Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 16.marts 2024 13:52

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem.

Manuālā pārnesumkārba pamazām iziet no aprindas un tas ir tikai laika jautājums, kad trīs pedāļu modeļi izzudīs pavisam. Jaunākais piemērs ir Japāna, kur BMW no šī transmisijas veida atvadās ar 150 eksemplāru skaita M3 MT Final Edition.

MT nozīmē Manual Transmission un katrs no 150 eksemplāriem ir aprīkots ar trīs pedāļiem un manuālo pārnesumkārbu, kas strādā apvienojumā ar trīslitru twinturbo rindas sešcilindru motoru.

Visas automašīnas iegūst zelta krāsas vieglmetāla riteņu diskus un dekorus BMW M krāsās, kas ir veltījums sacīkšu braucēja Roberto Ravalja pirms 35 gadiem gūtajai uzvarai DTM čempionātā.

Zināms, ka īpašās versijas cena būs 14 200 000 jēnu, kas ir aptuveni 88 000 eiro, visām automašīnām ir stūre labajā pusē, bet krāsu izvēlē – pa 50 vienībām no Alpine White, Black Sapphire un M Brooklyn Grey toņa. 

Saskaņā ar izdevuma de.motor informāciju, Vācijā BMW ar manuālo pārnesumkārbu piedāvā vairs tikai sešus modeļus un tie ir: 1.sērija, 2.sērijas Gran Coupe, M2, M3, M4 un Z4.  

 
Visi komentāri
 
Po 16.marts 2024 14:45
4 8 Atbildēt

Turpmāk īpaši spītīgiem ierīkos falšpedāli un falšpārslēgu, lai tak robē uz nebēdu!

0pis 16.marts 2024 16:09
3 5 Atbildēt

Un elektriskajiem bēmēvē piedāvās falšnāsis par 1999,-

GB12 17.marts 2024 9:13
3 5 Atbildēt

Mani LGBTQ draugi novērtētu šādu baltā krāsā.

Livars 17.marts 2024 19:11
1 1 Atbildēt

Pietrūkst man manuāļi. "Tomāts" man der tikai, ja atkal kājas trauma. Patreiz kreisā kāja ar traumu atkal. Pagalmā bmw manuālis. Iemācījos braukt nelietojot kreiso kāju. mu4O

0pis 17.marts 2024 20:59
6 7 Atbildēt

Ai, nu beidz. "Tomāts" slēdz ātrāk kā tu rausti. Tās tik tādas iedomas un ieradums, ka rokai kaut kas ir jāčamda un noteiktos brīžos jākustina.

WALA 18.marts 2024 9:36
8 1 Atbildēt

Tās ir iedomas ka (au)tomāts slēdz ātrāk, ir tikai ierobežots skaits automātu kuri ir reāli ātrāki !!! Bet nelaime nav slēgšanās ātrums, bet gan tas ka tomāts nejēdz "zāģēt motoru" tad kad vajag, kā arī iesākt augstākā pārnesumā ja tas ir vajadzīgs ... tāpat tas mehatronikas veeķis tev parādīs vidējo pirkstu gan lielā aukstumā, gan pārkarstot. 

Bet citādi skaidrs ka taisnvirzienā pa cietu segumu nav liela māksla braukt, un tur automāts ir vairāk kā OK. Kaut arī ja jau reiz esi užnēmis "kreisera ātrumu" , tad vispār nav starpības starp manuālo kārbu un automātu ...

RīgasSatiksme 18.marts 2024 12:57
5 2 Atbildēt

Nejau vienmēr runa ir par ātrumu, bet gan sajūtām un kontroli.

Tev motociklam arī automātiskās/robotizētās kārbas patīk?

P.s.

Protams pats ikdienā arī braukāju ar automātu(automašīna), un pilsētas satiksmē nemaz negribētu braukt ar manuāli, tas lielākajai daļai tā ir, loģiski. Raksts savukārt ir par M3, kas nav gluži populārākais ikdienas auto, un starpcitu diezgan daudzi šo auto ir iegādājušies ar manuālo pārnesumkārbu.

0pis 18.marts 2024 13:09
2 5 Atbildēt

Kontrole, haha. Kad cilvēkam nav kontroles pār savu dzīvi, tad mešalka ir vienīgā kontrole ko tas var izjust. Vidējam cilvēkam nav pat izvēles, ko strādāt, kur dzīvot - apstākļi izveido viņa dzīvi kā maiznieks klaipiņu, un tad viņš izmisīgi ķerās pie kontroles veidiem, lai nejustos kā korķis jūrā.

RīgasSatiksme 18.marts 2024 14:06
3 1 Atbildēt

Nevis nav kontrole pār savu dzīvi, bet ir slinki un izvēlās tādi būt!

Vidējais cilvēks mierīgi var atļauties izklaides, respektīvo otro, vai trešo auto ģimenē (kā nu kuram siev-, brauc, vai nebrauc), pārējie nav “vidējie”, bet zem vidējā. Protams tas nav attiecināms tikai uz auto, bet izklaidēm globāli.

Kā jau minēju raksts par M3, kādēļ šeit lien cilvēki kuri neiegādātos šo auto, pat ja viņiem līdzekļi to ļautu?

P.s Turklāt pat cilveki “zem vidējā” var atļauties pabraukt kaut kādā amatieru autosportā, kaut kur jau tie dūmojošie lūžņi būs jāliek, cenas tiem, kā tevis pieminētajiem maiznieka klaipiņiem.

0pis 18.marts 2024 14:18
1 2 Atbildēt

Tu pat necērt, par ko rakstīju. Kāda tev kjontrole pār dzīvi, ja vienā brīdī tavā mājā var ielidot raķete? Vai ikgadējā apskatē atklāt labi ieskrējušos audzēju? Vai braucot savā M3 tevi no tilta upē var iestumt cits M3 vai smagais? Tā kontrole ir tikai ilūzija)

Runa nav par to, ko vari nopirkt. Kad saproti to, tad sekunde šurpu-turpu uzņemot ātrumu vai veids, kā pārslēgt ātrumus ir tikai fakts bez būtiskas nozīmes.

RīgasSatiksme 18.marts 2024 16:49
3 1 Atbildēt

Es neapšaubu tavas cirtēja prasmes un tomēr…

Tu man rūdītam motobraucējam stāsti par to cik dzīvība ir trausla? Atslābsti un nopērc moci. Raķete, vēzis, cits auto, asteroīds tavu dzīvi var izbeigt jebkurā brīdī. Kāda jēga tad vispār dzīvot, iet uz mērķiem utt.? Par to saprašanu ir gluži pretēji, tu pat nesaproti par ko es runāju, varbūt tev tiešām vajag to m3 ar manuālo pārnesumkārbu, atraisīs tev domas, jo pagaidām izskatās, ka tu atrodies ļoti, ļoti skumjā dzīves periodā.

Galu galā mēs atkal nonākam pie tā ko minēju augstāk. Šis ir raksts par M3, kam tāds vispār nafig vajadzīgs, ja ir toyota avensis ar variatoru, ekonomiskāks, ietilpīgāks, lētāks un uz servisiem var nerādīties.

0pis 19.marts 2024 10:12
1 1 Atbildēt

Skaidrs. Tu visu saproti, bet izliecies ka mešalka uzlabo tavu dzīvi. Var arī tā.

RīgasSatiksme 19.marts 2024 11:52
1 1 Atbildēt

Tu gan esi reti smags gadījums, tieši savas domāšanas dēļ arī esi tas maizes klaipiņš.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti