Kā atsvaidzināt sevi un atgriezties darbā pēc svētkiem bez stresa 3

 
29.decembris 2022 13:30

Svētku gaidīšana, kā arī pati svinēšana, ciemiņu uzņemšana vai ciemošanās var būt samērā nogurdinoša, un pēc bagātīgiem galdiem un garākas atpūtas atgriešanās darba dunā var sagādāt lielāku piepūli nekā ierasts.

Pēc lustīgas svinēšanas būtu nepieciešama neliela atelpa vai tā saucamais restarts - atsvaidzinoša masāža, nekā nedarīšanas diena, kino apmeklējums vai kas cits, kas jums palīdzēs atžirgt pēc svētku skrējiena un sagatavoties darba pienākumu pildīšanai.

Atgriezties darbā janvārī daudziem var būt izaicinoši vai pat grūti, ja starp ballītēm un viesībām nav atlicis pietiekami laika tieši priekš sevis. Ja jūs biedē atgriešanās pie darba jautājumiem un neskaitāmiem epastiem, ieplānojiet starp svētkiem un darbu fizisku un morālu “atsvaidzināšanos”. Piedāvājam 7 patīkamus veidus, kā mierīgi un nesteidzīgi sagatavot sevi darba nedēļai.

1.  Masāžas un cita fiziska atpūta

Ātrākais veids, kā atgūt normālu vai pat lielisku pašsajūtu, ir atpūtināt un relaksēt savu ķermeni. Dodieties uz kādu lielisku spa, piemēram, “Hotel Jurmala SPA”, kur piedāvājumā ir gan muguras masāža, gan sejas masāža un pat pēdu masāža. Ja vēlaties atvadīties no uzkrātiem toksīniem, tad jums piemērota būs limfodrenāžas masāža. Masāžas terapeitiskais efekts liks manīt par sevi jau pēc pirmā seansa!

2.  Veselīga ēdienkarte 

Pēc bagātīgi klātiem galdiem nav obligāti jāpiesaka stingra diēta sev - tas tikai radīs nevagadzīgu šoku organismam. Labāk piedomājiet gan pie porcijas apmēra, gan sastāva - lai ēdienkartē ienāk vairāk augļu, dārzeņu, skābpiena produktu. Dienas gaitā var palutināt savu organismu ar garšīgu smūtiju vai svaigi spiestu sulu.

3.  Aktivitātes svaigā gaisā

Nekas tik labi nepalīdz tikt galā ar grūtām domām un smagumu ķermenī kā svaigs gaiss. Izvēlieties aktivitātes atbilstoši savām vēlmēm un iespējām - dodieties uz mini zoo, pastaigu takām, parkiem, slidotavu. Neplānojiet fiziski nogurdinošas aktivitātes, lai neizsmeltu visas iekšējās rezerves.

4. Labdarība

Filantropija un laba darīšana citiem bez atlīdzības sagādā ne tikai prieku, bet arī milzīgu gandarījumu. Ja svētku skrējienā nav atlicis laika kādam labsirdīgam žestam, nesatraucieties, jo to nekad nav par vēlu izdarīt! Ielūkojieties dzīvnieku patversmē vai senioru aprūpes centrā, vai beidzot īstenojiet savas ieceres sniegt palīdzības roku kādam, kuram tas ir vairāk nepieciešams nekā jums.

5. Ieplānojiet vienu dienu starp svētkiem un darbu

Nesteidzieties uz darbu uzreiz nākamajā dienā pēc svētkiem, bet ieplānojiet brīvdienas tā, lai jums būtu viena diena atelpai un atpūtai, laiks piekārtot māju un sagatavoties pilnvērtīgai darba dienai. Tai nav obligāti jābūt dienai, kad veicat ģenerāltīrīšanu - šī diena ir domāta, lai varat sakārtot domas un būt atkal “uz viļņa”.

6. Laiks tikai sev

Atgriešanās darbā pēc svētkiem nav viegla, tāpēc dariet tās lietas, kas liek jums justies labi. Pēc iespējas veltiet laiku arī sev - palasiet grāmatu, ieejiet siltā vannā, apmeklējiet skaistumkopšanas salonu  vai aizbrauciet iepirkt darba nedēļai nepieciešamās lietas. Tas palīdzēs sakārtot domas un pamazām noskaņoties citam ritmam un pienākumiem.

7. Diena bez digitālām ierīcēm

Paņemiet pauzi no sociālajiem tīkliem, radu apsveikumiem, čatiem, epastiem, videospēlēm, televīzijas. Atpūta no digitālām ierīcēm ne tikai atbrīvo jums papildu laiku citām nodarbēm, bet arī atstāj pozitīvu iespaidu uz mentālo veselību. Atteikšanās uz brīdi no ekrāniem palīdz asināt fokusu, mazināt stresa līmeni, uzlabot komunikāciju ar apkārtējiem (reālo), kā arī palīdzēs jums pārņemt kontroli pār savu laiku.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jurčiks 29.decembris 2022 23:06
4 0 Atbildēt

Es pēc svētkiem paņemu litru un ievelku gultā pliku sievieti. Esmu ļoti svaigs pēc tam. Iesaku.

Paga 29.decembris 2022 13:55
1 0 Atbildēt

Un kā tad šī taisās ēst guļot uz vēdera, vai tas nav galīgi aplam. Un gultā. Tad jau slima! Kādi tur svētki ja cilvēks nevesels?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti