Rallijsprintā «SKY Kauss» ar pirmo numuru Svilis/Aizsilnieks

 
11.septembris 2009 12:30

19. septembrī Birzgales apkaimē risināsies rallijsprints „SKY Kauss”. Ar pirmo starta numuru trasē dosies Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks („Mitsubishi EVO 8”). „Road” klases dalībniekiem pirmā ātrumposma starts plkst. 12.45, bet sporta automašīnām – plkst. 13.05.

Sacensībām pieteikušās 59 ekipāžas, astoņas no tām startēs „Road” klasē, kas distanci veiks pēc regularitātes principa. Tieši „Road” braucēji trasē dosies pa priekšu – pirmā ātrumposma starts viņiem paredzēts plkst. 12.45. Plānots, ka pirmā sporta automašīna startēs plkst. 13.05.

Provizoriski otrā apļa starts plkst. 14.25 („Road” – 14.05), bet trešā apļa plkst. 15.55 („Road” – 15.35). Ātrumposmi satiksmei tiks slēgti no plkst. 11.45 un kustība tiks atjaunota tikai pēc sacensību beigām. „SKY Kauss” tiks aizvadīts pēc klasiskā rallijsprinta noteikumiem – divi ātrumposmi būs jāveic trīs reizes katrs, bet sliktākais rezultāts katrā tiks atmests. Abi ātrumposmi (7,05 km un 6,90 km) izveidoti tiešā Birzgales tuvumā. Daļa no pirmā „dopa” pirms pāris gadiem izmantota minirallijā „Ķekava 2007”. Visiem sacensību dalībniekiem tiks izsniegta rallija vecmeistaru ekipāžas Ivara Caunes/Vladimira Barinova sastādītā ātrumposmu stenogramma, būs arī iespēja uzdot jautājumus leģendārajam pilotam. Abi ātrumposmi ir diezgan ātri, tomēr netrūkst interesantu vietu skatītājiem. Sacensību rīkotājs Juris Aperāns līdzjutējiem iesaka doties uz pirmā ātrumposma beigu daļu, kur abos virzienos no asa kreisā līkuma atrodami labi skatupunkti, un atgādina, ka autosports ir paaugstinātas bīstamības sporta veids, tāpēc skatītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un jāievēro drošības prasības. Rallijsprinta centrs atradīsies Birzgales pagasta pārvaldes ēkā (sekot norādēm).

Ielūkojoties dalībnieku sarakstā jāsecina, ka galvenā cīņa par uzvaru absolūtajā ieskaitē varētu risināties starp Mārtiņu Svili/Aivi Aizsilnieku („Mitsubishi EVO 8”), Matīsu Mežaku/Ingu Dimdiņu („Mitsubishi Lancer”) un Staņislavu Travņikovu/Konstantīnu Samušiu („Mitsubishi Lancer”). Pirms trim nedēļām rallijā „Kurzeme 2009” no šī trio nedaudz ātrāks izrādījās Svilis, bet Travņikovam sacīkstes beidzās Vecpils ātrumposmā pēc kūleņa. Pēc ilgāka pārtraukuma trasē redzēsim Artūru Priednieku/Jāni Kirkovaldu, kuri palikuši uzticīgi „Citroen Xsara”. Debiju rallijsprintā piedzīvos 15 gadus vecais Ralfs Sirmacis („VW Golf”), kurš startēs kopā ar pieredzējušo rallistu Uldi Gauju. Sirmacis tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem jaunajiem braucējiem un par to liecina arī rezultāti – 2008. gada Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempions krosartu CK 125 klasē un 2009. gada Latvijas kroskartu čempions. Jaunais pilots ir izmēģinājis spēkus arī braucot ar automašīnu, startējot dažādās LAF Standarta Automobiļu komisijas rīkotajās sacensībās. Labākais sasniegums – otrā pozīcija Latvijas ziemas autosprinta čempionāta posmā „Brīvkalnu” trasē.

Savukārt Gauja savu prasmi strādāt ar jaunajiem autobraucējiem jau pierādījis, ilgu laiku būdams Jāņa Kārkliņa stūrmanis un skolotājs. Protams, debijas reizē no Sirmača netiek pieprasīti augsti rezultāti, jo galvenais uzdevums ir adaptēties jaunajā disciplīnā un krāt pieredzi, veicot pēc iespējas vairāk ātrumposmu kilometrus.

Rallijsprinta „SKY Kauss” ģenerālsponsors „SKY”. Atbalstītāji: „SKY & MORE”, Birzgales pagasta pārvalde, „Texo Nano”, „Reklāmas centrs”, „Ķekavas sadzīves servisa centrs”. Vairāk informācijas: www.autosport.lv un www.4rati.lv.

LAF SAK preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti