Velosipēdu zagļus ķer ar GPS 1

 
Valsts policija | 7.jūnijs 2013 13:26

Jau kopš 2011.gada Rīgas reģiona policijas darbinieki velosipēdu zagļu ķeršanā veiksmīgi izmanto velosipēdus – ēsmas, kas aprīkoti ar GPS raidītājiem.

Vakar Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki Pārdaugavā veiksmīgi aizturēja kādu 17 gadus vecu, agrāk tiesātu jaunieti velosipēda zādzības izdarīšanas brīdī. Jaunieti policistiem izdevās notvert, jo viņš bija izvēlējies nozagt velosipēdu, kas jaunietim par pārsteigumu izrādījās policijas dienesta velosipēds jeb ēsma.

Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs atgādina, ka arī pārējie Rīgas un tās apkārtnes iecirkņi izmanto velosipēdus – ēsmas noziedznieku ķeršanā. „Šis ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā ātri un vienkārši iespējams notvert zagli, turklāt šajos gadījumos būtiski ir tas, ka noziedznieku var notvert tieši nozieguma izdarīšanas brīdī. Šo metodi veiksmīgi izmantojam jau kopš 2011.gada un šobrīd apsveram iespēju palielināt ēsmu skaitu Rīgas reģionā”, teic Sozinovs.

Būtisku lomu velosipēdu zagļu ķeršanā ieņem arī iedzīvotāju ziņojumi, jo bieži velosipēdu zagļus izdodas aizturēt pēc tam, kad iedzīvotājs ir ziņojis par zādzību vai vienkārši par aizdomīgu personu, kas rosās gar stāvvietā novietotiem velosipēdiem. Policija aicina iedzīvotājus arī turpmāk būt aktīviem un zvanīt, ja rodas aizdomas par nozieguma izdarīšanu.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
DekstersFF 8.jūnijs 2013 13:04
3 0 Atbildēt

Pozitīva ziņa. Policija paliek par struktūru, kas kaut nedaudz sāk palīdzēt iedzīvotājiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti