Svarīgākais ir nodrošināt infrastruktūru un pacelt algas: Intervija ar Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku 15

 
LTV Ziņu dienests | 5.decembris 2022 10:29

Kamēr top jaunā Ministru kabineta aprises, arī valdības deklarācijas tekstā iespējami papildinājumi un labojumi. Šodien tapušo deklarācijas variantu apspriedīs ar sociālajiem partneriem.

Valdības plāniem uzmanību pievērsuši arī iekšlietu dienestu vadītāji, norādot, ka svarīgākais ir sakārtot infrastruktūru un nodrošināt konkurētspējīgu atalgojumu. Uz interviju esam aicinājuši Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku.

 
Visi komentāri
 
Zivtiņš 5.decembris 2022 10:48
3 1 Atbildēt

Muļības, vajag vairāk fotoradarus! Radari neprasa algas un neprasa samaksu par virsstundām!

Policists ir izmirstoša profesija, tehniski risinājumi ir nākotne!

WALA 5.decembris 2022 10:53
1 0 Atbildēt

protamz, un vajag laicīgi visus iedzīvotājus aprīkot ar elektroniskās izsekošanas iekārtām, lai tos kur labprātīgi nepiesakas labošanas iestādē pēc pārkāpuma izdarīšans, var šokēt ar spēcīgu strāvas triecienu atbilstoši nodarītā pārkāpuma smagumam ...

Un tad pamazām vaŗes sākt regulēt, tos kas bez bērniem, tos kas par daudz mīļākās izmanto utt. utjpr. viena vienīga "laimes zeme" tik bez "laimes lāča".

Ruks 5.decembris 2022 10:59
1 0 Atbildēt

Tas Ruks ir vatenis. Nāve okupantiem!

Kulba 5.decembris 2022 11:34
4 0 Atbildēt

Tur algas vajag pacelt 2x vismaz un policistiem normālas telpas iecirkņos. Dažreiz liekās, ka policijas darbiniekiem ir kāds īpašs sods jāizcieš par to, ka viņi strādā par mazu algu. Aizgājušos neatgriezīsi, bet jaunie vismaz neaizmuks pēc 2 gadiem.

MMX 5.decembris 2022 12:49
0 0 Atbildēt

Pacelt algas X2 bet visas haltūras kā sugu izskaust, gribi haltūrēt - tur ir durvis. Sistēmai jābūt tādai, ka ja cilvēks strādā policijā, tad viņš strādā tikai tur, pēc maiņām normāli atpūšās, utt., nevis kā tagad pēc maiņas iet vēl 3 darbos paraut lai uz nākamo maiņu atvilktos kā mironis.

XMM 5.decembris 2022 13:28
0 0 Atbildēt

Diezin vai tas jebkad strādās - ja runa par mazpilsētu, tad tā slodze nav tik liela ka stāsta un normālam vīrietim spēka gados tās 2 dienas (ok, vienu pēc maiņas atpūšas) vnk nav ko darīt, tādēļ arī ir tie papildu darbi un haltūras. Tas gan balstoties uz pieredzi par mazpilsētu policiju un ugunsdzēsējiem, nezinu par lielajām pilsētām, tur varbūt citādi

MMX 5.decembris 2022 13:53
0 0 Atbildēt

Es savām acīm esmu redzējis kā tie rāvēji spēka gados jau 30 gadu vecumā staigā ar sirmiem matiem un 50 gados jau ir līdz galam sapisuši fizisko vai garīgo veselību. Ok, lauku rajonos gan jau tas policists var strādāt savā saimniecībā, iet medībās, to tāpat neviens neizsekos, bet viss pārējais ir principiāli jāiskauž. Policijā jau to lielāko slodzi sastāda tieši psiholoģiskā slodze un ja cilvēks domā, ka viņš otrā darbā atslēgsies vai pa vienu dienu izgulēsies, tad man ir dzīvi piemēri, ka ilgtermiņā tas tā nestrādā. Jebkurš policists darbu galvā ņem uz mājām, līdz ar to tās divas brīvās dienas ir vajadzīgas lai nākamajā maiņā viņš ierodas psiholoģiski savākts un nebūtu Bez tabu sižēti, ka policists redz darbā neadekvāts, negrib klausīties, negrib iesniegumu pieņemt vai pēc maiņas jau pālī.

Ugunsdzēsēji jau ir atsevišķs stāsts, tur gan var būt variācijas, it sevišķi lauku rajonos, kur vispār mēnesī ir labi ja 1-3 izsaukumi.

XMM 5.decembris 2022 13:58
1 0 Atbildēt

tad varbūt sākt ar deputātiem - atstāt tikai algas un likvidēt piemaksas, degvielas un dzīvokļu kompensācijas, naudas kancelejas preču iegādei utt?

MMX 5.decembris 2022 14:57
0 0 Atbildēt

Nu kaut kur jau tā alga policistu darba samaksas paaugstināšanai būs jāatrod un tas ir labs virziens kur sākt. Ja cilvēks pie 2000+EUR uz rokas nav spējīgs tikt skaidrībā ar degvielas un dzīvokļa izmaksām, tad uz kāda pamata šim cilvēkam tiek ļauts pieņemt kaut kādus lēmumus kas skar pārējo valsti?

ZZZZ 5.decembris 2022 12:15
0 0 Atbildēt

8.38min noģība vadītāja...

GTD2 5.decembris 2022 13:37
3 0 Atbildēt

Mums tas Ruks tik apburošs ,ka pat dāmmas viņa priekšā ģīpst

Patiesība 5.decembris 2022 14:21
0 0 Atbildēt

Pusi mentus kā minimums var mierīgi atbrivot un nekas nemainīsies. Nevis algas celt.

Darba auto 5.decembris 2022 14:59
0 3 Atbildēt

Ko var ņuņņāt, visiem izdalīti jauni, glauni darba auto. Cik ilgi parastam Latvijas iedzīvotājam jākrāj, lai nopirktu 320Zs VW Tiguan R-line?

A šie brauc kā biezie ar netrafarētajiem auto un kautko čīkst! Ja man dotu iespēju raļļot katru dienu ar tādu auto, es pat algu neprasītu, es pats sev algu uztaisītu! Paņem kādu pateicību, tad ar darba auto var pašancēt iekš Wolt un Bolt, aizvest kādu picu un viss čiki bumbās! Vajag strādāt, nevis raudāt!

Zapte 6.decembris 2022 9:06
0 0 Atbildēt

Vai tad poliči Covid laikā nesapirka pilnas noliktavas ar kamerām, lai poličiem nav pa ielām jāvazājas!? Kur problēma atlaist 2/3 un atstāt labāko 1/3, kam pielikt pie algas un lai sēž pie ekrāniem un ķer blēžus attālināti?

MMX 6.decembris 2022 13:21
0 0 Atbildēt

Problēma ir tajā, ka jau šobrīd ir kadru trūkums un kameras ir tikai naudas iekasēšanas rīks, tās nerisina drošības jautājumus kā tādus. Atlaižot 2/3 no esošajiem darbiniekiem policija kā tāda nespēs funkcionēt, tad jau labāk klapēt to bodi ciet, sadalīt pilsoņim pistoles lai tad risina paši savas problēmas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti