Jauna filma atklāj Lensa Ārmstronga melus 1

 
Nozare.lv | 11.septembris 2013 12:18

Pirmdien izrādīta 2009.gadā uzņemta filma par amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga atgriešanos, kuras izdošana pēc dopinga skandāla tika novilcināta, ļauj uz sportista meliem paskatīties no cita skatupunkta.

Pirms dopinga skandāla tika plānota pavisam citāda filma, un "oskarotajam" režisoram Aleksam Gibnijam un viņa komandai tika nodrošināta neredzēti brīva pieeja Ārmstrongam.

2010.gadā, kad plānotā filma bija pabeigta, tā vairs "nebija svarīga", atzīmē Gibnijs. Taču pagājušogad, pārskatot uzfilmēto materiālu, filmas veidotāji saprata, ka ir notvēruši patiesību, kas "visiem bija acu priekšā".

"Tur bija daudzas lietas, kas tolaik nelikās svarīgas, taču tagad tādas nenoliedzami ir," teica producents Frenks Maršals.

Pēc gadiem ilgas liegšanās Ārmstrongs, kurš uzveicis vēzi un ir septiņkārtējs "Tour de France" uzvarētājs, 2013.gada janvārī beidzot atzinās dopinga lietošanā.

"Šajā filmā iemūžināti izsmalcināti meli," Gibnijs sacīja par kinolenti "The Armstrong Lie", kas tika demonstrēta Toronto filmu festivālā. "Redzams to mehānisms, melu anatomija."

"Interesanti, ka Lensa komanda savā augstprātībā nosprieda, ka neko nav iespējams atklāt, un ļāva piekļūt cilvēkiem, ar kuriem gandrīz neviens cits nekad nebija runājis. Piemēram, ar doktori Mišelu Ferrari, kas kļuva pazīstama kā Lensa dopinga ārste," norādīja režisors.

"Kad kāds melo, jāpievērš uzmanība sejām, runasveidam, izturēšanās veidam," viņš turpināja. "Filma pievēršas tiem momentiem, kuros var manīt to, ko pirms tam būtu palaiduši garām."

Papildus oriģinālajam materiālam Gibnijs uzņēma vairākas jaunas intervijas, tostarp ar pašu Ārmstrongu un viņa bijušo komandas biedru Džonatanu Votersu.

Kinolentē arī norādīts, ka daudzi cilvēki "negribēja atzīt", ka Ārmstrongs varētu izmanto aizliegtos preparātus.

"Tās bija uzraugošās iestādes, kas Lensam parādīja, kā tikt sveikā cauri ar pozitīvu testa rezultātu, ASV Riteņbraukšanas federācija, sponsori, ārsti, fani un lielākā daļa žurnālistu, kas tajā visā piedalījās," uzskaita Ārmstronga bijušā komandas biedra sieva Betsija Endrū, kura ir aktīva sportista kritizētāja.

Voterss piebilda, ka nekas tāds nebūtu noticis "bez tik daudz cilvēku vajadzības ticēt šim supervaronim un bez uzraudzības iestāžu piedalīšanās".

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 15.septembris 2013 20:07
0 1 Atbildēt

raksts ne pa tēmu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti