Saules apžilbināts baikeris piedzīvo smagu avāriju (+ video) 22

 
iAuto | 1.marts 2016 16:24

Saules apžilbināts baikeris atlaiž akseleratora rokturi, lai samazinātu ātrumu. Diemžēl par vēlu, jo nākamajā brīdī viņš ietriecas priekšā braucošajā auto, kas bez redzama iemesla (tā apgalvo liecinieki) darījis to pašu.

 
Visi komentāri
 
mnde 1.marts 2016 16:47
10 1 Atbildēt

Kā CSN apraksta situāciju - kā jārīkojas ja esi apžilbināts?

163.3. ja var apžilbināt citus vadītājus (arī tos, kuri brauc tajā pašā virzienā). Ja transportlīdzekļa vadītāju apžilbina, viņam jāieslēdz avārijas gaismas signalizācija un, nemainot braukšanas joslu, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis.

Un kas liek tupa turpināt braukšanu ja pats pilnīgi neko neredzi???

imzz 1.marts 2016 17:18
1 11 Atbildēt

"CSN" šeit apraksta tikai situāciju, kas attiecas uz braukšanu naktī, nevis uz "zemo saulīti". "Jāaptur transporta līdzeklis" Pamēģini apturēt , piemēram, auto uz Vanšu tilta otrās joslas šādā situācijā, kad visi jau ieskrējušies.

Mnde 1.marts 2016 19:50
10 0 Atbildēt

Aa - labāk uz aklo kādam ielikt tirsā, kā video varonis, jo uz vantenieka nedrīkstot stāties, ka neko vairs neredzi - visiem nemaņā jāturpina - jāvelk, apžilbuši, akli, neko neredzoši - jāvelk... Līdz bums...

Nelabojams 2.marts 2016 9:50
5 0 Atbildēt

"Un kas liek tupa turpināt braukšanu ja pats pilnīgi neko neredzi???"

Inerce, zin, ir tāda lieta.

Cita starpā, pat nevajag apžilbināšanu, pietiek, ja ir kārtīgs gaismas-ēnas kontrasts. Es tā reiz gandrīz iekļuvu avārijā, kas, visticamāk, būtu man bijusi letāla. Griežoties pa labi no mazāk svarīga ceļa, galvenais kreisajā pusē it kā bija labi pārredzama, taču lecošās saules ēnā, jo tur tāda nokalnīte uz leju. No kreisās nākošo kravinieku NEREDZĒJU! Tikai pamanīju garām aizšņācam milzīgu, melnu blīvu un kā piemiņa man palika maza švīka priekšējā bamperī. Vēlāk papētīju to vietu (jo kādu laiku braucu tur regulāri) un secināju, ka tādi apgaismojuma apstākļi tur ir dažas dienas gadā un dažas minūtes ilgi. Saule nav pretī un nežilbina, ceļš pat it kā ir pārredzams, bet detaļas tai pat laikā nekādas nav saskatāmas!

mnde 2.marts 2016 10:06
7 0 Atbildēt

Kaut kā neizklausījās, pēc pavisam atlaistas gāzītes un inerces...

Un, pačukstēšu, atklājot MILZĪGU NOSLĒPUMU - drīkst arī atlaist gāzi pavisam un/vai izmantot darba bremzes ātruma samazināšanai vai pat pilnīgai transportlīdzekļa apturēšanai!

Ja NEKO NEREDZI, par ko liecina sāpīgais bums, varbūt tomēr vajag pārtraukt kustību (vai vismaz samērot ar tādu ātrumu, kas ļautu apstāties drošas redzamības attālumā)?

kasinsh79 1.marts 2016 17:02
27 1 Atbildēt

Es jau nu tādā "aklajā" 100% tā vis nebrauktu.

imzz 1.marts 2016 17:32
1 9 Atbildēt

Ir starpība starp to, ko redz kamera, un to, ko redz vadītājs. Bet ātrumu viņam vajadzēja samazināt tā kā tā. Jo jārēķinās ar to, ka priekšā braucošais tiks apžilbināts un samazinās ātrumu, visticamāk tā arī notika.

Ērgļa acs 2.marts 2016 10:25
1 0 Atbildēt

Kaut kā video aplūkojamie notikumi neliecina domāt, ka pļerdakista acs spēja ieraudzīt ko būtiski vairāk vai savlaicīgāk, lai nebūtu jākunkst...

Kanibaals 1.marts 2016 22:55
2 0 Atbildēt

Tas tak mocis varēja braukt pa malu.

wes 1.marts 2016 17:57
18 1 Atbildēt

priekšā esošajai saulei vajadzēja garantēt pietiekami lielu distanci, lai ar 2.kosmisko lidojošais varētu sabremzēties...

HHT 1.marts 2016 22:35
9 0 Atbildēt

kārtējais pierādījums baikeru smadzeņu darbības mazspējai.

Piekasīgais 2.marts 2016 1:42
6 0 Atbildēt

Vēl viens nelietis - priekšā braucošais negarantēja drošību.

Crankshaft 2.marts 2016 7:06
9 0 Atbildēt

Ko teikt...tikai to, ka šī bija klasiska situācija, kad "jādomā

uz priekšu". Un tikai... :-((((((((

Vernons 2.marts 2016 9:42
0 19 Atbildēt

Pirms uzsākam braukšanu notīrām priekšējo stiklu! Netīrs un noputējis priekšējais stikls saules staros rada gaismas aizskarus. Motocikla vadītājs, iespējams, pēdējā brīdī atvēra priekšēja aizsargstiklu.

Jādomā un jāskatās ir abos virzienos!

:D 2.marts 2016 10:07
26 2 Atbildēt

Tas ir pa labi un pa kreisi vai uz augšu un uz leju?

Un ko daudz redzēsi, ja esi reāli apžilbināts? Bet nē - neko neredzi, sekundes un metri iet, bet bremzēt - nu nē - tas jau mīkstajiem! Pa priekšu braucējam viss jāgarantē...

Vernons 2.marts 2016 13:37
0 19 Atbildēt

57. Pirms jebkura manevra – braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u. tml. – transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem.

kaspis 2.marts 2016 13:56
7 0 Atbildēt

jā, un? ko tālāk? Apgalvosi ka šajā video mocis avarēja tāpēc ka neredzēja priekšā esošā auto bremžu gaismas? Man gan liekas ka šams avarēja tāpēc ka neredzēja NEKO!

mnde 2.marts 2016 14:46
13 0 Atbildēt

vernonam ir pamatotas problēmas izprast, ka vietā, kur viņš cer nokļūt pēc kāda laika, patreiz var būt/ var atrasties cits satiksmes dalībnieks un nav zvanīts, ka tas atbrīvos vietu ņēķerpilam vernonam, kurš apzināti grib traucēt - rupji pārkāpt 57. punktu!

Pats galvenais - piemirstot, ka tam ir tur tiesības atrasties!

Es jau viņam klārēju, ka:

a) Ja ir krēsls, kurā kāds sēž, uzskatīt, ka tur sēdošajam ir kā speciāli jāsignalizē par sēdēšanu krēslā nav nepieciešamības.

b) Ka tājā krēslā var iesēsties tikai un vienīgi tad, ja krēslu atbrīvo!

c) Pie kam nav itinnekādu tiesību paģērēt krēsla atbrīvošanu! Tas vienkārši ir bezkaunīgi!

d) Un lekšana krēslā, kurš nav atbrīvots, lai sanāktu iesēšanās klēpī (avārija) ne tikai nepiedienīgi bet pat nepieļaujami!

e) Kā arī lekt krēslā, neredzot vai tas tukšs vai pilns - dumji!

f) Vai arī lekt krēslā, tikai pašam vien pieņemot, ka kamēr notiks leciens krēsla sēdētājs to pametīs, vai tas ir jāpamet, ir visai augstprātīgi, nepamatoti un dumji!

Krēslā sēdētājam ir pilnas tiesības pašam lemt cik ilgi tur sēdēt, vai un kad krēslu atbrīvot un par to speciāli signalizēt nevajag. Par traucēkli jāuzskata ŅEĶERPILA, kam ir tendence domāt citu vietā un vai samudrīt vienkārši uzrakstīas lietas!

Vernons 2.marts 2016 20:31
0 19 Atbildēt

Paklau, jampampiņ! Pirms sēdies savam auto pie stūres nopucē priekšējo stiklu! Aizmugurē lukturus nopucē un nebūs Tev problēmas ar sauli!!! Varbūt atbilstošas saules brilles nopērc. Poņa, kā ir braukt no rīta uz Daugavpili un vakarā atpakaļ Tev vēl nav.

Pļurkt 2.marts 2016 21:40
8 0 Atbildēt

Tev pašam nav ne vismazākās poņas kā ar MOCI braukt no rīta uz Daugavpili un vakarā atpakaļ!!

Kaut vai savā konservu bundžā uzspraud saulesbrilles un atver saulessargu!!

Pie pakaļas ir jebkādas brilles, ja saule bliež acīs un nav kur no tās paslēpties.

GB12 2.marts 2016 14:57
12 0 Atbildēt

Saule negarantēja motociklistam drošību.

Kristaps 2.marts 2016 20:21
1 0 Atbildēt

Es vina vieta sauli tiesa iesudzetu :D (sarkasms)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti