Noderīgi: 220V rozete vienmēr līdzi mašīnā 32

 
23.jūlijs 2009 0:00

Mēs arvien vairāk laika pavadām automašīnās, gan braucot uz darbu, gan dodoties īsos izbraucienos pie dabas, gan garākos ceļojumos ārvalstīs, bieži vien līdzi ņemot dažādas iekārtas, bez kurām mūsdienās dzīve nav iedomājama – tādas kā mobilie telefoni, digitālās kameras, MP3 atskaņotāji, portatīvie datori u.c.

Tā kā tām ir nepieciešama regulāra uzlādēšana, bet mēs mēdzam aizmirst to izdarīt, bieži vien nākas saskarties ar situāciju, kad tās izlādējas un mēs paliekam bez ierastajām lietām.

Strāvas pārveidotājs jeb invertors ir ierīce, kas pārveido mašīnas cigarešu „piepīpētāja” rozeti par 220V rozeti kā mājās vai birojā, ļaujot uzlādēt elektroierīces atrodoties automašīnā. Portatīvā datora uzlādēšanai vai spēļu konsoles pieslēgšanai pietiek ar nelielas jaudas strāvas pārveidotāju, bet nopietnākām iekārtām, piemēram, elektroinstrumentiem, vai lielas noslodzes iekārtām ir nepieciešami attiecīgas jaudas invertori.



Pateicoties strāvas pārveidotājam gandrīz jebkuru elektrisko ierīci ir iespējams pieslēgt mašīnā, izmantojot mājās lietojamo lādētāju, un nav nepieciešams pirkt atsevišķu auto lādētāju katrai ierīcei. Invertoru funkcijas ietver arī vairākus būtiskus drošības apsvērumus, piemēram, nepieļauj akumulatora izlādēšanos vai strāvas pārveidotāja pārkaršanu. Turklāt invertori ir „muļķu” droši, neļaujot darbināt iekārtas, kuru jauda neatbilst attiecīgā strāvas pārveidotāja jaudai, izslēdzot iespēju sabojāt pieslēgto iekārtu vai automašīnas elektroniku.



Līderis strāvas pārveidotāju izstrādē un ražošanā Eiropā ir Lielbritānijas uzņēmums Ring Automotive, kura ražotie strāvas pārveidotāji ir ieguvuši milzu patērētāju atzinību, kā arī tos atzinīgi ir novērtējuši dažādi nozares profesionāļi. Auto Express žurnāls Lielbritānijā šī gada sākumā strāvas pārveidotāju Ring Can Inverter ir novērtējis ar apbalvojumu „Labākais pirkums 2009” (Best Buy 2009), bet Mini Inverter ieguva balvu „Ieteikums 2009” (Recomended 2009).

Ring Automotive Latvijā pārstāv auto rezerves daļu vairumtirdzniecības uzņēmums Auto Apgāde, kas nodrošina strāvas pārveidotāju un citu Ring Automotive ražoto produktu piegādi visā Latvijā. Plašāka informācija par produktiem pieejama www.neto-shop.com

 
32 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Redaktors 6.jūlijs 2009 14:33
1 0 Atbildēt

Tām kastītēm, kurām "virsū rakstīts 1000W", komplektā ir vadi, lai pieslēgtos pa taisno pie akumulatora.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti