Vācijas Vides aģentūra kritizē elektriskos skrejriteņus 23

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 4.septembris 2019 8:50

Elektriskie skrejriteņi ir videi daudz kaitīgāki nekā velosipēdi un nedod lielu lielu ieguldījumu videi draudzīgas urbānās mobilitātes veidošanā, paziņojusi Vācijas Vides aģentūra.

"Nobrauktie attālumi parasti ir ļoti nelieli un tos var noiet kājām, pabraukt ar autobusu, vilcienu vai velosipēdu," sacīja aģentūras prezidente Marija Kraucergere.

Viņa norādīja, ka uzņēmumiem, kas iznomā elektriskos skrejriteņus, vajadzētu tos piedāvāt piepilsētās, nevis pilsētu centros.

Piepilsētās cilvēki varētu tos izmantot automašīnu vietās, lai ātrāk nokļūtu līdz autobusu pieturām un dzelzceļa stacijām.

Taču Kraucergere piebilda, ka privāta automašīna ir daudz lielāka vides problēma, gan runājot par piesārņojumu, gan troksni.

Viņa aicināja pašvaldības samazināt autostāvietu skaitu un paplašināt veloceliņus un gājēju ietves.

Vācijas transporta ministrs Andreass Šeuers savukārt ir paudis atbalstu elektrisko skrejriteņu izmantošanai pilsētās un ir iecerējis atļaut braukt ar tiem pa joslām, kas paredzētas autobusiem, taču policija iebilst pret šo ideju.

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Freijers 4.septembris 2019 11:22
6 1 Atbildēt

Videi kaitīgi ir ražot sū... kas kalpo labi, ja pāris gadus un vēl kaitīgāk ir šādus mēslus stūķēt iekšā patērētājam caur likumodšanu, kad brīvā tirgū tos pārdot nav iespējams. Attiecībā uz tiem elektro skūteriem..es nesaprotu visu to haju - nesās "apbižotie" velo..braucēji tieši tāpat un visur, nevar vairāk pa dabas takām mierīgi pastaigāt, tas nevienu neuztrauc, bet šeit regulējums vajadzīgs...Mobilitātes jautājumā jebkāda privāta iespēja pārvietoties ir daudz labāk nekā kolhozveidīgais sabtrans, ja vien tas nav vilciens.

s 4.septembris 2019 12:31
6 2 Atbildēt

El. Skūtera priekšrocība ir tā, ka tu teorētiski nesvīsti, var protams izmantot arī el. velosipēdu utt., no otras puses kāda atskirība vai esi lohs uz velosipēda, skūtera, automašinā, vai ejot kājām? Lohs ir un paliek lohs. Tubredz aizstāvi velosipēdistus, bet paskaties no otras puses, kā daudzi no viniem pārvietojās. Ja godīgi, tad nesaprotu Tavu sāpi šajā gadījumā.

... 4.septembris 2019 11:20
4 1 Atbildēt

Arī vācijā ir teroristiski noskaņoti velokumunisti, līdzīgi kā mūsu "pilsēta pajoļiem", kuri uzskata, ka viņu viedoklis ir vienīgais un pareizais

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti