Volvo Trucks vēlas redzēt mazāk kravas automašīnu pilsētu sastrēgumstundu satiksmē

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Trucks | 24.janvāris 2018 12:00

2019. gadā Volvo Trucks Eiropā sāks tirgot elektriskās kravas automašīnas, pirmās vienības jau šogad sāks izmantot kopā ar izraudzītiem klientiem atsaucēm.

Elektriskās kravas automašīnas būtiski samazina trokšņu un izplūdes gāzu emisijas un piedāvā jaunus veidus, kā pārvaldīt loģistikas pakalpojumus. Nakts laikā var izpildīt vairāk pārvadāšanas uzdevumu un mazāk kravas automašīnu jāsacenšas par vietu uz ceļa sastrēgumstundās.

„Elektromobilitāte saskan ar Volvo Trucks ilgtermiņa apņemšanos attīstīt ilgtspējīgu pilsētvidi un neradīt emisijas,” saka Klāss Nilsons, Volvo Trucks prezidents.

„Izmantojot elektriskas un klusākas kravas automašīnas preču pārvadājumiem pilsētu teritorijās, mēs reizē sasniedzam vairākus mērķus. Bez izplūdes gāzēm un neradot troksni, būs iespējams darboties sensitīvajos pilsētu centros. Pārvadājumus var arī izpildīt mazāk aizņemtos laikos, piemēram, vēlu vakarā un naktī. Tas samazinās ceļu noslodzi dienas sastrēgumstundu satiksmes laikā, ļaujot daudz efektīvāk nekā šobrīd izmantot gan ceļu tīklu, gan transportlīdzekļus,” stāsta Klāss Nilsons.

„Off Peak City Distribution” – projekts, ko nesen īstenoja Stokholma (Zviedrijā) un KTH Karaliskais tehnoloģiju institūts („Royal Institute of Technology”), pētot, kā Stokholmas centrā tiek ietekmēti preču pārvadājumi, ja tos veic naktī. Tā kā kravas automašīnām nebija jāveic pārvadāšanas uzdevumi sastrēgumstundu satiksmē, to izpildes laiks bija trešā daļā no standarta laika.

Lai uzlabotu dzīves kvalitāti pilsētvidēs, nepieciešams pieņemt ilgtspējīgākus pārvadājumu risinājumus. Ja ir labi attīstīti loģistikas pakalpojumi un vakaros un naktīs tiek efektīvāk izmantoti ceļi, vairākus neliela izmēra transportlīdzekļus ir iespējams aizstāt ar mazāku skaitu lielākiem transportlīdzekļiem, tādējādi veicinot zemākas emisijas un brīvāku satiksmi. Pārvadājumu kravas automašīnai ir vairāk nekā desmit reižu lielāka kravnesība kā standarta autofurgonam. Ja liela daļa no pārvadāšanas uzdevumiem var tikt izpildīti laikos, kad uz ceļiem ir mazāk cilvēku, tas ievērojami samazinās negadījumu risku.

„Mūsu tehnoloģija un zinātība par elektromobilitāti ir balstīta uz pārbaudītiem komerciāliem risinājumiem, kas jau tiek izmantoti Volvo elektriskajos autobusos, un risinājumiem, kas tika iepazīstināti Volvo hibrīda kravas automašīnās jau 2010. gadā. Transportlīdzekļi ir tikai viena daļa no tā, kas nepieciešams, lai liela mēroga elektrifikācija būtu sekmīga. Ilgtermiņa ilgtspējīgu pārvadājumu sekmēšana ir sarežģīta problēma, kurai nepieciešami holistiski un plaša mēroga pasākumi. Mēs cieši sadarbojamies ar klientiem, pilsētām un uzlādes infrastruktūras piegādātājiem, un citām svarīgām ieinteresētajām pusēm, lai izveidotu nepieciešamo struktūru elektriskajām kravas automašīnām,” stāsta Jūnass Odermalms, Volvo Trucks Produktu stratēģijas vidējas kravnesības transportlīdzekļiem nodaļas vadītājs.

„Mums jātic, ka pirmais solis ir pilnīga elektrifikācija pārvadājumiem pilsētās. Bet mēs arī strādājam pie citu pārvadājumu pielietojumu elektrifikācijas. Šis ir tikai sākums,” noslēgumā saka Klāss Nilsons.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti