Tesla Semi brauks tālāk nekā solīts iepriekš 4

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/teslasemi

iAuto | 25.novembris 2020 14:27

Tesla vadītājs Īlons Masks paziņojis, ka pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, elektriskais vilcējs Tesla Semi ar vienu uzlādi spēs aizbraukt tālāk nekā tika solīts iepriekš.

Jaunākajā intervijā Īlons Masks atklājis, ka Tesla Semi kravas auto bez papildu uzlādes spēs nobraukt 621 jūdzi, kas ir gandrīz 1000 km – ne mazāk kā septembrī prezentētais Mercedes-Benz GenH2 ar degvielas šūnu elementiem.

Iepriekš Tesla minēja citus datus. Semi prototipa pirmizrādē 2017. gadā Masks sacīja, ka sērijveida kravas automašīnas bāzes versijas darbības rādiuss būs 300 jūdzes (483 km), bet dārgākā tālsatiksmes versija spēs nobraukt 500 jūdzes (805 km). Toreiz tika nosauktas arī provizoriskās cenas - attiecīgi 150 000 un 180 000 dolāru.

Tagad Masks paziņojis par elektriskā vilcēja gaitas rezerves palielināšanu. Pēc viņa teiktā, Semi testu laikā inženieri nonākuši pie secinājuma, ka to var panākt vēl pirms modeļa laišanas tirgū. “Manuprāt, 500 kilometru robeža ir visai reālistiski sasniedzama, pat ja Semi velk 40 tonnu smagu kravu.”

Masks apsolījis, ka tālsatiksmes versijas gaitas rezerve tiks palielināta līdz 800 un pat 1000 kilometriem.

Paredzams, ka Tesla Semi tiks aprīkots ar četriem elektromotoriem un autopilota sistēmu. No vietas līdz 100 kilometriem stundā kravas automašīna var paātrināties piecās sekundēs, bet ar 40 tonnu smagu piekabi - 20 sekundēs.

Ražošanas starts sākotnēji bija plānots 2019.gadā, vēlāk to pārcēla uz 2020.gadu, bet pēc tam – vēl par gadu.

Interesanti, ka pirms dažām dienām Īlons Masks paziņoja par uzlabojumiem flagmaņa Model S Long Range Plus versijai – turpmāk šis modelis bez papildu uzlādes spēs aizbraukt 658 km.

Atgādināsim, ka 2020.gada sākumā Model S Long Range Plus versijas gaitas rezerve tika palielināta līdz 630 km.

 
Visi komentāri
 
WALA 25.novembris 2020 15:04
0 5 Atbildēt

Nu nez izpētot daudz ko, ko par Tesla baterijām runā, man ir iespaids ka lai arī kvalitātes dēļ būs uzlabojumi, tomēr 1000km sasniedzamība ir liels bulšits. Īpāsi man patīk ka tauta apgalvo ka Tesal baterijām ir kādas priekšrocības dzesēšanas ziņā pret citiem ražotājiem ... atļaušos par to pasmīnēt ...

Kanibaals 25.novembris 2020 20:37
1 1 Atbildēt

Uzlabota dzesēšana palīdz samazināt nolietojumu, bet attālumu tas neuzlabo tas tiesa.

viencexperc 25.novembris 2020 23:43
1 0 Atbildēt

Viņi izmanto jaunos akumulatorus, kuri ir resnāki.

Apskaties, kā viņi nomodernizēja model S, ar savu versiju - Plaid.

Tas var nobraukt 502 jūdzes ( 807 km). Atšķirībā no viskrutākās model S versijas - +29,3%

Tā, ka mani nepārsteidz un esmu gatavs šai informācijai noticēt.

Drīz parādīsies model 3 ar +30% lielaku rezervi. Tikai pagaidām tesla nevar saražot pietiekoši daudz akumulatorus.

WALA 26.novembris 2020 7:44
0 2 Atbildēt

Un kas no tā ka resnaki akumlatori, kādas tiefi priekšrocības tajos saredzi ? To nepalika vairāk kā iepriekš, mazliet pieauga to enerģētiskā ietilpība un samazinājās kopējais svars uz tā rēķina ka mazāk materiāla ārējam aizsargapvalkam vajag. Dzesēšana tā pati pēc būtības, kur katrai šūnai pieskaras knapi 1/3 no virsmas laukuma.

Kā jau teicu kvalitatīvākas "šūnas" ir tās kas dod bonusus, jo iespējams ka tas mazak silst, tadēļ bačas var taisīt "resnākas" , tās nav tik traki jādzesē ka otras paaudzes bačas, un iespejams ka arī mazāk baču "atslēdzas" no katra bloka, kas attiecīgi neliek iestrādāt lielāku rezervi visā akumlatorā, nu jeb pilnigak izmantot visu bloku. Bet pašās Tesla baterijās nav neka tāda revolucionara, kas spētu tos viņu kraviniekus aizdzīt 1000 km pie tāda paša izmera bateriju pakas. T.i. ja tiek veikts paša auto redisign, un taja iestumj tīri fiziski lielāku bateriju, tad neredzu problēmu ari tiem 1000km, tik apšaubu ka tā kāfs taisās darit ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 1

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Biedrība: Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām 6

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!". Lasīt vairāk

 

Vai CSN 113. punkts ļauj turpināt kustību pa labo joslu ārpus apdzīvotām vietām? Jā vs Nē 2.DAĻA (+ VIDEO) 47

iAutolv skaidro noteikumus, kas attiecas uz braukšanas kārtību joslās un apsteigšanu apdzīvotās vietās un ārpus tām. Ir arī jautājumi, tādēļ skatāmies video un rakstām savus komentārus. Lasīt vairāk

 

40 gadi bez kārtīga remonta: “Kur paliek mūsu ceļa nodoklis, ko maksājam?” Protests Rojā (+ VIDEO) 15

Pēdējā administratīvi teritoriālā reforma Roju pievienoja Talsiem, rojniekiem solīja, ka uz novada centru tie varēs aizbraukt pa sakārtotu ceļu. Taču realitātē viņiem regulāri salauztas automašīnas, dārgi remonti. Viņuprāt, arī atpūtnieki izvēlas piejūras ciemam mest līkumu. Lai beidzot skaļāk pievērstu uzmanību nesakārtotajam ceļam, ap 250 automašīnu devās protesta braucienā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti