CSDD aicina iesaistīties cīņā pret braukšanu reibumā (+instrukcija) 7

 
19.jūnijs 2009 12:39

Cīņā pret „asiņaino Jāņu“ tradīciju, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) uzsver – ikkatrs sabiedrības pārstāvis ir līdzatbildīgs par savu draugu, radu, paziņu atturēšanu no liktenīgas kļūdas pieļaušanas braucot apreibinošo vielu ietekmē.

Lai arī alkohola reibumā aizturēto autovadītāju skaitam ir tendence samazināties, „Jāņi – alus – stūre“ diemžēl joprojām ir ik gadu sastopama vasaras saulgriežu trīsvienība.



Pēdējo četru gadu laikā par braukšanu alkohola reibumā aizturēti vairāk nekā 63 tūkstoši autovadītāju, 95% no tiem ir stiprā dzimuma pārstāvji. Šajā laikā alkohola reibumā izraisīti 1904 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bojā gājuši 329, savukārt ievainojumus un citas traumas guvuši 2821 cilvēks. 

„Mēs varam  neskaitāmas reizes atkārtot, ka braukt un dzert ir slikti, taču efektīvāka šī cīņa būs tikai tad, kad katrā draugu kompānijā, katrā svinību vietā būs kāds, kurš attur un atgādina iereibušajiem drosminiekiem, ar ko var beigties viņu vēlēšanās sēsties pie auto stūres dzērumā. Ne policija, ne citas institūcijas nevar būt visur un pasargāt no traģiskās nelaimes. Vairumā gadījumu to izdarīt var tieši draugi un cilvēki, kas svinību laikā atrodas jums līdzās,“ saka CSDD direktors Andris Lukstiņs un stāsta, ka „tieši tāpēc CSDD šogad radījis īpašu „Izglāb draugu“ komplektu, kas Jāņu dienās būs noderīgs palīgs cīņā ar braukt gribošajiem dzērājšoferīšiem“.

“Izglāb draugu“ komplekts ir CSDD mājas lapā un portālā draugiem.lv lejupielādējamas brīdinājuma zīmes un asprātīgi uzraksti, ko iespējams nosūtīt draugiem kā atgādinājuma pastkartes vai izdrukāt plakātu veidā. Tos ikviens aicināts ielīmēt automašīnu logos, novietot uz auto sēdekļiem, piestiprināt pie sienām, durvīm, lietot alus palikņu vietā vai veidot no tiem netradicionālu galdautu. Tikpat labi “Izglāb draugu” komplektu var izmantot kā brīdinājumu, kas veikli piestiprināms pie sava guļošā drauga vai citu Jāņa bērnu muguras, lai  ikvienā svinību vietā un  draugu pulkā nodotu vēstījumu, ka sēsties pie stūres reibuma stāvoklī, tādējādi apdraudot sevi un citus, ir kategoriski aizliegts.

Līdzās sabiedrības iesaistīšanai cīņā pret braukšanu reibumā, svētku laikā tiks rādīti „Skarbo Jāņu dziesmu“ un „Izglāb draugu“ TV reklāmas klipi, organizēti īpaši  policijas reidi visā Latvijā, radio stacijās atskaņotas skarbās Jāņu dziesmas, rīkoti konkursi autovadītājiem, aicinot tos papildināt Jāņu folkloru ar moderniem, asprātīgiem Jāņu teicieniem un parunām.

“Lai arī līdz šim ieguldītais darbs ir sevi attaisnojis un guvis pozitīvus rezultātus, samazinoties negadījumu un bojā gājušo skaitam, tik un tā  vienmēr ir un būs vienaldzīgie, vai tie, kas visu apšauba, negrib ieklausīties un joprojām brauc pie stūres alkohola reibumā. Uzrunājot ikvienu būt atbildīgiem un rūpēties par saviem tuvākajiem, kā arī iesaistot šajās aktivitātēs draugus, mēs esam pārliecināti, ka arvien vairāk cilvēku sadzirdēs šo vēstījumu un atturēsies sēsties pie stūres reibuma stāvoklī,” atzīst CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Satiksmes drošības kampaņa pret braukšanu reibumā tiek līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem un to atbalsta SIA ''Latvija Statoil''. Kampaņa ilgst no 15. līdz 28.jūnijam.

 
Visi komentāri
 
269529. viesis 19.jūnijs 2009 13:09
0 0 Atbildēt

Sviniet vasaras saulgriežus to patiesajā laikā un tad varbūt jūs novērtēsit, kas ir patiesie Saulgrieži - neviss kārtējie alkohola lietošanas svētki un Latviešu identitātes noniecināšana.

20.06 diena 17:47h nakts 6:13h

21.06 diena 17:48h nakts 6:12h

22.06 diena 17:48h nakts 6:12h

23.06 diena 17:47h nakts 6:13h

Loģiski sanāk, ka īstie svinēšanas datumi ir no 21 uz 22 jūniju.

269530. viesis 19.jūnijs 2009 13:13
0 0 Atbildēt

galvenais vajag shmigu daudz sapirkt lai nepietrukst un meitenes laikus sagadat lai tam nav jabrauc pakal un to visu lai pietiek uz dienam trijam.

priecigus Janus !

269532. viesis 19.jūnijs 2009 13:20
0 0 Atbildēt

un prezīšus neaizmirstiet :)

269538. viesis 19.jūnijs 2009 14:32
0 0 Atbildēt

Policija jau sen vairs neķer piedzērušos šoferus, bet visu statistiku taisa uz tiem kurus noķer braucot uz paģirām.

Naktīs Rīgā nav neviena policista, bet no rīta puses gan sāk rosīties nemērā aktīvi.

269539. viesis 19.jūnijs 2009 15:21
0 0 Atbildēt

Kaksis atkal ar savu tupumu plātās :D Jo mazāks krāns, jo lielāks tupums :D

269549. viesis 20.jūnijs 2009 11:41
0 0 Atbildēt

Beidzot ir arī risinājums problēmai....

www.nebraucdzeris.lv

269553. viesis 20.jūnijs 2009 17:59
0 0 Atbildēt

269539. viesis 19.06.2009 15:21

Kaksis atkal ar savu tupumu plātās Jo mazāks krāns, jo lielāks tupums

---

tev tas labi zināms, jo krāns kā spčka.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 22

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 35

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 17

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti