Ekonomiskā krīze neietekmē auto lietošanas paradumus 10

 
6.maijs 2009 10:42

Neraugoties uz ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, 50% aptaujāto automašīnu īpašnieki atzīst, ka savus spēkratus lieto pat biežāk nekā pirms gada. Tas noskaidrots, veicot bezmaksas auto pārbaudes dalībnieku aptauju pie lielveikaliem „Maxima”.

Jautāti par automašīnas lietošanas paradumiem, 42% respondentu atbildēja, ka brauc tikpat bieži cik pirms gada, bet pārējie izvēlējās atbildi – retāk.

„Šie rezultāti ir pārsteidzoši, jo arvien vairāk cilvēku runā par sabiedriskā transporta izvēlēšanos un atteikšanos no tādas ikdienas „ekstras” kā automašīnas, tāpēc tas, ka puse aptaujāto savus spēkratus izmanto vairāk, liecina par ekonomiskās krīzes neviendabīgo ietekmi uz patērētāju paradumiem,” saka „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš.

Atbildot uz jautājumu par automašīnu ekspluatācijā noderīgu preču iegādes biežumu, gandrīz trešdaļa jeb 32% aptaujāto atzīst, ka auto preces visbiežāk iegādājas reizi mēnesī, 53% aptaujāto saka - auto preces iegādājas retāk nekā reizi mēnesī, savukārt 41% respondentu iegādājas auto lietas tikai, kad kaut kas ir salūzis.

Lielākā daļa jeb 90% aptaujāto atzina, ka paši lielveikalos vai specializētos veikalos iegādājas tikai visnepieciešamākās auto preces, piemēram, auto spuldzes. Tāpat respondenti atzīst, ka vēl mēdz pirkt dažādus tehniskos šķidrumus un instrumentus, - attiecīgi 62% un 41%. 89% aptaujāto auto vadītāju atzīst, ka pārvietojas ar sev piederošiem spēkratiem.

Bezmaksas auto apskates notika 18. un 25. aprīlī pie lielveikaliem „Maxima” Rīgā, A. Deglava ielā 67, K. Ulmaņa gatvē 88a un Mūkusalas ielā 73. To laikā veikta dalībnieku anketēšana, un kopējais aizpildīto un derīgo anketu skaits bija 112.

Kopumā „Gros Auto” un „Getz Bros & Co (Latvia) Ltd.” kvalificētie servisa speciālisti pārbaudīja aptuveni 150 automašīnu.
 
Visi komentāri
 
268636. viesis 6.maijs 2009 11:37
0 0 Atbildēt

Nejedzīgs pētījums. Sastrēgumi uz ielām ir jūtami mazinājušies, neatkarīgi no atbildēm aptaujās.

268639. viesis 6.maijs 2009 12:26
0 0 Atbildēt

pastulbs pētījums, neobjektīvs.

pašā saknē pētījums garām, jo tiek aptaujāti tie vadītāji, kas vēl nav atteikušies kaut kādu iemeslu dēl pārvietoties ar savu auto, bet netiek atspoguļota aina par tiem vadītājiem, kas pēdējo 6-8 mēnešu laikā bija spiesti atteikties no pārvietošanās ar savu transporta līdzekli vai kardināli pārskatīja savus pārvietošanās paradumus.

268640. viesis 6.maijs 2009 12:36
0 0 Atbildēt

Ir meli, lieli meli un statistika.

Pie pēdējās arī var pieskaitīt tendenciozu/pašā saknē (ne)pareizi uzorganizētu aptauju! :D

268641. viesis 6.maijs 2009 12:41
0 0 Atbildēt

tas būtu apmēram tas pats, kas alus bārā prasīt - vai jums garšo alus ? izrādītos, ka 98% respondentu alus patiešām garšo :D :D :D

268642. viesis 6.maijs 2009 12:44
0 0 Atbildēt

Kaktiņš varētu veikt pirmsvēlēšanu aptauju TP birojā, uzdodot jautājumu - par kuru partiju jūs un jūsu ģimenes locekļi balsos ??? :D :D :D kā jūs domājat, kurai partijai šajā aptaujā būtu visaugstākie reitingi ? :D :D :D :D :D

268646. viesis 6.maijs 2009 13:23
0 0 Atbildēt

Reku manas domas, tikai trāpīgāk jau DeaDMoroZZZ ir pateicis :D :D

268662. viesis 6.maijs 2009 16:07
0 0 Atbildēt

Vakar pie DEPO redzēju Maybach stāvēja....

268698. viesis 7.maijs 2009 9:58
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ pareizi saka, aptauja aizšauta garām :)

Mašīnu skaits uz ceļiem ir jūtami sarucis.

Piedevām mūsu sabiedriskais transports ir diezgan švaki organizēts ārpus Rīgas robežām.

Godīgi sakot man sanāk tikpat dārgi atbraukt ar moci kā ar sabiedrisko. Starpība ir tikai tur, ka katru dienu ceļā ietaupu vismaz 2 stundas, par ko man ir jāuztur mocis tehniskā kārtībā. Ja paņemtu kādu mazlitrāžas dīzelīti izmaksu starpības praktiski nekādas.

268713. viesis 7.maijs 2009 13:30
0 0 Atbildēt

Manuprāt, krīze vairāk skar autovadītājus , kuri dzīvo tālāk par 50 km no Rīgas. Ne visi vairs spēj samaksāt par degvielu, lai katru dienu atbrauktu uz darbu Rīgā. Jau šobrīd daudzi Tukuma rajona ciemu iedzīvotāji ar saviem auto brauc līdz Slokas stacijas laukumiem un tālāk līdz Rīgai brauc ar vilcienu. Līdzīga situacija šobrīd vērojama arī Babītes, Ogres, Jelgavas un citās dzelzceļa stacijās, kuru laukumos pa dienām stāv daudzi auto. Vairums, kam dienas nobraukums nepārsniedz 100 km, vēl cenšas ikdienas "reisos" noturēties. Bet, iespējams, ka krīzes jaunais vilnis otrajā pusgadā , radīs problēmas vēl lielākam skaitam autovadītāju. Arī pats uz mājām Jūrmalā pēdējā pusgada laikā braukāju retāk - biežāk palieku sievas 10 stāva "būrītī" - tepat Zoļļukā. Brauciens tikai nepilni 8 km no darba vietas - benzīns pa nedēļu sanāk knapi 20 ls. Jāpiekrīt viedoklim, ka braucēju skaits kopumā tomēr ir sarucis. Bet, arvien vairāk "iesaldētu" auto stāv jaunajos māju masīvos. Pārsteidz, ka nauda degvielai pietiek lielam daudzumam vecāko klašu skolnieku un studentiem. Pie Zolitudes ģimnazijas apkārtnē katru rītu pieparkojas teju 50-70 skolēnu auto. Tas krizes apstākļos ir daudz par daudz.

Arī vilcieni un busi pakapeniski paliek pilnāki ar braucējiem, bet tas kāpums nav pārāk liels. Loģisks fakts, ka bez darba palikušajiem jau nav arī kur braukt.

268720. viesis 7.maijs 2009 15:01
0 0 Atbildēt

ticamības moments jau tiek nozagts te:

Neraugoties uz ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, 50% aptaujāto automašīnu īpašnieki atzīst, ka savus spēkratus lieto pat biežāk nekā pirms gada.

Jautāti par automašīnas lietošanas paradumiem, 42% respondentu atbildēja, ka brauc tikpat bieži cik pirms gada, bet pārējie izvēlējās atbildi – retāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti