Piketā pie Rīgas domes vakar pulcējās vairāk nekā simts veloaktīvisti (+ VIDEO) 6

 
Nozare.lv | 18.oktobris 2018 10:22

Piketā pie Rīgas domes trešdien pulcējās vairāk nekā simts veloaktīvisti, novēroja aģentūra LETA.

Piketā piedalās dažādi gadu gājuma aktīvisti, viņiem līdzi ir vairāki desmitu plakāti un velosipēdi. Uz plakātiem ir tādi uzraksti kā "Stagnācijai - nē!", "Nil, beidz melot", "Jakrin, kad salabosi Barona ielu?" un citi.

Piketētāji nemitīgi zvana zvaniņus, pūš taures un izkliedz dažādus saukļus, piemēram, "Beidziet solīt, sācies darīt!" un citus. Iznākt pie piketētājiem tika saukts arī Satiksmes departamenta direktors Emīls Jakrins, kurš tobrīd atradās domē, un citi domes deputāti.

Līdz ar piketa sākumu Rīgas domē sākās arī Satiksmes un transporta lietu komitejas sēde.

Sēdes sākumā deputāts Vilnis Ķirsis (V) aicināja izsludināt desmit minūšu pārtraukumu, lai izietu ārā pie piketētājiem. To izdarīja visi opozīcijas deputāti, taču neviens no valdošās koalīcijas. Viņi tikmēr palika sēžu zālē un gaidīja, kad atgriezīsies opozīcijas kolēģi. Ārā nedevās arī deputāte Baiba Broka (VL-TB/LNNK).

Aģentūra LETA novēroja, ka pie protestētājiem iznācis ārā bija Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR). Viņš centās skaidrot sarežģītos projektu izbūves procesus un atsauca atmiņā projektus, ko dome jau ir īstenojusi. Taču tas velosipēdistus neapmierināja un viņi turpināja pieprasīt "reālus darbus un pārmaiņas", norādot, ka izskatās, ka domei sāks kaut ko darīt tikai tad, kad uz ceļiem būs pirmie līķi.

Kā vēlāk žurnālistiem sacīja Jakrins, ka viņš ir pašvaldības ierēdnis, nevis politiķis, tādēļ atbildēt par deputātu lēmumiem piketētāju priekšā nevarot.

Foto: iAuto.lv

"Pašu piketu vērtēju pozitīvi, jo es vienmēr augsti vērtēju jebkuras sabiedrības daļas aktivitāti sev svarīgu jautājumu risināšanā. Domes deputāti un ierēdņi intensīvi strādā, lai viņu problēmas risinātu," teica Jakrins.

Viņš norādīja, ka departaments vairākkārt jau skaidrojis, ka Rīgā primāri tiek uzlabota sabiedriskā transporta sistēma, jo ar to pārvietojas desmitiem tūkstoši pasažieru. "Esam noslēguši sadarbību ar dāņu arhitektu Janu Gēlu un sadarbības laikā radīsim infrastruktūru, kas būs atbilstoša arī veloaktīvistu prasībām," solīja Jakrins, vēlreiz norādot, ka "viņš ir tikai zaldāts" un pilda domnieku pieņemtos lēmumus.


 

Foto: iAuto.lv

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 18.oktobris 2018 15:08
10 2 Atbildēt

" norādot, ka izskatās, ka domei sāks kaut ko darīt tikai tad, kad uz ceļiem būs pirmie līķi."

Viesturs Silenieks jau ir panācis pirmos līķus Rīgas ielu satiksmē! Velosipēds ir pie rokas jāstumj pāri gājēju pārejā, ne vis pēkšņi tur jāuzrodas gājējam neraksturīga ātrumā.

Kolektīvs noziegums jau nav noziegums, bet noziedzīga politika.

ro 18.oktobris 2018 12:15
7 5 Atbildēt

Tie tā saucamie veloaktīvisti varētu nolaisties uz zemes vnreiz beidzot..mašīnu ielās kļūst arvien vairāk,plus vēl nebeidzamie ielu remonti,dēļ kuriem jāsēž sastrēgumos,bet velosipēdistiem vēl vajag papildus joslas uz braucamajām ielas daļām?!! Vatafak tāteikt...es cik vasarā izmantoju velo vienmēr esmu varējis nokļūt visur kur vēlos,izmantojot ietves..bez stresa...un braucot ar auto vnmēr ir tracinājuši tie tirliņi,kas minās pa joslas vidu un bremzē visu satiksmi,kad blakus ir plats trotuārs,par kuru netraucēti var mīties..

viencexperc 18.oktobris 2018 12:27
6 3 Atbildēt

Pamuļķi savācās.

Paši meli ievēlēja, paši brēc!

Saskaņas programmai ir tikai 2 varianti:

1) Nesekot savai programmai ( Tātad melot)

2) Sekot savai programmai un LV ekonomiku notriekt līdz dibenam. Tad pagaidīt, kad sāksis demonstrācijas, mītiņi, piketi, maidani...haoss - un hoplā - zaļie cilvēciņi!

..

Atceraties pēc kādiem grautiņiem Nils kļuva par mēru.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti