Tesla autopilots nepamana policijas auto 4

 
iAuto | 31.augusts 2021 5:40

Floridā (ASV) Tesla Model 3, kas pārvietojās ar aktivizētu autonomās braukšanas sistēmu, uztriecās policijas patruļauto. Laimīgā kārtā cietušo avārijā nav.

Izdevums Jalopnik.com raksta, ka negadījums noticis aptuveni piecos no rīta. Policijas automašīna nobraukusi ceļa malā, lai palīdzētu Mercedes-Benz GLK 350 vadītājam, kura spēkratam bija radušās tehniskas problēmas. Tajā brīdī policijas automašīnā ietriecās Tesla, bet pēc tam tika taranēts arī vācu krosovers.

Tūlīt pēc negadījuma Tesla vadītāja paskaidrojusi, ka automobilis pārvietojies ar aktivizētu autonomās braukšanas sistēmu. Policija pārbaudīs šo faktu, tādēļ par izmeklēšanas rezultātiem vēl pāragri spriest.

Attēlos no notikuma vietas, kas publicēti aizokeāna medijos, var redzēt, ka elektromobilim nodarīti nopietni bojājumi korpusa labajā pusē, bet policijas auto deformēta labā puse.

Šis nav pirmais incidents, kas saistīts ar Tesla elektromobiļiem un policijas automašīnām. Izdevums Bloomberg runā par 11 līdzīgiem negadījumiem, kurus izmeklē ASV satiksmes drošības aģentūra NHTSA, savukārt eksperti sliecas domāt, ka Tesla Autopilot sistēmai ir problēmas ar spectransportu zilo signālgaismu vai zibspuldžu atpazīšanu, it īpaši tumsā. Sava loma varētu būt arī ceļazīmēm ar digitālām virzienu bultiņām un apgaismotiem satiksmes konusiem.

 
Visi komentāri
 
Tālavietis 31.augusts 2021 7:53
0 0 Atbildēt

Ja pašam (-ai) tā galvas blīve starp stūri un sēdekli nestrādā, tad neglābs nekāds autopilots...

Vernons 31.augusts 2021 9:14
1 2 Atbildēt

Pēc bojājumiem spriežot policijas auto pārbraucis kreisā pusē! Kur bildes?

Kanibaals 2.septembris 2021 23:17
0 0 Atbildēt

Bildes te, bet iAuto jau neprot sameklēt pirmavotu - www.cnbc.com/2021/08/28/te...autopilot.html

viencexperc 1.septembris 2021 23:10
2 0 Atbildēt

"Policija pārbaudīs šo faktu, tādēļ par izmeklēšanas rezultātiem vēl pāragri spriest" - bet muļķa žurnaļugi to jau ir izdarījuši. Visur raksta, ka autopilots izraisīja sadursmi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti