Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals izcīna uzvaru rallijā «Aukštaitija 2009»

 
24.augusts 2009 12:49

Ar uzvaru N4 kategorijā Baltijas rallija trasēs atgriezusies „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Ekipāža, kura šogad startē pasaules autorallija čempionātā, triumfēja Lietuvas čempionāta posmā „Aukštaitija 2009”.

Neikšāns/Dzirkals Lietuvas sacīkstes bija nolēmuši aizvadīt kā treniņu pirms nākamnedēļ paredzētā Latvijas čempionāta posma „Kurzeme 2009”. Tādēļ uz Lietuvas mačiem vienība devās īstā treniņrežīmā – startējot ar lietotām riepām un automašīnas tehniskajai apkopei izmantojot vien divus mehāniķus.

Jau no rallija pirmajiem ātrumposmiem bija skaidrs, ka neapšaubāmi līderi šajās sacensībās būs vietējā ekipāža Vītauts Šveds/Žilvins Sakalausks. Viņu temps bija krietni ātrāks nekā konkurentiem. Taču uzvarēt Švedam neizdevās – viņš piedzīvoja avāriju pēdējā ātrumposmā, zaudēja pusotru minūti un bija spiests samierināties ar otro vietu aiz Neikšāna.

„Esam ļoti apmierināti ar Lietuvas ralliju tieši no treniņu viedokļa. Pasaules čempionātā ceļi ir daudz lēnāki, salauztāki. Tādēļ pirmajos ātrumposmos bija pārsteigums, ka jābrauc tik ātri. Ar katru kilometru arvien labāk pieradām ātrumam un uzrādījām arvien labāku sniegumu,” stāsta Andis Neikšāns. „Ļoti piesardzīgi veicām pirmos divus nakts ātrumposmus, bet pēc tam pieradu apstākļiem un pēdējos divus dopus jau veicām tā, kā es to vēlētos. Uzskatu, ka esam labi sagatavojušies Kurzemes rallijam un ceru, ka varēsim cīnīties par uzvaru N4 vērtējumā!”

Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals arī saņēma speciālbalvu par visātrāk veikto piekto ātrumposmu, kas bija slaloms pa asfaltu pilsētā. Šis ātrumposms netika vērtēts rallija ieskaitē, bet vairāk bija domāts šovam skatītājiem.

Absolūtajā vērtējumā rallijā „Aukštaitija 2009” Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ieņēma otro vietu, piekāpjoties vien lietuviešu Roka Lipeiķa/Ingas Lipeiķītes ekipāžai ar A8 kategorijas Mitsubishi Lancer Evolution VIII automašīnu.

Rallija „Aukštaitija 2009” rezultāti N4 klasē
1.    Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Mitsubishi Lancer Evolution IX)        53:20,3
2.    Vytautas Švedas/Žilvinas Sakalauskas (Mitsubishi Lancer Evolution IX)    +4,2
3.    Ramūnas Čapkauskas/Tomas Šipkauskas (Mitsubishi Lancer Evolution IX)    +12,6
4.    Aurius Gimžauskas/Kestutis Girštautas (Mitsubishi Lancer Evolution IX)    +47,9
5.    Martynas Samuitis/Ramūnas Saučikovas (Mitsubishi Lancer Evolution IX)    +1:59,1
6.    Audrius Višniauskas/Edvinas Pagirskas (Mitsubishi Lancer Evolution IX)    +2:42,8

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti