Škoda Superb un Kodiaq arktiskajos testos (+ FOTO) 2

 

Foto: Škoda

iAuto | 14.maijs 2023 8:42

Čehijas autoražotājs Škoda pabeidzis jaunās paaudzes Superb un Kodiaq testus aiz polārā loka.

Ceturtās paaudzes liftbeks Superb un otrās paaudzes krosovers Kodiaq, ko ražotājs pieteicis kā 2023.gada jaunumus,  izmēģināti skarbos apstākļos testu poligonā aiz polārā loka.

Škoda informē, ka abiem modeļiem vajadzēja izturēt pārbaudījumus sniegotos braukšanas apstākļos līdz mīnuss 30 grādiem, kuru laikā tika pārbaudīta sniega ietekme uz virsbūvi, tā iekļūšana motora nodalījumā un gaisa ieplūdes atverēs.

Visām virsbūves mehāniskajām funkcijām un elektrībai ir nevainojami jāstrādā arī pie mīnus 25 grādu temperatūras, dzinēju jāspēj iedarbināt līdz mīnus 30 grādiem. Visām durvīm, dzinēja pārsegam un bagāžas nodalījuma vākam, kā arī degvielas uzpildes un uzlādes ligzdas vāciņiem automašīnām ar spraudņa hibrīda piedziņu ir jāatveras pat šādos nelabvēlīgos apstākļos.

Inženieri veica testus, lai noskaidrotu, kā lielā aukstumā uzvedas piekare un amortizatori, pilnpiedziņas sistēma, cik efektīvas ir salona apsildes sistēmas, cik ātri tās atkausē logus, kāda ir multivides skārienekrāna darbība.

Turklāt spraudņa hibrīda versijām augstsprieguma akumulatori tika uzlādēti, kad tie bija atdzisuši, lai pēc iespējas objektīvāk noteiktu to maksimālo sniedzamības diapazonu.

 
Visi komentāri
 
wons 14.maijs 2023 14:01
1 1 Atbildēt

Superb +

srt 14.maijs 2023 21:00
0 0 Atbildēt

Nezinu aiz kāda polaŗā vaiga, pardon, loka viņi tur ņēma aiz vaiga, pardon, testēja, bet es esmu bijis vietā, kur -50 ir normāla ziema. Tur tehniku neviens neslāpē nost, ja nu gadās noslāpēt, tad uzreiz nolej ūdeni. Un pirms palaišanas lej karstu ūdeni dzinējā. Neviens dārgais, modernais antifrīzs nespēj strādāt tādos apstākļos.

p.s. krievu fanus var atsēdināt, tā nebija Krievija.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche Macan 4 auto tests ar 100 kW bateriju no 87 600 EUR, bet šis varētu būt ap 105 000 EUR (+ VIDEO) 4

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs Porsche 2024. gadu izmantoja, lai nokomplektētu krosovera Macan saimi. Lasīt vairāk

 

Policija pastiprināti pārbauda bērnu pārvadāšanu automašīnās (+ VIDEO) 1

Ik gadu septembrī un oktobrī Valsts policija pastiprināti pārbauda bērnu pārvadāšanas noteikumu ievērošanu. Mazajiem pasažieriem pārbauda drošības jostu izmantošanu, vai ir sēdeklīši vai paliktņi un vai tos pareizi lieto. Lasīt vairāk

 

Ja nu gadās sastapt – Škoda Kylaq 5

Čehijas autoražotājs Škoda laidis klajā krosoveru Kylaq. Tas ir pilnīgi jauns modelis, taču nav paredzēts Eiropas tirgum. Lasīt vairāk

 

Jaunais Volfsburgas lepnums. Pirmā tikšanās ar Volkswagen Tayron (+VIDEO) 6

Volkswagen Tayron ir jaunākais papildinājums zīmola krosoveru klāstā. TV Autoziņas bija vieni no pirmajiem, kas Vācijā iepazinās ar jaunāko “T” modeli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti