2013.gadā pieauguši ar autotransportu pārvadāto kravu apjomi

 

Foto: www.freefoto.com

Nozare.lv | 6.janvāris 2014 16:10

Pagājušajā gadā kravu pārvadājumu ar autotransportu apjoma pieaugums būs līdz 10%, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš.

Provizoriskie dati liecinot, ka pieaugums varētu būt no 5% līdz 10%. Kopumā pērno gadu varot vērtēt kā stabilizācijas gadu, kad nedaudz pieauguši pārvadāto kravu apjomi.

Autopārvadātāju finanšu situācija pērn gan esot pasliktinājusies. Pieaudzis ir tirgū iesaistīto mašīnu skaits, taču kravu apjomi nav tik strauji pieauguši, līdz ar to ir asa konkurence un pārvadājumu frakts ir zema. Mašīnu skaits starptautiskajos pārvadājumos pērn esot pieaudzis par aptuveni 1000 mašīnām līdz 13 500 mašīnām.

"Parasti gada beigās pieaug pieprasījums un pārvadājumu cena, taču pērn tā nav noticis. Izdevumi palielinās, frakts cena paliek nemainīga un pat samazinās - ir grūtības," uzsver Trēziņš.

Kā ziņots, ar autotransportu 2013.gada deviņos mēnešos pārvadāja 45,4 miljonus tonnu kravu, kas ir par 6,1 miljonu tonnu (15,5%) vairāk nekā iepriekšējā gada deviņos mēnešos. Pārvadāto kravu apjoma pieaugumu lielā mērā noteica tādu kravu kā grants, akmens šķembas un smilts un lauksaimniecības un mežsaimniecības produktu pārvadājumu palielināšanās attiecīgi par 16,7% un 11,4%, kā arī koku un koksnes izstrādājumu pārvadājumu palielināšanās par 17,6%.

Lielāko daļu (83%) no kopējā pārvadāto kravu apjoma autotransportā transportēja iekšzemē, kur pārvadājumi pieauga par 5,6 milj. t (17,4%). Arī starptautiskie kravu pārvadājumi palielinājās par 0,5 miljoniem tonnu (7%).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti