Toyota Porte - stilīgs un kompakts 7

 
28.jūlijs 2004 1:37

Toyota Motor laidusi klajā jauno modeli Porte, kas konstruēts uz konceptauto Smart Life Supporter bāzes. Modeļa radīšanas procesā tika veikta pamatīga iespējamās mērķauditorijas un potenciālo pircēju dzīves stila izmaiņu analīze pēdējos gados. Rezultātā iegūts ļoti neparasts un ļoti kompakts auto.

porte.jpgPriekšā sēdošā pasažiera pusē atrodas slīdošās durvis, kas veramas ar elektromotora palīdzību. Durvis veras ļoti plaši - 1 020 mm un to augstums ir 1 265 mm, tādējādi durvis var izmantot visu pasažieru ērtai piekļuvei salonam, kā arī bagāžas ievietošanai. Īpašs mehānisms nodrošina durvju pilnīgu aizvēršanos, pat ja tās tikai viegli pagrūdīsit.

porte1.jpgSēdekļus var pārvietot uz priekšu un atpakaļ 750 mm robežās, kas ļauj piemērot salona izkārtojumu katrai konkrētai situācijai individuāli. Auto interjers ir ļoti vienkāršs un ieturēts minimālisma garā, salons izskatās ļoti gaišs un nerada slēgtas telpas sajūtu.

porte2.jpgSalona augstums ir 1 390 mm, ko kādreiz nevarēja atļauties pat gabarītos krietni lielākos auto, bet vieta pasažieru kājām starp priekšējo un aizmugurējo krēslu ir 1 050 mm – vairāk nekā pietiekoši pat gara auguma cilvēkiem.

Salona apdares krāsu var izvēlēties no trim piedāvātajiem variantiem - koši oranžs, divu toņu ziloņkauls vai bēšs. Pats audums saucas Fraichir – šī materiāla sastāvā ir dabīgais zīds, kas nekairina ādu. Salonā izvietotas visdažādākās kabatiņas un nodalījumi sīklietām, tai skaitā pirmo reizi Toyota automobilī – nodalījums lietussargam.

porte3.jpgPasažierus ar svaigu gaisu apgādās jauna sistēma ar jonizātoru Plasmacluster Ions. Ērtu durvju atvēršanu un bloķēšanu nodrošina tālvadības sistēma Smart Door Lock.

Toyota Porte iegūs 1,5 vai 1,3 litru dzinēju ar VVT-i sistēmu komplektā ar četrpakāpju Super ECT automātisko transmisiju.

Par pasažieru drošību rūpējas GOA (Global Outstanding Assessment – trieciendrošības sistēma), kas sadursmes gadījumā samazina arī gājēju traumu gūšanas iespējamību.

porte4.jpg

Kaitīgās vielas Porte atmosfērā izdalīs par 50% mazāk kā paredzēts 2005. gada standartos.

 
Visi komentāri
 
133986. viesis 28.jūlijs 2004 9:01
0 0 Atbildēt

Ka necieshu shitos kropljus, arvien vairaak un vairaak to hibriidaino minivenu. Katrai markai jau buus sava shitaada treshaa teeva deela mashiina.

134013. viesis 28.jūlijs 2004 10:47
0 0 Atbildēt

Porte liekas no Franchu meeles ir durvis, laikm tas arii bijis meerkjis lai noprakot to vareetu savaa dziivokli izbraucot pa durviim. :)

134027. viesis 28.jūlijs 2004 14:20
0 0 Atbildēt

Toyota Kroplis

134035. viesis 28.jūlijs 2004 15:03
0 0 Atbildēt

Ne ar ko neatšķiras no Daewoo Matiz

134198. viesis 30.jūlijs 2004 8:54
0 0 Atbildēt

Tad jau pabriesmiigais yaris verso ir iists skaistulis saliidzinaajumaa ar sito.

134313. viesis 31.jūlijs 2004 20:04
0 0 Atbildēt

prieksha taada baigi suudiiga izskataas! Viss paareejais it kaa OK :)

134356. viesis 2.augusts 2004 12:06
0 0 Atbildēt

Ja durvis viegli pagrūdīsiet, tās pašas cieši aizvērsies.... nesaktoties pat uz to, ka jūsu kāja palika ārpusē :)

Ja visas šīs jaukās lietas (dabīgo zīdu saturošu sēdekļu audumu, gaisa jonizatoru u.t.t.) saliktu normālā automobilī (Audi A8, BMW 7 Series, MB S-Class...), tad gan būtu forši, citādi, kā sacīt, ķēzīts darbs un materiāls....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti