Dīvainās bezceļu izklaides - 145 000 eiro vērts "Mercedes-AMG" mīcās pa dīķi (+ video) 16

 
iAuto | 23.novembris 2016 15:46

145 000 vērts "Mercedes-AMG" (544 Zs) apvidnieks pēc sava saimnieka gribas tiek nežēlīgi trenkāts pa dīķi un dubļiem visnotaļ apšaubāmas klases bezceļu sacīkstēs.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 23.novembris 2016 15:57
13 1 Atbildēt

Ja cilvēks par savu naudu nopircis dzelzs hlamu, tad drīkst ar to darīt ko grib, lai tikai netraucē un neapdraud citus.

rt 23.novembris 2016 16:02
15 0 Atbildēt

Normāla izklaide nesagatavotam auto. Kur problēma?

Redzkur vēl labāka izklaide:

www.youtube.com/watch?v=YWss7gc76_o

vaņa 23.novembris 2016 18:51
0 0 Atbildēt

tas tak sen - tagad jau vaņas trenuškās vairs nestaigā, bet bentlijus un geļikus viņu bērni dauza:)

Coca 23.novembris 2016 17:13
0 0 Atbildēt

tagad uz Daugavpili un kolas bedrē iekšā

Janozaurs 23.novembris 2016 20:40
8 1 Atbildēt

Tam jau šis auto arī ir domāts. Priekš bezceļiem tikai jeep, land rover un šis.

Tas jums ne krosoveri vai asfalta " džipi".

solaris 23.novembris 2016 22:06
4 1 Atbildēt

Es ar krosoveru reiz izvilku dubļos iestigušu traktoru; nerunājot nemaz par vairākārt izvilktiem busiem. Bet tu turpini ticēt "īpašajām bezceļa auto markām". Kā mācītāji baznīcā teic: "ticība dod spēku".

solaris 23.novembris 2016 23:27
1 1 Atbildēt

Piebildīšu, ka traktors 4x4, ne visai liels. Tizli bija ierakts peļķē.

Skaidrs, ka auto deva tikai papildus vilcējspēku, lai traķis izķepurotos. Tomēr skats, ka parketnieks pa tiem dubļiem, kur traķis bija noslīcis, ar elektronisku diferenciāļu pārslēgšanu lēkāja kā stirna, bija pietiekami uzmundrinošs.

msh 24.novembris 2016 14:50
0 0 Atbildēt

Tavā gadījumā šī tava ticība balstījās uz sava dzelža nepazīšanu un spēju robežu neapzināšanos. "Šķērsotājs" ir golfa klases mašīna ar augstāku piekari un augstāku jumtu, bet savādāk nekas īpašs. "īpašās bezceļa auto markas" mēdz vēl saturēt tādas divas bezceļiem vajadzīgas lietas kā adekvātu transmisiju un rāmi. Nesošā virsbūve ir puņķains kompromiss - derīgs braukšanai pa ceļu bet viegli satraumējams nežēlīgākos pielietojumos. Pa dubļu jūru jebkura mašīna, kura spēj griezt visus četrus riteņus un kurai ir attiecīgajiem apstākļiem derīgs klīrenss [paturi prātā - audisti parasti klubu izbraukumos mēdz braukt uz dubļu trasēm] "lēkās kā stirna" - pašam ir gadījies vienreiz ar savu A90q muļķīgi iebraukt purva slīkšņā un pēc tam taisīt apgriešanās manevru, atmuguriski iestumjoties vēl lielākā slīkšņā, saķerei pietiekot atliektiem galiem - bet ja tavam šķērsotājam tur muļļājoties kāds celmiņš vai sprungulis noplēstu vienam ritenim ABS devēja vadu, tad tu turpat arī paliktu, vienam priekšas ritenim kašājoties...

Tāda ir tā mazā atšķirība starp "bezceļu markām" un jebko citu, kas vizuāli atgādina džipu. Viss pārējais spēj to pašu, bet tikai ķeksīša pēc.

msh 24.novembris 2016 14:52
0 0 Atbildēt

Ā, un jā - ja tu ar savu šķērsotāju censtos izveikt to, ko tas vecis šitentajā viģikā - dragāt pāri grāvjiem - es minēšu - tavam šķērsotājam tas beigtos ar izšķaidītu buferi un pilnu salonu ar baltiem pūšļiem - notikusi avārija :)

solaris 24.novembris 2016 15:08
0 0 Atbildēt

Starp citu, ko tad šajā viģikā nācās vilkt ārā no grāvja?

msh 24.novembris 2016 18:00
0 0 Atbildēt

Mašīnu, kuras klīrenss ir pārāk mazs lai sekmīgi šķērsotu tik dziļu grāvi. Bet ja šķērsotājs tajā situācijā būtu avarējis vraks, kuru velkot ārā tas tiktu satraumēts vēl smagāk [jo nav jau īsti pie kā pieķerties], te pēc izvilkšanas varēja dragāt tālāk.

msh 24.novembris 2016 18:01
0 0 Atbildēt

P.N. Neesi aizdomājies kāpēc džipus mēdz komplektēt ar vinčām? Nuja, situācijām, kur ar pašas mašīnas spējām mēdz izrādīties par īsu :)

Preiks mulkiem! 24.novembris 2016 19:24
0 0 Atbildēt

Jeep un landrovers ir dzips. :D :D :D kruzaka kadreiz iekap, tad pasaki kurs ir dzips. :D

Batux 23.novembris 2016 23:52
1 0 Atbildēt

Kautkads vecs 55.Pff

solaris 24.novembris 2016 15:06
1 0 Atbildēt

Argumentācija "ja pārrautu vadu, tad" un "ja iebrauktu grāvī, tad" šķiet nevis pierādījums un konstatēti fakti, bet vien ticība jeb 'wishful thinking'. Kā tu to zini, ko apgalvo? Esi pārbaudījis?

Es, savukārt, runājo to, ar ko praktiski saskāros - kur 4x4 traktors bija noslīcis, tur krosovers to izvilka.

Protams, krosovers nav uzskatāms par nevainojamu bezceļnieku, kādi ir speciāli aprīkotie (ar visām vinčām, gaisa ņemšanu virs jumta utt.). Es to arī neapgalvoju. Taču nosaukt visus mūsdienu krosoverus par golfa klases auto ar vien augstāku piekari - tas tikai parāda tavu augstprātīgo attieksmi, bet nepārliecina.

msh 24.novembris 2016 18:18
0 0 Atbildēt

Un ko vajag pārbaudīt? Izturību? Nu paņem ietriecies ar savu šķērsotāju biezā zemes valnī, augstums līdz haubei, uz 20-30 kmph un paskaties, kas sanāks :) Vai tev ir šaubas? Par to, kā darbojas mašīnu, kuru motori ir šķērsvirzienā, pseidopilnpiedziņas, šaubu arī nav - šķērsvirziena motoriem pilnvērtīga pilnpiedziņa bija tikai pirmo divu paaudžu eklipsēm, ar vaļēju starpdiferi, vecajiem fofāgeniem jau bija kaut kas vairāk uz pseido pusi, bet vismaz mehāniski, ar viskomuftu starpdifera vietā - mk2, mk3, B3/B4, T3, laikam arī T4 - visiem pārējiem, vismaz jaunajiem, ir elektroniski kontrolēts sajūgs - kā tas darbojas? Brīdī kad ar ABS devējiem tiek nokonstatēta izbuksēšana, tas tiek ieslēgts. Tas tev nav ne džips, ar savu sadales kasti, ne audī kvatra ar motoru garenvirzienā un torsenu vai vaļēju diferi pa vidu, tehniski risinājumi, kur pilnpiedziņu izveic saujiņa ar zobratiem bez nekādas elektronikas.

Ja tevi nepārliecina fakts ka šķērsotāji ir bāzēti uz golfa klases mašīnu platformām [tiguānam - golfs, x-treilim - almera, CR-V - civiks] tad paņem un iedziļinies virsbūves uzbūvē - rāmi tur neatradīsi. Te ir tā fundamentālā šķērsotāju atšķirība pret tādu īpatnēju mašīnu kā Golf 2 country - ja tiem visiem ir golfa klases mašīnas platforma ar paaugstinātu virsbūvi, tad tur ir golfa virsbūve uzlikta uz rāmja, un galvenais kāsis, kas, cik dzirdēts, ir tai mašīnai priekš bezceļu lietošanas - pārāk viegls. Par nesošās virsbūves vājumu man personīgi šaubu nav - mans A90q iepriekšējā īpašnieka rokās bija ticis plēsts, noteikti pa kādu zemes trasi - grīdas vannas paspiestas uz augšu, tiem trīsstūriem, pret kuriem domāts priekšā atbalstīt pacēlāja ķepas, garākās malas pasistas uz augšu, un ar tādu spēku, ka ar kūvaldu uz leju dabūt nevarēja, vienam lanžerim daļa punktveida metinājumu atlekuši vaļā, grīdā pāris plaisas, pret labo lanžeri un pret vienu aizmugurējā pusrāmja stiprinājumu - vēl šādi tādi sīkumi. Palaid savu šķērsotāju kādā dubļu trasē ar kādiem tramplīniem, pārbaudi cik tas ir izturīgs, pēc tam varēsi spriest, vai šķērsotājs ir kaut cik līdzīgs džipam vai nē :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti