Čaka ielas velojoslu "eksperimentu" Rīgā plāno turpināt līdz septembrim 5

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 27.marts 2021 10:16

Čaka ielas velojoslu "eksperimentu" plānots turpināt līdz septembrim, liecina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdei sagatavotā informācija.

Komiteja pirmdien, 29.martā, lems par Čaka ielas pagaidu velosjoslu "eksperimentu", kuru sākotnēji bija plānots īstenot līdz šī gada pavasarim. Komitejas sēdei sagatavotais lēmumprojekts paredz atbalstīt pagaidu velojoslu Marijas un Čaka ielās posmā no Elizabetes ielas līdz Ērgļu ielai ekspluatācijas pagarināšanu līdz 1.septembrim.

Komiteja plāno uzdot šajā laikā Satiksmes departamentam nodrošināt eksperimentālo pagaidu velojoslu uzturēšanu. Tikšot turpināta satiksmes plūsmas izmaiņu izvērtēšana, kā arī izstrādāti risinājumi satiksmesorganizācijas izmaiņām. Satiksmes departamentam līdz 15.jūnijam būs jāsniedz starpziņojums par jauno satiksmesorganizācijas sistēmu.

LETA jau ziņoja, ka departaments īstenojis iedzīvotāju aptauju, kurā atklājies cilvēku visai neglaimojošs viedoklis par "eksperimentu". Lielākā daļa iedzīvotāju un uzņēmēju uzskata, ka Čaka ielas velojoslu izveides eksperiments Rīgā rada sarežģījumus. 65% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka velojoslu izveides "eksperiments" rada sarežģījumus, bet 35% uzskata, ka tas ir ieguvums.

Uzņēmēji ir vēl negatīvāk noskaņoti pret velojoslu izveidi. 68% procenti uzņēmēju uzskata, ka velojoslu izveide rada sarežģījumus, bet 24% - ka tas ir ieguvums. 8% uzņēmēju uzskata, ka šis "eksperiments" neko nemainīs.

Gan aptauju dati, gan sociālajos medijos paustais liecinot, ka velojoslu izveidi atbalsta mazāk aizsargātie satiksmesdalībnieki, kamēr kritiskāki ir autobraucēji un sabiedriskā transporta pasažieri.

Viskritiskāk pret pagaidu velojoslu izveidi izturas Purvciema iedzīvotāji. 72% šīs apkaimes iedzīvotāju drīzāk ir pret velojoslu izveidi. Šie iedzīvotāji pārsvarā izmanto sabiedrisko transportu  - 40%, vai privāto auto - 46%. Čaka ielas un tuvējo ielu uzņēmēji un tirgotāji pret pagaidu velojoslu izveidi ir kritiskāki nekā iedzīvotāji kopumā.

Gan iedzīvotāji, gan uzņēmēji ir pozitīvāk noskaņoti pret velojoslu izveidi citviet pilsētā, sliecoties piekrist apgalvojumam, ka tās ir nepieciešamas, bet ne Čaka ielā.

Aptauja veikta pagājušā gada decembrī un tās laikā aptaujāti 500 cilvēki. 42% aptaujāto pārvietojas ar personisko auto, 23% - ar sabiedrisko transportu, 29% - kājām, bet 5% - ar velosipēdiem.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 27.marts 2021 11:31
3 4 Atbildēt

Super!

Ilmārs 28.marts 2021 11:17
2 3 Atbildēt

Ja satiksmes departamentā strādātu gudri vīri ar tehnisko izglītību nevis kaut kādi pianist veidīgie, tad viņiem nesastādītu grūtības veikt aprēķinus, kas pierādītu, ka šis risinājums piesārņo gan gaisu un vidi vairāk, gan ir arī ekonomiski nepamatots!

uupis 27.marts 2021 23:45
2 1 Atbildēt

KUR ir palicis WALA, kurš apgalvoja ka Valdemāra iela BEZ velojas ir drošāka velosipēdistam nekā Čaka iela AR VELOJOSLU!!!

Kad būs paraugdemostrējumi???

Ir tak pietiekami silts un pietiekams laiks lai neredzētu pampēru zem apģērba…

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti