Pininfarina izstrādā traktoru vīndariem (+ FOTO) 3

 

Foto: Pininfarina

iAuto | 3.decembris 2021 15:32

Slavenā Itālijas automobiļu dizaina un ražošanas studija Pininfarina radījusi futūristiska dizaina traktoru vīndariem.

Traktors izstrādāts pēc lauksaimniecības tehnikas ražotāja New Holland Agriculture pieprasījuma un paredzēts darbam stādījumos, kur audzē tikai pašas augstvērtīgākās vīnogas.

Šādu vīna dārzu īpatnība ir stādījumu blīvums, kur attālums starp rindām nepārsniedz 1,5 metrus. Šīs īpatnības dēļ ne katra tehnika ir piemērota,  tādēļ Pininfarina bija jāuzkonstruē traktors, kura platums nepārsniedz 1,5 metrus. Rezultāts ir dārzkopības mašīna ar augstu kabīni, kuras formu Top Gear pielīdzinājis šampanieša glāzei. Pininfarina atzīmē, ka augstā sēdpozīcija un plašais stiklojums nodrošina lielisku redzamību.

„Šajā projektā mēs izmantojām savas prasmes, kas iegūtas vairāk nekā 90 gadus ilgā automašīnu dizainā," sacīja Kevins Raiss, Pininfarina galvenais dizaineris. "Mums ir izdevies radīt mašīnu, kas apvieno unikālu un neatkārtojamu stilu un izcilu veiktspēju."

Jāpiezīmē, ka itāļiem tas nav viegīgais ššada veida projekts - piemēram, 2015. gadā Pininfarina prezentēja Zetor traktoru, ko tam pasūtīja tāda paša nosaukuma lauksaimniecības tehnikas ražotājs no Čehijas.

 

 
Visi komentāri
 
WALA 3.decembris 2021 16:55
0 0 Atbildēt

Nezinu ko jamie tur ir tik centīgi izstrādājuši, un kuram šāds ir licies ērts darbam ar vīnogulājiem (jo bieži izmanto mazos traktorus starp rindām (apgriešana utml.), un lielus kas brauc pa pašu vīnogulāju rindu vīnogulājus laižot pa vidu, šis nav ne viens ne otrs, un uz kalniem vēl jāpadomā vai lietojams. Būs intersanti redzēt vai līdz realizācijai nonāks ... Ja kāds kadreiz pamana - "iemet man" ar linku - gribu redzēt kā tas strādā !

WALA 3.decembris 2021 17:05
0 0 Atbildēt

P.S. promo figņas video redzējis esmu - itkā

paredzēts ar automātiski maināmu šasijas platumu, tik neredzeju ka augstums butu paredzets pietiekams, un arī maināms tas nebija.

ezis71 3.decembris 2021 19:47
0 1 Atbildēt

Izskatās pēc datorspēles.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti