniegumu vadītājiem.Par godu Tev un RS,arī LAP,kļūšu par stukaču,lai ceļi kļūtu tīrāki no psihiski slimiem.Varu tevi apbēdināt,pēdējos 12 gados nezinu kas ir CP,jo braucu perfekti,kā liek tie penkoki ceļmalās un kaut kādas stulbas strīpas uz asfalta sazīmētas.Ja kas,Jeep Grand Cherokee ar EST nummura zīmēm.Spidometrs pārbaudīts ar CP Stalkeri un GPS.Jūti?Starptautiska razborka var sanākt.Labi,pasaki,kā man bija jārīkojās manis pieminētājā situācijā.Aizmirsu piebilst,Braucu no 1985 gada,bez avārijām,neslēpšu,ir pāris sodiņi par ātrumu(jaunības stulbumā,atvilkt cik iet,nokost)

dArtanjans 5.februāris 2016 15:46
12 0 Atbildēt

Vēl nepateicu,ka no seksa brīvajā laikā stūrēju 40-46 tonnas smagu tehnikas brīnumu,saucās Scania ar ADR cisternu.Vēl biku jautrībai-tas notiek gan sniegotajā FIN,SE,gan jautrajā NO.Nu labi,DE,CZ,AU un citi Eiropas pleķi tāds štrunts vien tik ir.Ko vēl uzrakstīt,lai Tev garastāvokli pabojātu?

kasinsh79 6.februāris 2016 17:43
0 0 Atbildēt

Neitrāls viedoklis par mācībniekiem Latvijā (vispār).

Darbs man CSDD rajonā, es ar viņiem masveidā saskaros katru dienu :D

1. Viņi visi ir ļoti paredzami, es to jau zinu un piesargos.

2. Viņi brauc TIKAI pa CSDD izstrādātajiem maršrutiem (manā uztverē tas ir pilnīgs idiotisms). Nevaru iedomāties, kas notiek jauno autovadītāju nestandarta maršrutos, sākot braukt vieniem pašiem.

3. Viņi mēdz arī izteikti kavēt satiksmi, kas nav pieļaujami kaut vai aiz cieņas pret citiem satiksmes dalībniekiem.

dArtanjans 6.februāris 2016 18:06
2 0 Atbildēt

kašiņ 79,atceries sevi,kad pirmo reizi viens,bez instruktora un menta iesēdies pie stūres!Nezinu,kāds vāģis Tev bija,vai ZAZ,vai Gredzenu pavēlnieks,bet arī Tu ,es domāju,uzreiz nebliezi,kā profi.Lai gan PSRS laikos autobraucējus sagatavoja daudz augstākā līmenī,jo tagad visu izšķir tikai nauda.

kasinsh79 6.februāris 2016 19:46
0 0 Atbildēt

Man nebija stresa. Tēvs tālbraucējs bija mani pie stūres radinājis no bērnības :)

Neprātīgi, bet pa toreiz pa RU nobraucu simtiem km fūrei pie stūres jau 16 gados! Tad arī saaugu ar tehniku.

lip 8.februāris 2016 19:51
1 0 Atbildēt

Distances neievērošana, nav attaisnojums. Ātruma pārsniegšana un vēl ignorēt priekšā braucošo mašīnu ar M burtu. Tā ir necieņa pret citiem šoferiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti