Sāk būvēt gājēju un velosipēdistu ceļu Imanta - Babīte 6

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 2.jūlijs 2020 11:16

Ir uzsākta gājēju – velosipēdistu ceļa izbūve no Rīgas līdz Babītei, paralēli Slokas ielas turpinājumam Rīgā aiz pilsētas robežas līdz Rīgas apvedceļam, kas ir vietējais autoceļš Imanta Babīte (V20), un vēl Babītē gar Rīgas apvedceļu līdz pagriezienam uz Kleistu ielu Babītē, kopumā 2,5. kilometru garumā.

Autoceļa brauktuve būvdarbu laikā netiks aiztikta. Starp veloceļu un brauktuvi paredzēta zaļā zona – esošo koku rinda. Visā veloceļa garumā tiks izbūvēts apgaismojums – kopumā 102 stabi ar gaismas ķermeņiem.

Jau projektēšanas stadijā tika izvērtēts veloceļam blakus esošo koku stāvoklis un vērtēšanas rezultāts saskaņots ar pašvaldību. Būvniecības gaitā izzāģēs tikai projektā norādītos bojātos kokus, pārējiem kokiem tiks veikta vainagu kopšana.

Vēl projektēšanas stadijā šī gājēju un velosipēdistu ceļa projekts un risinājumi tika apspriesti ar pilsētplānošanas speciālistiem un velobraukšanas aktīvistiem. Apspriedē piedalījās Latvijas Riteņbraucēju apvienības priekšsēdētājs Viesturs Silenieks, pilsētplānotājs Viesturs Krūmiņliepa, projektētāji Viesturs Laurs un Rihards Ieviņš. Pēc apspriedes projektā  tika veiktas atsevišķas izmaiņas, uzlabojot ceļa risinājumus. Gājēju un velosipēdistu ceļa projektu izstrādāja SIA Vertex projekti.

Būvdarbus veic SIA Strabag, to līgumcena ir 695 000 EUR (ar PVN) un tos plānots pabeigt šī gada oktobrī.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
hmmmm 2.jūlijs 2020 14:29
4 1 Atbildēt

Ja nebūs atdalītas joslas, kā uz esošajām veloietvēm, tad štrunts vien tur būs no celiņa - gājēji ies pa veloceļu, sauks velosipēdistus par agresīviem un velosipēdisti, izvairoties no gājējiem, kritīs un traumēsies.

Tikai fiziski nodalītas joslas, citādi tas nedarbojas. Un sodi gājējiem par atrašanos uz veloceļa.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti