Stāvoklis Ukrainas frontē 3

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 17.aprīlis 2022 11:01

Doneckas un Tavrijskes virzienā Krievijas karaspēks turpinājis uzlidojumus Mariupolei, kā arī uzbrucis ostas teritorijai, svētdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Krievijas karaspēka vienībās, kas atrodas uz tiešās kontakta līnijas, pieaug karavīru neapmierinātība, morālais un psiholoģiskais stāvoklis saglabājas zemā līmenī. Krievijas militārpersonas pastāvīgi sūdzas par rotācijas trūkumu, tehnikas bojāšanos, piegādātās degvielas un pārtikas kvalitāti.

Volīnijas un Poļesjes virzienā pretinieks aktīvas darbības nav veicis.

Baltkrievijas bruņoto spēku vienības turpina segt Ukrainas un Baltkrievijas robežu Brestas un Gomeļas apgabalos.

Siverskas virzienā saglabājas raķešu triecienu un artilērijas apšaudes iespējamība no Krievijas teritorijas uz militārajiem un civilajiem mērķiem Černihivas un Sumu apgabalos.

Slobožanskas virzienā ienaidnieka spēku sastāvā un pozīcijā izmaiņas nav novērotas. Krievijas karaspēks turpina daļēju Harkivas pilsētas blokādi un tās dzīvojamo rajonu apšaudīšanu. Harkivas apgabalā turpinās aktīvas kaujas.

Ukrainas armijas ģenerālštābs ziņo, ka Krievija gatavojas jūras spēku desanta operācijai, bet šī informācija vēl tiek precizēta.

Dienvidbugas virzienā ienaidnieka galvenie centieni ir koncentrēti uz savu pozīciju noturēšanu. Pēc pieejamās informācijas, starptautiski neatzītajā Piedņestras Moldāvu Republikā, piedaloties Krievijas federālā drošības dienesta pārstāvjiem, pārbaudītas vairāku Piedņestras Moldāvu Republikas bruņoto formējumu brigāžu kaujas spējas.

Ukrainas armijas ģenerālštābs ziņoja, ka pārbaudītās vienības neesot gatavas kaujas operācijām.

Ienaidnieka uz laiku okupētajās teritorijās turpinās laupīšanas un vardarbība pret civiliedzīvotājiem.

Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas armija aizvadītajā diennaktī atsitusi desmit ienaidnieka uzbrukumus, iznīcinājusi 15 krievu tankus, 24 citas bruņutehnikas vienības un sešas automašīnas, kā arī vienu ienaidnieka lielgabalu.

Krievijas karaspēks neveiksmīgi mēģina virzīties uz priekšu Doneckas apgabalā, apšauda Luhanskas un Hersonas apgabalus.

Naktī spēcīgi apšaudīti Severodoneckas dzīvojamie rajoni, bet šorīt apšaudīta Kreminna.

Ukrainas gaisa spēki iepriekšējā diennaktī trāpījuši trīspadsmit mērķos: vienai lidmašīnai, vienam helikopteram, pieciem bezpilota lidaparātiem un sešām spārnotajām raķetēm.

 
Visi komentāri
 
imzz 18.aprīlis 2022 11:22
1 0 Atbildēt

Ukrainas interaktīvā karte, kura ataino patreizējo stāvoli frontēs:

liveuamap.com/

Pļurkt 18.aprīlis 2022 13:31
0 0 Atbildēt

Tur ir totāls fufels!!!

Hersonas labais krasts jau vairākas dienas ir brīvs no krievalēniem!

imzz 18.aprīlis 2022 14:13
0 0 Atbildēt

Kurš "labais krasts". Ja domā Dņepru, tad pati Hersona atrodas labajā krastā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti