"Volvo" pašbraucošie kravinieki iesaistās darbā pazemes karjerā (+ video) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Trucks | 21.septembris 2016 12:06

Volvo Trucks sper kārtējo nozīmīgo soli autonomo transportlīdzekļu attīstīšanā. Nākamā pusotra gada laikā Boliden raktuvēs Kristīnbergā, Zviedrijā, veicot regulāras darbības pārbaudes, tiks testētas pašbraucošās Volvo FMX kravas automašīnas.

Mērķis ir pārbaudīt, kā šī tehnoloģija var sekmēt drošus un produktīvus pārvadājumus sarežģītos, ģeogrāfiski ierobežotos apstākļos. Cik veiksmīgi šīs automašīnas darbojas sarežģītos apstākļos, ir iespējams redzēt jaunajā filmā, kas pieejama Volvo Trucks Youtube kanālā.

 „Pateicoties sadarbībai ar Boliden, autonomo transportlīdzekļu attīstība ieiet aizraujošā fāzē. Šī ir pirmā reize, kad pašbraucošas kravas automašīnas tiek pārbaudītas, regulāri strādājot pazemē, bet rezultāti sniegs vērtīgu ieguldījumu mūsu misijā pārvērst tehniskos sasniegumus praktiskās klientu priekšrocībās,” skaidro Klaess Nilsons (Claes Nilsson), Volvo Trucks prezidents.

 Kad Volvo Trucks iepriekš šajā gadā prezentēja autonomās Volvo FMX automašīnas, tas piesaistīja ievērojamu nozares uzņēmumu interesi. Pētniecības un attīstības projekts, kā daļa ir šī automašīna, atklāj, ka pašbraucošas kravas automašīnas var dot ievērojamu ieguldījumu pārvadājumu efektivitātes un produktivitātes uzlabošanā. Jo īpaši raktuvēs, ostās un citās ģeogrāfiski ierobežotās un labi kontrolētās vidēs, kur braucienu maršruti bieži atkārtojas.

 Pārbaudes 1000 metru pazemē

Tagad ir pienācis laiks pārbaudīt, kā šī tehnoloģija darbojas reālās dzīves situācijās. Pārbaudes vieta atrodas Boliden raktuvēs Kristīnbergā, Zviedrijas ziemeļu daļā. Turpat šajā rudenī sāks darboties pati pirmā pašbraucošā Volvo FMX kravas automašīna. Nākamā gada laikā darbība tiks paplašināta, pakāpeniski iekļaujot vēl trīs šādus transportlīdzekļus.

 Uz standarta komponentēm balstīta sistēma

Raktuvēs izmantotie transportlīdzekļi ir sērijā veidotas Volvo FMX kravas automašīnas ar jaunu funkcionalitāti. Cita starpā tie ietver sistēmu, kurā iebūvēti radaru/lāzeru bāzes sensori. Šo sistēmu sākotnēji izmanto, lai uzraudzītu raktuvju ģeometriju un ģenerētu kravas automašīnas maršruta karti. Iegūto informāciju pēc tam izmanto, lai regulētu automašīnas stūres mehānismu, pārnesumu maiņu un ātrumu. Katrā jaunā braucienā sensori tiek izmantoti, lai nepārtraukti skenētu automašīnas apkārtni un optimizētu gan darbību, gan maršrutu.

 Optimizēta loģistika produktivitātes uzlabošanai

Autonomajās kravas automašīnās izmantotā tehnoloģija ļauj optimizēt loģistiku raktuvēs pilnīgi citādā veidā nekā tas notiek pašlaik. Kravas automašīnas var darboties nepārtraukti un, pateicoties precīzai maršruta plānošanai un stabilam ātrumam, nerodas sastrēgumi un ir iespējams saīsināt iekraušanas un izkraušanas laiku. Spridzināšanas operāciju laikā vadītājiem parasti ir jāgaida, līdz raktuvju eja ir izvēdināta, lai tikai pēc tam varētu iekraut rūdu, taču ar pašbraucošajām kravas automašīnām šādu ierobežojumu nav. Tas viss nozīmē, ka katru automašīnu var izmantot daudz efektīvāk un veikt vairāk pārvadājumu vienā maiņā. Transportlīdzekļi kļūst par raktuvju kopējās ražošanas sistēmas neatņemamu daļu. Ieguvumi ir ne tikai vienmērīgāka transporta plūsma un stabilāks ātrums, bet arī mazāks degvielas patēriņš un nolietojums.

 Drošība ir galvenā prioritāte

Autonomai kravas automašīnai jābūt vismaz tikpat drošai un uzticamai kā manuāli vadāmai automašīnai. Ja automašīnas tuvumā parādās šķērslis, automašīna automātiski apstājas un tiek brīdināts transporta vadības centrs. No sešiem sensoriem, kas iekļauti sistēmā, vienmēr ir divi, kas pārrauga vienu un to pašu automašīnas apkārtnes daļu. Ja automašīnai notiek kāda kļūme, to var attāli vadīt no transporta vadības centra.

 Autonomās kravas automašīnas nav tikai pašbraucošās

Pašbraucošo transportlīdzekļu pārbaudes ir viens no vairākiem pētniecības un attīstības projektiem, kuros Volvo pēta iespējas padarīt kravas automašīnas vēl autonomākas. Vairākas sistēmas, kas atrodamas mūsdienu Volvo kravas automašīnās, piemēram, adaptīvā kruīza kontrole (ACC), darbojas tā paša mērķa vārdā. Pateicoties mūsdienu tehnoloģiskās attīstības tempam, tirgū būs arvien vairāk risinājumu, kas piedāvās arvien augstāku vadītāja atbalsta līmeni. Pašbraucošās kravas automašīnas var pamazām kļūt par svarīgu papildinājumu, piemēram, kalnrūpniecības operācijās, taču pārvadājumos pa koplietošanas ceļiem vadītājam joprojām būs galvenā loma.

 Jaunajā filmā parādītas iespējas, kādas piedāvā autonomās kravas automašīnas

Volvo Trucks YouTube kanālā pieejama jauna filma, kas uzņemta Kristīnbergas raktuvēs un parāda, kā autonomās kravas automašīnas darbojas tām paredzētajā vidē. Vietne ietver arī papildu materiālu, kurā tiek intervēti Volvo autonomo transportlīdzekļu speciālisti.
 

 
Visi komentāri
 
Tedis 23.septembris 2016 10:49
0 0 Atbildēt

Kravas metro :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti