Detaļa, ko varēja izgatavot uiguri - ASV muita aiztur tūkstošiem Porsche, Bentley un Audi 14

 

Ilustratīvs attēls Foto: Bentley

iAuto | 15.februāris 2024 15:29

ASV muita aizturējusi vairākus tūkstošus Volkswagen Grupas automobiļu, jo tajos atrasta detaļa, kas varētu būt izgatavota, izmantojot Ķīnas ziemeļrietumu provinces Siņdzjanas pamatiedzīvotāju uiguru piespiedu darbu.

Tiek ziņots, ka aizturētajos automobiļos, kuru skaitā aptuveni 1000 Porsche, vairāki tūkstoši Audi un vairāki simti Bentley, atrasta kāda elektroniska komponente, kas varētu būt tapusi šādā ceļā, tādēļ muitā tie uzglabāsies tik ilgi, kamēr “nepareizo” detaļu nomainīs. Tas gan neizdosies tik ātri (prognozētais gaidīšanas ilgums vairāk kā mēnesis), toties būs izpildīta likumā ietvertā prasība, kas aizliedz importu no Siņdzjanas. ASV uzskata, ka šī iemesla dēļ cieš uiguri un citas minoritātes, savukārt Ķīnas valdošā partija šīs apsūdzības noliedz.

Volkswagen rūpnīca, kur aizturētie automobiļi izlaisti, atrodas Sjiņdzjanas galvaspilsētā Urumči, kas ir kopuzņēmums ar Ķīnas SAIC.

Savā paziņojumā Volkswagen norādījis, ka "ļoti nopietni uztver apsūdzības par cilvēktiesību pārkāpumiem gan uzņēmumā, gan piegādes ķēdēs", tostarp "visas apsūdzības par piespiedu darbu". Vācu uzņēmums apsolījis izvērtēt notikušo un neizslēdz pārtraukt sadarbību ar piegādātāju, ja izmeklēšana apstiprinās nopietnus pārkāpumus.

Tikmēr Mercedes-Benz ar nule parādīto G-klases Stronger than Diamonds versiju problēmu nav, jo ražotājam ir Atbildīgas juvelierizstrādājumu padomes (RJC) sertifikāts, kas apliecina, ka dimanti nāk no ētiski, sociāli un videi atbildīgiem avotiem.

 
Visi komentāri
 
Sergejs 15.februāris 2024 15:44
1 24 Atbildēt

"Tikmēr Mercedes-Benz ar nule parādīto G-klases Stronger than Diamonds versiju problēmu nav, jo ražotājam ir Atbildīgas juvelierizstrādājumu padomes (RJC) sertifikāts, kas apliecina, ka dimanti nāk no ētiski, sociāli un videi atbildīgiem avotiem."

Nu ja VW pat papīru nemāk uzcept tad paši vainīgi. Kas, kā un no kurienes nāk reāli tas ir cits jautājums uz ko ne mums atbildi meklēt...

Jumu 15.februāris 2024 19:35
9 3 Atbildēt

Brīvību uiguriem! 😨 Nost ar piespiedu darbu! 😨

650 15.februāris 2024 20:02
1 1 Atbildēt

ASV muita solidarizējas ar Eurokolēģiem.Neviens euro uzņēmējs kopš 2023šā gāda 1mā oktobra nedrīkst importēt (daudzus,īpaši no metāla izgatavotos) izstrādājumus (preces) bez (nosūtītāja vai ražotāja izdota) apliecinājuma par TO, ka šo priekšmetu izgatavošanā nav tikušas izmantotas krievijas izcelsmes izejvielas.Neatkarīgi no to izsūtīšanas valsts.

Kā arī, ir jāiesniedz dati par (daudzu,īpaši no metāliem izgatavoto) priekšmetu izgatavošanā radīto "oglekļa pēdas" nospiedumu Pasaules godīgajā sejā.Jebkurā trešajā valstī izgatavoto- Ķīnā,Indijā,Amērikā,utjp.Ja kādam tas sākotnēji likās kā joks vai pārpratums, nu ta tagad jau sāk pienākt "atgādinājumi/par!".

Viencexpercs 15.februāris 2024 20:54
10 2 Atbildēt

Sanāk uiguri bez jēgā strādāja. Sataisīja detaļas, bet tās nav nevienam vajadzīgas.

Uldis 16.februāris 2024 6:57
1 0 Atbildēt

Viņi jau tā pat bez jēga strādāja..  piespiežot  diez vai ko maksāja..  bet vergturim gan iesita pa kabatu..

Po 15.februāris 2024 23:20
5 0 Atbildēt

Vai tad mums te, parastajiem aigariem, ir kā savādāk?

Spiesti strādāt, jo gribas ēst, vēlme palasīt iauto ziņas, naktsmītni siltu redz arī vēl.

Sajūties kārtīgi paverdzināts!

Aigars parastais 16.februāris 2024 10:10
3 0 Atbildēt

Nu laikam gan ir savādāk - prātā saruna ar kādu paziņu, kas strādāt negribēja (pašas raksturojums - darbs nebija priekš manis), visu mūžu kā taurenītis lidinājās, tagad uz pabalstiem. Viņa saka, nekad tik labi neesmu dzīvojusi kā tagad: dzīvokli apmaksā, internetu, elektrību, komunālos arī, paēd zupas virtuv''e plus pārtikas un palīdzības pakas, drēbes par velti un nauda skaidrā iztikai - katru mēnesi viņiem kaut ko valsts izmaksā, ja nemaldos 135 eiro. Tā, lūk

imzz 16.februāris 2024 10:40
3 0 Atbildēt

Aha. Ja kādam jāstrādā, lai dzīvotu, tas jau ir vergs. Krievi arī tā domāja - rabotatj - rab. Kungs nestrādā. Tikai, var atbildēt, ka katram ir iespēja kļūt par kungu. Nav jau viduslaiki, kur katrs palika tajā šķirā, kur piedzimis līdz nāvei. Ja kāds nespēj, neklājas kā kaķim ņaudēt grāvī par to  :-/

Bez tam, ja nodzīvo līdz pensijai, tad visi kļūst par kungiem ;) Var nestrādāt.

BMW 16.februāris 2024 11:22
11 0 Atbildēt

ASV veic iekšējā tirgus aizsardzības pasākumus, iemeslu vienmēr atradīs! Būtu laiks aizliegt ASV ražotu preču importu, piemēram, Iphone ražo ķīnā, un ir liela iespēja, ka tos skrūvē Uiguri. Kamēr Apple nepierādīs, ka tur savu pirkstu nav piedūris neviens Uigurs, imports jāaizliedz!

Desa 16.februāris 2024 12:10
0 0 Atbildēt

Pirms komentē tev vajadzētu vispirms noskaidrot ka pret uiguriem notiek genocīds, plus verdzība,

BMW 16.februāris 2024 13:48
0 0 Atbildēt

Nu jā, visi amerikā nelegāli nodarbinātie meksikāņi un Gvantanamo bāzē bez tiesas sprieduma turētie un spīdzinātie ieslodzītie noteikti ļoti pārdzīvo par Uiguriem!

iciks 16.februāris 2024 12:54
0 0 Atbildēt

Varbūt oriģinālajā tekstā ir savādāk, bet šī frāze vismaz tulkotajā versijā ir interesanta:

"kas varētu būt tapusi šādā ceļā, tādēļ muitā tie uzglabāsies tik ilgi, kamēr “nepareizo” detaļu nomainīs".

Kas varētu būt? Bet varbūt tomēr varētu nebūt? Kā te ar nevainīguma prezumpciju?

650 16.februāris 2024 23:47
0 0 Atbildēt

Es viņu vietā vēl uzliktu aizturi arī uz riepām un riteņu/bremžu diskiem.Kur ir audzēti riepu izgatavošanā izmantotie gumijkoki un/vai kur (un ar/ko) tikusi izrakta konkrētā alumīnija rūda.Vai racēju darbadevējs ir veicis sociālās iemaksas un/vai Vispasaules Dabas Aģentūrai ir iesniegti dati par visu šo te hlamu izgatavošanā radīto Oglekļa Pēdu.

Gints 17.februāris 2024 7:59
0 0 Atbildēt

Mersedesu nedrīkst aiztikt jo tos joprojām ved uz Krieviju! Nebūs ar ko apbalvot slepkavas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

3,5 miljoni eiro un 1200 Zs - Ferrari atklāj informāciju par jauno F 80 (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pastāstījis par jaunāko modeli F 80, kas apveltīts ar 1200 Zs jaudu un tiks izlaists 799 vienībās. Lasīt vairāk

 

Cik ilgi krieviem jākrāj, lai nopirktu jaunāko Lada 20

AvtoVAZ tikko laidis klajā savu jaunāko modeli, biznesa kases sedanu Aura, bet analītiķi ir izskaitļojuši, cik mēnešus krieviem jāstrādā, lai varētu to iegādāties. Lasīt vairāk

 

Agresīva braukšana ir mēģinājums kompensēt savus kompleksus satiksmē 50

Saskaņā ar definīciju, agresīva braukšana ir vairāku ceļu satiksmes noteikumu vienlaicīga pārkāpšana – tā ir atļautā ātruma pārsniegšana, apdzīšana neatļautā vietā u.c. Kopumā var teikt, ka tā ir citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošana un pilnīga vienaldzība par to, kas notiek apkārtējā satiksmē. Lasīt vairāk

 

Iztērē 183 000 eiro par militarizētās tēlniecības kompozīciju - Aizsardzības ministrijā uzsākta dienesta pārbaude (+ VIDEO) 14

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds 11. oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes “Ādaži”. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti