Jaunais Ford Tourneo Custom piedāvā plašāko salonu darbam un brīvajam laikam (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 5.jūlijs 2017 15:00

Ford prezentē jauno pasažieru transportlīdzekli Tourneo Custom ar izteiksmīgu virsbūves dizainu un pilnīgi jaunu premium klases salonu

Šodien Ford sniedza pirmo informāciju par daudzpusīgo jauno Tourneo Custom pasažieru transportlīdzekli, kas jaunajā premium klases salonā piedāvā ekskluzīvu braukšanu līdz pat deviņiem cilvēkiem. Jaunais Tourneo Custom paredzēts augsta ranga pasažieru pārvadāšanai, personīgai lietošanai vai aktīva dzīvesveida piekritējiem. To pasūtīt varēs jau šā gada otrajā pusē, piegāžu veikšana tiks uzsākta 2018. gada sākumā.

Jaunais Tourneo Custom izceļas ar jaunu, izteiksmīgu priekšējās daļas dizainu ar hromētu piecu stieņu resti. Tas klientiem piedāvā greznu kabīni ar segmentā unikālu aizmugurējo sēdekļu sistēmu - sešus atsevišķus sēdekļus, ko iespējams izkārtot vienu otram pretī, otrās rindas sēdekļus pagriežot virzienā uz aizmuguri.

Lielākais Tourneo pasažieru transportlīdzeklis ir plaši pārbūvēts, lai sniegtu izcilu izsmalcinātības un elegances līmeni, tai skaitā augstas kvalitātes apdares materiālus, uzlabotu komfortu un zemu trokšņa līmeni, kā arī jaunākās Ford pasažieru transportlīdzekļu tehnoloģijas, piemēram, viedo ātruma ierobežotāju un SYNC 3 sistēmu.

„Jaunajā Tourneo Custom ikviens pasažieris var baudīt izcilu komfortu,” teica Pīts Rejess (Pete Reyes), Ford of Europe Modeļu līniju nodaļas vadītājs. „Šis daudzpusīgais pasažieru transportlīdzeklis tika pārveidots no augšas līdz apakšai, piešķirot tam modernu interjeru, kurā apvienots luksus automobiļu komforts un kvalitāte ar izcilu plašumu un praktiskumu.”

2016. gadā modelī Tourneo Custom ieviestos iespaidīgos jauninājumus papildina arvien jaunas inovācijas, tai skaitā revolucionārais Ford EcoBlue 2,0 l dīzeļdegvielas dzinējs, jauna sešpakāpju SelectShift automātiskā transmisija un pneimatiskā aizmugurējā piekare.
Tourneo Custom pirmo reizi klajā tika laists 2013. gadā, kļūstot par Ford Tourneo pasažieru transportlīdzekļu saimes flagmani. Tajā ietilpst arī piecvietīgais Tourneo Courier un Tourneo Connect, kas pieejams piecvietīgā un septiņvietīgā versijā.

Izsmalcināts dizains gan iekšā, gan ārpusē
Jaunajam Tourneo Custom ir jauns, izteiksmīgs priekšējās daļas dizains, kam ir vienādi gēni ar Ford jaunākajiem pasažieru pārvadāšanas automobiļiem – tam ir augstu novietota trapeces formas reste un dinamiski, slaidi priekšējie lukturi, kas gaumīgi ievirzās automobiļa vīrišķīgajās plecu līnijās.

Pieejams arī plašs modernu priekšējo lukturu klāsts, un visi automobiļi tiek aprīkoti ar izsmalcinātajām, jaunajām LED dienas braukšanas gaismām, savukārt augstāku sēriju modeļi piedāvā jaudīgus HID ksenona priekšējos lukturus.

Smalkā apdare turpinās arī automobiļa salonā, kur jaunais priekšējais panelis ir veidots atbilstoši Ford jaunajai salona dizaina filozofijai – tā pirmo reizi tika ieviesta jaunajā Fiesta un piedāvā pievilcīgu, uz lietotāju orientētu izkārtojumu, kura izveidi ietekmējis veids, kā patērētāji izmanto viedtālruņus un planšetdatorus.

Jaunais priekšējais panelis ir būvēts ar izteiktiem horizontāliem elementiem, kas izceļ kabīnes platumu. Tam ir īpaši kvalitatīvs izskats, ko vairo mīkstas virsmas un pievilcīgas hromētas un spīdīgi melnas detaļas.

Jaunie ekrāni un vadības paneļi uzlabo ergonomiku un atvieglo to lietošanu, savukārt augstākas sērijas modeļos pieejams arī peldošais 8 collu krāsu skārienekrāns, kam iedvesma gūta no planšetdatoriem un ko var lietot ar tuvināšanas/tālināšanas un vilkšanas žestiem.

Liela uzmanība ir pievērsta praktiskumam ikdienā, ievērojami uzlabojot mantu uzglabāšanas iespējas. Salonā griestu panelī ir uzstādīti divi nodalījumi ar vākiem, bet viduskonsolē ierīkota plaša mantu kaste ar diviem glāžu turētājiem un atjautīgu uzrullējamu vāku.

Segmentā unikāla aizmugurējo sēdekļu sistēma maksimālai daudzpusībai un komfortam
Lai klientiem nodrošinātu maksimālu elastību, konfigurējot un lietojot aizmugurējo kabīni, jaunais Tourneo Custom ir vienīgais automobilis segmentā, kas aizmugurējās kabīnes divās sēdekļu rindās piedāvā sešus atsevišķus sēdekļus, ko iespējams izkārtot vienu otram pretī, lai radītu izcilas piekļuves iespējas un uzlabotu saskarsmi starp pasažieriem. Sēdekļus var izkārtot arī divās uz priekšu vērstās rindās ar trim sēdekļiem katrā.

Augstāku sēriju modeļu standarta komplektācijā sešus atsevišķos sēdekļus iespējams salocīt, nolocīt uz priekšu un noglabāt vairākās vietās vai arī izņemt pavisam, ļaujot radīt plašu telpu bagāžai vai izpildīt īpašas darba vai dzīvesveida prasības.

Braukšanas komfortu vēl vairāk uzlabo sēdekļi ar pārveidota putuplasta un formas polsteriem optimālam atbalstam, kā arī izsmalcinātība, ko nodrošina ievērojami uzlabotā skaņas izolācija aizmugurējā kabīnē. Aizmugurējo sēdekļu pasažieri novērtēs arī efektīvāko gaisa kondicionēšanas sistēmu, kas piedāvā ātrāku atdzesēšanu un sasildīšanu, sešas USB pieslēgvietas un audiosistēmu ar 10 skaļruņiem, kas nodrošina bagātīgu, līdzsvarotu skaņu jebkādā aizmugurējo sēdekļu konfigurācijā.

Visā automobiļa salonā pilnībā ir pārveidota apdare – no griestu tapsējuma un sēdekļiem līdz pat sānu paneļiem un paklājiem, koncentrējoties uz izcilu izstrādi un izskatu. Kvalitatīvāki materiāli, piemēram, biezs audums un smalka āda, kā arī gaišas un tumšas salona apdares pieejamība modernās, mūsdienīgās krāsās vairo kvalitātes un uzmanības pret detaļām sajūtu salonā.

Progresīvas tehnoloģijas un autovadītāja palīgsistēmas
Ford SYNC 3 komunikācijas un izklaides sistēma ļauj Tourneo Custom autovadītājam kontrolēt audio un navigācijas sistēmas, kā arī pievienotus viedtālruņus ar vienkāršām, ikdienišķām balss komandām. Vien nospiežot pogu un pasakot „Es vēlos kafiju”, „Jāuzpilda degviela” vai „Jānovieto auto stāvvietā”, autovadītājs var atrast tuvākās kafejnīcas, degvielas uzpildes stacijas vai autostāvvietas, kā arī dzelzceļa stacijas, lidostas vai viesnīcas. Sistēma ir savietojama ar Apple CarPlay un Android Auto™.

Jaunais Tourneo Custom ir aprīkots arī ar vairākām progresīvām autovadītāja palīgsistēmām, turklāt tas ir pirmais automobilis segmentā, kas piedāvā viedo ātruma ierobežotāju. Tas ļauj automātiski uzstādīt maksimālo braukšanas ātrumu un, izmantojot ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kas uztver ceļa zīmes, palīdz ievērot atļautā braukšanas ātruma ierobežojumus.

Tāpat jaunais modelis piedāvā aklās zonas informācijas sistēmu ar tuvojošās satiksmes brīdinājuma sistēmu, kas, braucot atpakaļgaitā ārā no stāvvietām, brīdina autovadītāju par transportlīdzekļiem, kas drīz varētu šķērsot tā ceļu.

Šīs jaunās sistēmas tikai papildina jau tā plašo modelim Tourneo Custom pieejamo tehnoloģiju klāstu, piemēram, avārijas bremzēšanas palīgsistēmu ar pasažieru uztveršanas sistēmu, kursa maiņas brīdinājuma sistēmu, šķērsvēja neitralizācijas sistēmu un adaptīvo kruīza kontroli.

Klasē vadošie Ford EcoBlue dzinēji ar automātisko transmisiju
Jaunais Tourneo Custom ir pieejams ar modernajiem Ford EcoBlue dīzeļdegvielas dzinējiem 105 ZS, 130 ZS un 170 ZS jaudas versijās, kas ļauj ievērojami samazināt ekspluatācijas izmaksas un uzlabot veiktspēju – degvielas efektivitāte ir palielināta par 13 procentiem, CO2 izmešu daudzums ir no 162 g/km;* tāpat par 20 procentiem ir uzlabots griezes moments pie zema dzinēja apgriezienu skaita.

Jaunākajā aprīkojumā pieejama arī vienmērīgā un atsaucīgā sešpakāpju SelectShift automātiskā transmisija, segmentā unikāla aizmugurējā pneimatiskā piekare, kas nodrošina līganu, kontrolētu un vienmērīgu gaitu jebkādos noslodzes apstākļos, kā arī 17 collu vieglmetāla diski labākai vadāmībai un bremzēšanai.

Augstāka līmeņa Titanium X un Sport sērijas izcilajam Tourneo
Lai izpildītu biznesa un privāto klientu prasības, kas meklē labāko aprīkojumu, jaunais Tourneo Custom būs pieejams ar augstāka līmeņa Titanium X komplektu, kurā ietilpst ādas apdare, SYNC 3 ar satelītnavigācijas sistēmu un atpakaļskata kameru, kā arī HID ksenona priekšējie lukturi.

Tiem, kas meklē dinamiskāku virsbūves izskatu un modernāku, sportiskāku salonu, pieejama arī jaunā Sport sērija. Tā piedāvā 170 ZS dzinēju, pilnu virsbūves aprīkojuma komplektu ar divām svītrām uz dzinēja pārsega un unikālus 17 collu vieglmetāla diskus, kā arī daļēju ādas salona apdari.

Tourneo Custom joprojām pieejami astoņi vai deviņi sēdekļi un īsa vai gara riteņu garenbāze. Garākais modelis piedāvā papildu bagāžas nodalījumu aiz trešās sēdekļu rindas.

 

 
Visi komentāri
 
DALJNOBOJS 5.jūlijs 2017 20:01
2 0 Atbildēt

izskātās super tikai, jautājums sarūsēs pēc 2-3 gadi tāpat kā Tranziti

Conqueror 5.jūlijs 2017 20:06
0 1 Atbildēt

Būs pašam jāpārliek uz 5 litru V8

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti