Noskaidroti drošākie Latvijas uzņēmumu autoparki 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Balta | 6.aprīlis 2017 6:05

Lai noskaidrotu un godinātu tos uzņēmumus Latvijā, kuri prot visprasmīgāk pārvaldīt savus autoparkus, rūpējoties gan par darbinieku prasmēm un zināšanām, gan kopējo satiksmes drošību, jau piekto gadu tiek organizēts konkurss – gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks”.

Šodien, 5. aprīlī, Rīgas Motormuzejā tika godināti konkursa 2016. gada laureāti – zelta, sudraba un bronzas kategoriju ieguvēji. Par 2016. gada drošākajiem autoparkiem attiecīgajā kategorijā tika atzīti un GRAND PRIX saņēma sekojoši uzņēmumi: pašvaldības SIA “Ventspils reiss”, SIA “Cemex”, SIA “Kurbads un Ko” un SIA “AbbVie”.

„Gada balva „Drošākais uzņēmuma autoparks” ir stāsts par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka viņiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas sevī ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparka raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu,” par konkursu stāsta Kristaps Liecinieks, BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs un konkursa žūrijas pārstāvis.

Konkursa dalībnieki tika vērtēti četrās kategorijās – pasažieru pārvadātāji, vietējie kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki, starptautiskie kravu pārvadātāji un zemāka riska autoparki. Konkursa žūrija vienprātīgi atzīst – šogad konkurence uzņēmumu vidū bijusi liela, un dalībnieki ar savu ikdienas autoparku pārvaldības politiku pierādījuši, ka kopēja satiksmes drošība ir kļuvusi par vienu no prioritātēm.

Jeļena Gavrilova, “SEB līzings” vadītāja: “Satiksmes drošība ir atkarīga ne tikai no vadītāju uzvedības un noteikumu ievērošanas. Svarīgu lomu spēlē gan autoceļu kvalitāte, gan pa tiem braucošo transportlīdzekļu tehniskais stāvoklis. Vidējais auto vecums Latvijā joprojām ir ļoti liels – ap 14 gadiem. Tomēr pēdējā laikā redzam situācijas uzlabošanos – lielākoties uz uzņēmumu autoparku rēķina. Ar mērķi atbalstīt uzņēmējus, kuri rīkojas atbilstoši ilgtspējas prasībām un rūpējas ne tikai par savu darbinieku, bet arī par kopējo satiksmes drošību, mēs jau otro gadu piedalāmies konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” organizēšanā. Esam gandarīti, ka ar katru gadu pieaug konkursa dalībnieku skaits, – uzņēmējiem tā ir unikāla iespēja saņemt ekspertu atzinumu par sava autoparka stāvokli un ieteikumus tā drošības uzlabošanai.”

BALTA gada balvas “Drošākais uzņēmuma autoparks 2016” GRAND PRIX, zelta, sudraba un bronzas kategoriju ieguvēji

BRONZAS KATEGORIJA SUDRABA KATEGORIJA ZELTA KATEGORIJA
Pasažieru pārvadātāji SIA “Jelgavas autobusu parks” SIA “VTU Valmiera” Pašvaldības SIA “Ventspils reiss”
AS “Nordeka”
AS “Talsu autotransports”

GRAND PRIX kategorijā Pasažieru pārvadātāji
Pašvaldības SIA “Ventspils reiss”

 

 
Visi komentāri
 
Pēteris 6.aprīlis 2017 8:52
4 3 Atbildēt

Un Nordekai atkal nekā! Vel zemāk kā iepriekšējos gados. Visa problēma vienā cilvēkā. Varbūt tomēr jāsāk vadīt transporta līdzekļi pēc CSN un ievērojot maksimālu drošību.

Vernons 6.aprīlis 2017 12:07
0 4 Atbildēt
Pēteris 6.aprīlis 2017 13:17
3 4 Atbildēt

Nu tieši tā, viens mazs sīkumiņš un būtu galvenā balva, tik talsenieki vel jāapsteidz.

Kanibaals 7.aprīlis 2017 9:06
3 2 Atbildēt

Malači, par drošākajiem atzinuši visnedrošākos, izsmiekls ne konkurss. Jāmaina izvērtēšanas kritēriji, lai citreiz šādi sevi neapkaunotu. Pat pašvaldības, kad izsniedz apbalvojumus gada labākajiem uzņēmumiem savā regionā tomēr izdara mājasdarbu un painteresējas vai uzņēmums gadījumā nav arī lielākais nodokļu parādnieks, lai nesanāk nesmukums. Izskatās, gan ka vienam uzņēmumam šī ir pēdējā balva un citus gadus nebūs.

Kaut vai šis video ar Nordeka:youtu.be/9zLxq8XvKe8?t=30

Kā var iedot balvu drošākais autoparks uzņēmumam, kura autobusam nestrādā tempomāts(nespēj ieturēt distanci apdraudot sevi, pasažierus un citus satiksmes dalībniekus), kā arī brauc ar tik švakām bremzēm, ka nespēj apstāties pat 150m braucot uz paša apgalvotajiem 70km/h? Pie tam autobusu vada šoferis, kurš nespēj un negrib domāt pāris soļus uz priekšu, un redzot, ka tuvojas krustojums ir "šitik pārsteigts"*, ka priekšā esošais "negaidīti bremzē" un rāda pagriezienu. Apdrošināšanas biznesā tomēr būtu jāparedz riski.

*Autobusa šofera pārsteigtā sejas izteiksme - www.patiesi.lv/wp-content/up...007/03/171.jpg

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti